Happlify: der beste Einkaufsführer + Blog

Toen we een week of wat geleden in Londen waren ontdekte ik een bijzonder merk: Vintage Reworx London. Geen greenwashing hier, maar échte upcycled kleding, waar ik de afgelopen weken aan blijf denken en spijt heb dat ik niet een sweater heb meegenomen. Het is even zoeken, maar in de Superdry Flagship Store op Oxford Street vind je dit innovatieve merk, gemaakt van een hele berg vintage kleding. Read all about it.

Wat is Vintage Reworx London?

Vintage Reworx London is een merk dat zich richt op duurzaamheid en unieke mode. Ze maken gebruik van pre-loved, beschadigde en restanten van vintage kleding om nieuwe, unieke stukken te creëren. Dit proces, waarbij oude kledingstukken worden getransformeerd en een nieuw leven krijgen, resulteert in unieke items die je nergens anders vindt.

De filosofie achter Vintage Reworx

Het belangrijkste doel van Vintage Reworx is het creëren van een duurzamer merk en het verminderen van afval. Door oude sportkleding van merken als Nike, Adidas, Adam & Eve, Reebok enzovoorts te hergebruiken en te upcyclen, dragen ze bij aan een circulaire mode-industrie en verminderen ze de hoeveelheid textiel die op de vuilnisbelt belandt. Elke kledingstuk dat je bij hen vindt, vertelt een verhaal en heeft een geschiedenis, wat bijdraagt aan de charme en authenticiteit van het merk.

Waar vind je Vintage Reworx?

Dat is wel een dingetje, online heb ik het nog niet gevonden. Dus als je geïnteresseerd bent zit er niets anders op dan een citytrip Londen. Hier vind je het merk:

  • Superdry Flagship Store, Oxford Street
  • Superdry, Lakeside Shopping Centre
  • London Vintage, Brick Lane

 

@superdry Come & Shop our Vintage Reworx at our Oxford Street Store ❤️‍🔥 * The sale of vintage streetwear is a Superdry initiative and is not a commercial affiliation with any other brand. #Superdry #WinterFashion #MustHaves ♬ Family Affairs VS Ric Flair Drip by 917Josh - 917Josh

 

Dit ontdekte ik ook in Londen 👉 Eetbare cookie dough: alles wat je moet weten + gezond recept!

Wat maakt Vintage Reworx zo speciaal?

Wat Vintage Reworx echt bijzonder maakt, is de aandacht voor detail en de liefde voor vintage mode. De kledingstukken kunnen kleine imperfecties hebben vanwege hun leeftijd, maar dit draagt alleen maar bij aan hun karakter en authenticiteit. Elk item is met zorg en vakmanschap samengesteld, het zit echt goed in elkaar.

Zoals je aan de foto's ziet was ik zelf vooral geïnteresseerd in de sweaters (prijs £45,-), maar het merk heeft zoveel meer dan dat. Ook denim wordt gerecycled, maar daar ben ik minder kapot van. Blouses, jassen en poloshirts heeft het merk ook. 

Waarom zou je gerecyclede mode kopen?

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het kopen van gerecyclede mode zoals die van Vintage Reworx:

  1. Duurzaamheid: Door te kiezen voor gerecyclede mode draag je bij aan het verminderen van afval en steun je een duurzamere mode-industrie.
  2. Uniciteit: Elk kledingstuk is uniek, wat betekent dat je een echt eenmalig item in handen hebt.
  3. Geschiedenis en verhaal: Vintage kleding heeft vaak een rijke geschiedenis en een uniek verhaal, wat een extra laag betekenis toevoegt aan je garderobe.

Bezoek Vintage Reworx en omarm duurzame mode

Als je van unieke mode en duurzaamheid houdt, dan is Vintage Reworx echt leuk om te ontdekken. Neem dan wel de tijd, want keuzestress is iets wat je cadeau krijgt bij het zien van al die unieke stukken.

Voeg dit soort kleding toe aan je garderobe en je draagt bij aan een betere wereld door de keuze voor gerecyclede mode. Weet je zelf nog een leuk merk met deze filosofie? Laat het hieronder zeker even weten of mail ons.

Hoe meer duurzame mode en initiatieven, hoe beter!

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.