Happlify: de leukste shopping guide + blog

Vaderdag is het perfecte moment om vaders te laten zien hoeveel ze gewaardeerd worden. Wat is een betere manier om dit te doen, naast een paar geweldige cadeautjes voor je vader, dan door samen quality time door te brengen? Hier zijn tien leuke en unieke activiteiten die vaders met hun kinderen kunnen doen om deze dag extra bijzonder te maken.

1. Picknick in het park

Een picknick in het park is een geweldige manier om van de natuur te genieten en samen quality time door te brengen. Pak een mand in met zijn favoriete snacks, een flesje wijn of sap, en een groot kleed. Vergeet niet om wat spelletjes mee te nemen zoals frisbee of een voetbal.

2. Vissen

Ouderwets vissen is een ontspannende en rustige activiteit die vaders en kinderen de kans geeft om echt met elkaar te praten en te genieten van elkaars gezelschap. Zoek een mooie plek aan een rivier of meer (waar het is toegestaan) en geniet van de rust en stilte.

3. Samen koken

Samen koken kan een leuke en leerzame ervaring zijn. Zoek een recept uit dat je vader lekker vindt en ga samen los. Het resultaat? Een heerlijke maaltijd die jullie samen hebben gemaakt. Tip: sushi maken leent zich hier goed voor. (Bijna) iedereen lust het en je kunt lekker creatief zijn en variëren. 

4. Museum bezoeken

Bezoek een museum naar je vaders' smaak voor een culturele en educatieve ervaring. Of het nu een kunstmuseum, een wetenschapsmuseum of een historisch museum is, er is altijd iets nieuws te leren en te ontdekken. En anders kan je vader er vast nog wel wat over vertellen :) Veel musea bieden speciale activiteiten en rondleidingen voor kinderen.

5. Wandeling maken

Maak een lange wandeling in een natuurgebied of bos. Het is een perfecte gelegenheid om te genieten van de buitenlucht en te praten over van alles en nog wat. Neem een verrekijker mee om vogels te spotten of een camera om mooie momenten vast te leggen.

6. Bordspelletjesavond

Organiseer een bordspelletjesavond met de favoriete spelletjes van je vader. Of het nu gaat om klassieke spellen zoals Monopoly en Scrabble of modernere opties zoals Catan of Ticket to Ride, het plezier en de competitie zorgen voor een gezellige avond.

7. Sportieve activiteit

Doe samen een sportieve activiteit zoals bowlen, golfen of fietsen. Het is een geweldige manier om actief te zijn en tegelijkertijd plezier te hebben. Kies een sport die jullie allebei leuk vinden en maak er een leuke, actieve dag van.

8. Bezoek aan een pretpark of dierentuin

Voor een dag vol plezier en avontuur kun je samen naar een pretpark of dierentuin gaan. Geniet van de attracties, shows en de verschillende dieren. Het is een perfecte manier om de hele dag samen door te brengen en veel herinneringen te maken.

9. DIY-projecten

Werk samen aan een DIY-project zoals het bouwen van een vogelhuisje, het schilderen van een kamer of het maken van een tuinmeubelstuk. Het is een leuke manier om samen te werken en iets blijvends te creëren dat je vader altijd zal herinneren aan deze speciale dag. Tip: is knutselen favoriet? Kijk dan zeker eens naar de KiwiCo doe-boxen voor de leeftijden 1 tot 100! Hiermee heb je elke maand quality time. 

10. Filmavond

Sluit de dag af met een filmavond. Kies een paar van zijn favoriete films, maak een grote bak popcorn en nestel je op de bank. Het is een ontspannen manier om de dag af te sluiten en samen te genieten van wat entertainment.

Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.