Happlify: de leukste shopping guide + blog

Je weet dat de winter er écht aankomt als de klok een uur terug gaat. En 30 oktober is het zover. Dat best lekker want dan kun je dus een uurtje langer slapen en duurt het weekend ook een uurtje langer. Weet jij nog waarom we wintertijd eigenlijk hebben? Hier een paar leuke wintertijd-weetjes.
  • De wisseling van zomer- naar wintertijd zorgt ervoor dat het daglicht vooral aanwezig is als we wakker zijn.

  • De wintertijd is eigenlijk onze ‘standaard’ tijd. De zomertijd is de aanpassing. Om je een idee te geven: als we in de winter ook de zomertijd aan zouden houden, zou het met Oud & Nieuw pas om 09.00 uur licht worden. En als we in de zomer de wintertijd aanhouden, zou het in juni om 03.30 uur al licht zijn.

  • De Romeinen pasten hun leven al aan op daglicht. Inheemse volkeren leven vandaag de dag nog altijd zonder tijd. Wel passen ze zich aan wanneer het licht en donker is.

  • Tot het begin van de 20ste eeuw (1900) had iedere plaats in Nederland een eigen tijd, die bepaald werd door de stand van de zon. De zon komt op in het oosten, waardoor het daar een kwartier vroeger was dan in het westen.

  • De zomer- en wintertijd gaan niet wereldwijd op precies dezelfde dag in. Het is wel ongeveer rond dezelfde dag in maart en in oktober.

  • In maar 70 landen wereldwijd wordt de zomertijd gebruikt, namelijk in Europa, Noord-Amerika en een enkel land in Zuid-Amerika, Afrika en een klein stukje Australië.

Vergeet jij ook altijd of die klok nu een uur naar voor of naar achteren moet? Gebruik dan dit ezelsbruggetje: in het vóórjaar gaat de klok een uur vóóruit. In het nájaar gaat de klok náar achteren.

Kortom: je slaapt het beste als het buiten donker is. En je bent het handigst actief als het buiten licht is.

Heerlijke warme voeten

Echt koud is het nu nog niet, maar wat niet is kan in de winter snel genoeg komen. Wees voorbereid met een paar heerlijk warme Comfeet sloffen van echte wolvilt. Zo hoef je die verwarming niet meteen hoger te draaien!

warme pantoffels

Bron: Kijkopdrimmelen

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.