Happlify: de leukste shopping guide + blog

Dit jaar ging ik eindelijk voor het allereerst in mijn - 31 jarige - leven naar één van onze Waddeneilanden: Terschelling. Het idee van de Wadden trok mij altijd wel, maar op de één of andere manier was het er toch nog niet eerder van gekomen om ze daadwerkelijk te bezoeken. Gelukkig besloot mijn oma om haar 90e verjaardag op Terschelling te vieren en kon ik zo samen met mijn familie dit prachtige eiland verkennen.

De reis naar Terschelling

Terschelling is net zoals de andere Waddeneilanden te bereiken met de veerboot. Vanaf Harlingen, Friesland varen er iedere dag meerdere boten heen en weer vanaf het vaste land naar de eilanden met zowel passagiers en/ of auto’s. Een rit met de veerboot naar Terschelling duurt zo’n 50 minuten met de met de sneldienst - welke enkel voor passagiers is - of 110 minuten met de reguliere - en tevens voordeligere - veerboot welke ook ruimte heeft voor personenauto’s.
Wat je voorkeur dan ook mag zijn, bij goed weer is het zeker de moeite waard om even op dek te genieten van de frisse zeelucht en het uitzicht op de Waddenzee. Aan boord is er tevens behoorlijk uitgebreide catering aanwezig en hebben ze ook voor ouders met jonge kinderen een ruimte waar de kids lekker kunnen spelen.

Eenmaal aangekomen op het eiland

Wanneer je van de veerboot af stapt kom je gelijk aan in het grootste dorp van het eiland: West-Terschelling, of zoals de eilanders het zelf noemen: West. Hier zul je de meeste voorzieningen vinden en kan je heerlijk eten, een terrasje pakken, winkelen of een museum bezoeken.
Mocht je in zijn voor wat meer avontuur, dan valt hier gelukkig ook genoeg te beleven. Vanuit de haven van West-Terschelling kan je mee op één van de vele boottochten om bijvoorbeeld te kijken hoe het garnalenvissen er aan toe gaat, of om de zeehonden die rondom Terschelling op de zandbanken liggen te bezoeken.

Fietsen door het duinlandschap en langs de zee

Op bijna het hele eiland kan je wel (elektrische) fietsen, tandems, (elektrische) fatbikes voor op het strand of e-choppers huren, ideaal als je Terschelling écht wil verkennen! Zelf ben ik absoluut niet sportief, maar ik heb wel echt immens genoten van alle tochten over het eiland op mijn elektrische fiets. Terschelling mag misschien dan maar 30 kilometer lang zijn, maar de dorpen en de strandtenten liggen alsnog redelijk ver uit elkaar om even te wandelen. En zeg nou zelf, zon in combinatie met wat frisse lucht van de zee is veel lekkerder dan een warme auto of bus, toch?
Op het hele eiland hebben ze prachtige fietsroutes aangelegd. Zo kan je aan de Zuidelijke zijde van het eiland heerlijk fietsen langs de zee, schapen en strandvogels. Aan de Noordelijke zijde heb je daarentegen meer bossen, duinen en brede stranden.

Strandtocht met de huifkar

Mochten jullie op zoek zijn naar een leuk uitje op Terschelling met familie of het gezin, dan kan ik echt één van de huifkartochten aanraden! Samen met een lokale koetsier wordt je door de paarden voortgetrokken door de bossen, duinen en over het strand. Omdat de koetsiers echte eilanders zijn vullen ze de op zichzelf al prachtige rit aan met weetjes, geschiedenis en mooie verhalen over Terschelling.
Kinderen mogen tijdens de rit meestal voorop de huifkar zitten, naast de koetsier. Hier krijgen ze uitleg over hoe je de paarden bestuurt en mogen ze - onder begeleiding - soms zelf ook even de teugels in eigen handen nemen. Op die manier vliegen de relatief lange ritten ook voor kinderen zo voorbij!

Een vakantie voor natuurliefhebbers

Los van dat er op het eiland genoeg te beleven valt, is Terschelling wel echt de perfecte vakantiebestemming voor mensen die graag buiten zijn. Je kan er heerlijk wandelen en fietsen door de natuur en de dorpjes en je zult zien dat de bewoners van het eiland zelf ook nauw samenleven met hun omgeving.
Hierdoor bieden ze op Terschelling een grote hoeveelheid mooie lokale producten aan. Voor de liefhebbers raad ik dan ook graag aan om wat van het lokale bier, de beschikbare kruidenbitters, verse vis, schapenkaas of cranberrytaart te proberen. Alles wordt op het eiland zelf gemaakt en is verser dan vers!

Voor de hele familie wat te doen

Zelf waren we meerdere gezinnen op Terschelling, met kinderen van verschillende leeftijden en met volwassen van verschillende generaties. Het mooie aan Terschelling vond ik, dat hier voor iedereen wel wat te doen is.
Voor de ouderen en mindervaliden hebben ze bij een groot deel van de strandtenten elektrische rolstoelen beschikbaar die speciaal gemaakt zijn om op het strand te kunnen.
Voor de iets jongere generaties valt er ‘s avonds nog genoeg te beleven qua horeca en live muziek op het eiland. Kinderen kunnen lekker op avontuur in het bos of op het strand, paardrijden, of spelen in één van de vele speeltuinen.
Voor wie even lekker wilt shoppen zijn er misschien dan niet zo heel veel winkels, maar het aanbod van de lokale boetiekjes is dan weer wel heel erg goed. Eten kan je eigenlijk bijna overal wel lekker, wees er alleen wel op voorbereid dat alles een stukje duurder is op Terschelling.

Al met al, genoeg reden om een keertje te gaan!
 

Shannah van der Wal

De auteur: Shannah van der Wal

Fotograaf & content creator Shannah combineert haar liefde voor fotografie en eten op haar foodblog Just Gimme Fries. Hier brengt ze Aziatisch & Westers eten samen door middel van makkelijke, maar heerlijke recepten. Verder maak je haar altijd blij met frietjes, video's van katten & weetjes over Japan. De blogposts van Shannah >

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.