Happlify: de leukste shopping guide + blog

Als het weer dan toch niet lekker is... dan ben je ook vast wel toe aan iets nieuws! De woonkamer is vaak het centrale middelpunt van het huis. Hier ontmoet je vrienden en familie. Bovendien kun je ook lekker ontspannen en genieten. Omdat je hier veel tijd doorbrengt, zeker met dit weer, kan het extra leuk zijn om van deze ruimte een keer iets nieuws te maken. Je kunt dit op allerlei manieren doen. Je kunt gaan voor een totaal nieuwe stijl of juist gewoon een aantal kleine aanpassingen doen. Kortom, er zijn veel manieren om dit aan te pakken. In dit artikel geven we je tips en inspiratie om je woonkamer een make-over te geven. Zo weet je dus precies hoe je dit het beste aan kunt pakken!

Nieuwe meubels

Een van de handigste manieren om je woonkamer een make-over te geven, is door nieuwe meubels toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige buffetkast zwart. Dit is allereerst erg praktisch omdat je hier spullen in op kunt bergen. Daarnaast is zo’n kast ook een echte eye-catcher. Het biedt dus veel opbergruimte, maar is ook ideaal om mooie accessoires neer te zetten. Je kunt ook denken aan een nieuwe bank of een mooi fauteuil. Dit geeft meteen een nieuwe uitstraling aan de ruimte. 

Muurdecoratie

Je kunt ook muurdecoratie gebruiken om een andere look aan je woonkamer te geven. Denk aan het toevoegen van een grote spiegel om meer licht en ruimte te creëren. Of ga voor een prachtig kunstwerk dat de aandacht trekt. Ook het toevoegen van een paar mooie schilderijen of fotolijsten kan de sfeer in je woonkamer compleet veranderen. Kies voor kleuren en stijlen die passen bij de rest van je interieur voor een samenhangend geheel.

Nieuwe vloerbedekking

Een nieuwe vloer kan een grote impact hebben op de uitstraling van je woonkamer. Je kunt gaan voor een warm en gezellig tapijt. Maar je kunt ook gaan voor een robuuste, stoere, houten vloer. Of juist hippe tegels. Ga voor een neutrale tint die past bij de rest van je interieur. Of durf te kiezen voor een opvallende kleur of patroon. Vergeet ook niet om te investeren in een paar mooie vloerkleden om je woonkamer extra gezelligheid en warmte te geven.

Accessoires en decoratie

Het toevoegen van nieuwe accessoires en decoratie is een snelle en eenvoudige manier om je woonkamer een make-over te geven. Denk aan nieuwe kussens, plaids, vazen, kaarsen en planten. Hiermee kun je je  interieur een frisse uitstraling geven. Mix en match verschillende texturen, kleuren en materialen voor een speels effect. Ook het toevoegen van wat persoonlijke items zoals foto’s, souvenirs en verzamelingen kun je woonkamer een unieke en persoonlijke touch geven. Je kunt deze accessoires ook combineren met meubels. Denk bijvoorbeeld aan eetkamerstoelen met wieltjes in een neutrale kleur met daarop een leuk kussentje in een gezellige kleur. 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.