Happlify: de leukste shopping guide + blog

Het is zomer en de natuur geeft ons nu zoveel groen. Wandel je even mee, de kleur groen heeft zoveel te bieden... De kleur groen heeft betrekking op balans en harmonie. Vanuit het perspectief van kleurenpsychologie is het de grote balans van het hart en de emoties, die evenwicht creëert tussen het hoofd en het hart.

Vanuit het perspectief van kleuren is groen ook de kleur van de groei, van de lente, vernieuwing en wedergeboorte. Het vernieuwt en herstelt uitgeputte energie. Weg van de stress van het veel te drukke leven, en brengt ons terug naar een gevoel van rust. Kortom het is de meest ontspannende kleur op aarde! Hier 10 leuke dingen die je vast nog niet wist over sappig groen.

1 50 shades of green

Het menselijk oog kan meer verschillende tinten groen onderscheiden dan van welke andere kleur dan ook.

2 I do

Groen was de meest populaire kleur voor trouwjurken in de 15e eeuw, omdat groen symbool stond voor vruchtbaarheid.

3 Relax

De kleur groen heeft een helend effect op de ogen en verbetert je zicht. Het helpt het lichaam te ontspannen en vermindert stress.

4 Ho ho ho

2 Voor de jaren 50 was het pak van de kerstman niet rood maar groen. Dit veranderde toen Coca-Cola zich ermee ging bemoeien.

5 Holy green

Groen was een heilige kleur in het oude Egypte, omdat het voor hoop, vrede en voorjaar stond. De vloeren van tempels werden daarom groen geschilderd. 

6 Green eyes

Slechts 2% van de mensen heeft groene ogen. Als je mensen echter vraagt welke kleur ogen ze het liefst zouden hebben, wordt groen het vaakst genoemd. Zelf ben ik de trotse bezitter’s van zo’n paar groene kijkers!

7 Cheer up

Groen kan helpen bij het verlichten van nervositeit, depressie en angst. Dit heeft te maken met het feit dat je hersens deze kleur associëren met in de natuur zijn.

8 Hatsjoe

Groen verlaagt je histamine-levels. Histamine is een hormoon dat vrijkomt bij een allergische reactie. Als je last hebt van hooikoorts kan het dus helpen om naar iets groens te kijken!

9 Boekenwurmtip

Groen verhoogt de snelheid waarmee je leest. Uit onderzoek blijkt dat als mensen een tekst lezen met een transparant groen vel er overheen, ze eerder klaar zijn.

10 Kikker

Wij nemen kikkers waar als groen, maar eigenlijk is hun huid blauw met daaroverheen een doorzichtig geel laagje.

Kaia Natural WatercolorAuteur - Kara de Rooij
Het is Kara de Rooij gelukt volledig natuurlijke, veganistische verf te maken van professionele kunstenaarskwaliteit. Haar liefde voor kleur en kust heeft ze weten om te zetten in een eigen onderneming. Zij geeft ons een kijkje in de wereld van kleur.

 

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

1 reactie

    • Wendy
    • 11 september 2020 om 15:09

    Wat een leuke weetjes!

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.