Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Wat is er nu beter dan jezelf af en toe trakteren op een ontspannend dagje in de spa? Helaas kunnen spa-uitjes prijzig zijn en is het niet altijd makkelijk om de tijd ervoor vrij te maken. Maar wist je dat je die luxe spa-ervaring ook gewoon in je eigen badkamer kunt creëren? In dit artikel delen we enkele eenvoudige en betaalbare tips om je badkamer om te toveren tot een heerlijke 'home spa'. Ontspannen maar!

1 - De juiste sfeer is alles

Het begint allemaal met de juiste sfeer. Heel een mooie geurkaars in huis, één die je alleen gebruikt tijdens jouw home spa. Zo wordt deze metime verbonden met de specifieke geur en dat doet veel voor je gemoedsrust. Ben je benieuwd hoe dat werkt? Lees dan ook eens: Blijmakende geuren en hoe werkt dat? Zorg ook voor een fijne lijst met rustgevende muziek en dim de lichten. Overweeg zelfs wat verse bloemen of planten om een vleugje natuur in je badkamer te brengen. Dit zorgt voor de perfecte ambiance om te ontspannen.

Deze, in Rotterdam hand gemaakte, kaarsen zijn perfect voor jouw home spa én komen met bijpassende Spotify playlist. Welke kies jij? Heb je keuze-stress, dan is de eerste waar je oog op viel jouw kaars! Bestel 'm hier bij Serious Sugar.

Serous Sugar - De Scent geurkaarsen

2 - Investeer in mooie bad & body producten

Denk bij mooie en goede producten aan heerlijk badschuim, badzout en/olie om je badwater spa-waardig te maken. Denk aan geuren zoals lavendel, eucalyptus en kamille. Ze kunnen helpen om spanning te verminderen en je geest te ontspannen. Het is een geweldige manier om tot rust te komen na een lange dag.

Selflove lichaams- & badolie van Rock Your World is een mooie geschikte olie voor jouw spa dag. De vrouwelijke en warme etherische oliemelange is gemaakt van pure amandelolie en essentiële olie van onder andere rozenolie, rozenhout en lavendel. Het is samengesteld met de intentie het hart te openen en liefde aan te trekken en te delen.

Een spa-ervaring is uiteraard niet compleet zonder goede huidverzorging. Gebruik een milde gezichtsreiniger en een hydraterend masker om je huid te verwennen. Exfolieer ook je huid met een zachte scrub om dode huidcellen te verwijderen en je huid weer te laten stralen.

3 - Zachte handdoeken en badjassen

Investeer in wat grote, zachte, luxe handdoeken en een katoenen badstof badjas. Er is niets beter dan jezelf te omhullen in schone zachtheid na een ontspannend bad. Dat geeft je meteen dat echte 'spa-gevoel.'
 

Witte handdoeken spa

4 - Ontspanning

Maak een gezellig hoekje in je badkamer met een dienblad vol met je favoriete boek en/of tijdschrift. Vergeet ook zeker niet een notitieboek (of journal) met pen voor wat persoonlijke reflectie. Want juist als je de tijd neemt om uit te rusten komen de goede ideeën! Voeg een goede kop thee of een glas wijn toe en geniet zo van echte me-time.

Na je ontspannen badsessie, creëer een hoekje waar je kunt mediteren of aan mindfulness kunt doen. Dit zal je helpen om je geest en lichaam verder te ontspannen en in balans te brengen.

5 - Upgrade je badkamer

Kan jouw badkamer stiekem wel een upgrade gebruiken? Relax, dat hoeft dan echt niet meteen te betekenen dat de boel grondig verbouwd moet worden! Je badkamer kan er namelijk al heel snel een stuk luxueuzer uitzien door simpelweg de wandbekleding te vernieuwen. Overweeg bijvoorbeeld klikbare wandpanelen voor een snelle en makkelijke verandering. Deze zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en texturen, waardoor je de uitstraling van je badkamer volledig kunt aanpassen. Het beste is dat je dit zelf kunt doen, zonder de hulp van een professional, en het resultaat is verbluffend! Het is een kosteneffectieve manier om je badkamer een complete transformatie te geven en die 'home spa' sfeer te creëren waar je zo hard aan toe bent.

Klikbare wandpanelen

Met deze tips kun je van je badkamer een oase van rust maken, waar je altijd naartoe kunt voor wat welverdiende ontspanning. Vergeet niet dat een spa-ervaring niet duur hoeft te zijn - het draait allemaal om het creëren van de juiste sfeer en tijd voor jezelf nemen.

💬 Vertel, heb je nog meer tips om van je badkamer een 'home spa' te maken? Deel ze met ons in een reactie hieronder. 

Beeld: Unsplash

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.