Happlify: de leukste shopping guide + blog

Ben jij ook een snoozer? Druk je de wekker ook minstens drie keer weg voordat je eindelijk je bed uitrolt en voel je je dan nog helemaal niet wakker? Dan is het hoog tijd voor een paar nieuwe routines in je leven. Het goede nieuws is dat dat niet veel extra tijd hoeft te kosten! Voor jou hierbij drie simpele life changing tips waarvan je niet alleen wakker wordt, maar ook energieker, positiever en gezonder. Wie wil dat nou niet?!

Tip 1 - Douche koud

Met stip op één staat koud douchen! Je hoeft echt niet de hele tijd onder een ijskoude straal te kleumen, de laatste minuut koud af douchen is al ontzettend gezond. Bovendien ben je direct wakker, gegarandeerd!

Arts-onderzoeker Geert Buijze van het AMC onderzocht hoe gezond koud douchen is. Meer dan 3.000 proefpersonen deden mee aan het onderzoek waarvan de helft een maand lang elke ochtend koud douchten en de andere helft gewoon, warm. Het resultaat was dat 29% van de kouddouchers zich minder vaak ziek meldden dan de warmdouchers. Ze voelden zich minder vaak ziek en juist veel fitter en energieker dan voorheen. We weten nog steeds niet precies wat kou met het lichaam doet. Het is nog steeds een mysterie. Aldus Buijze: “We kunnen niet precies uitleggen wat er op celniveau met de weerstand gebeurt. Maar de kou heeft een neurobiologisch effect op het lichaam”, legt hij uit. “Je activeert het sympathische zenuwstelsel: eigenlijk zet je, heel kort, je vecht-of-vluchtrespons aan. Door de rillingen in je lichaam komen stresshormonen vrij.”

Nu is chronische stress niet gezond, continu geprikkeld zijn zonder te ontspannen is niet goed voor je. Maar een kortdurende piek van stress, afgewisseld met relaxatie is dus wel heel gezond. Wat de positieve werking van koud douchen verklaart. 

Ze bestaan: mensen die vrijwillig onder een koude douche stappen. Bron: Quest.nl

Tip 2 - Maak je bed op

Maak je bed op, en begin de dag altijd productief. Geef jezelf aan het begin van de dag een simpele taak, voer die uit en je hebt meteen een duidelijke intentie voor de uren die volgen.Admiraal William H. McRaven schreef in 2017 een boek met de titel ‘Maak je bed op’. Hij sprak in 2014 bij de diploma-uitreiking van de Universiteit van Texas. Daar vertelde hij hoe zijn opleiding tot Navy SEAL hem zijn hele leven lang heeft geholpen om succesvoller en gelukkiger te zijn. Zijn speech ging viral en werd meer dan tien miljoen keer bekeken. In zijn boek vertelt hij meer over de principes die hem niet alleen in zijn militaire carrière veel hebben opgeleverd, maar ook daarbuiten. Met leuke voorbeelden en wijze lessen toont hij dat discipline en doorzettingsvermogen voor iedereen binnen handbereik zijn. Hoe haal je meer uit jezelf, ga je uitdagingen aan en overwin je tegenslagen? Begin de dag met je bed opmaken. Maak je bed op - €12,99 o.a. verkrijgbaar bij Bol.com

Tip 3 - Wake up yoga

Begin elke dag met een minuutje of 10 rekken en strekken. Yoga in de ochtend is dé oplossing voor als je ’s morgens moeilijk kunt opstarten. Doe je dit in de ochtend dan zul je zien dat je er de hele dag plezier van hebt.

Extra tip - Laat je telefoon uit de slaapkamer

Gebruik je je mobiel als wekker? Dan zou dat de enige functie moeten zijn van je telefoon in de slaapkamer. De tijd dat je op je mobiel bezig bent kun je voortaan goed gebruiken om te slapen en om je bed op te maken en die 11 minuten yoga te doen! 

  

Vond je dit een leuk artikel? Laat het even weten met een reactie.

 

Mariko Naber

De auteur: Mariko Naber

Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.

  

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.