Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Het liefst draait je vakantie om het maken van mooie herinneringen, unieke ervaringen en zoveel mogelijk het comfort van thuis. O, en zonder een te grote massa mensen om je heen, toch?! Als dat klopt, wat jou betreft, dan zijn aparthotels jouw jam. Maar wat zijn aparthotels, en wat onderscheidt ze van traditionele hotels? In dit artikel lees je daar alles over en ontdekken we hoe ze jouw reiservaring kunnen verrijken. Ter afsluiting een exclusieve top 5 voor jou van prachtige aparthotel adressen die een grote kans maken om jou volgende vakantiebestemming te worden!

Wat is een aparthotel?

Een aparthotel is een mix tussen een appartement en een hotel, die de perfecte balans biedt tussen de dienstverlening en faciliteiten van een hotel met de ruimte, privacy en het comfort van een eigen appartement. Deze accommodaties zijn ideaal voor reizigers die voor langere tijd op één plek willen verblijven en de voorkeur geven aan zelfvoorziening, zonder in te leveren op services zoals schoonmaak en receptiediensten.

Het verschil tussen aparthotels en traditionele hotels

Hoewel zowel aparthotels als traditionele hotels overnachtingsmogelijkheden bieden, zijn dit de duidelijke verschillen:

  • Ruimte en privacy: Aparthotels bieden vaak meer ruimte dan een hotelkamer, inclusief aparte leefruimtes, keukens, en soms zelfs meerdere slaapkamers.
  • Zelfvoorziening: De keuken in een aparthotel stelt gasten vaak in staat zelf maaltijden te bereiden, wat niet alleen handig is, maar ook kan helpen om reiskosten te verlagen.
  • Flexibiliteit: Aparthotels bieden vaak flexibelere incheckopties en verblijfsduur, wat ideaal is voor zowel korte trips als langdurige verblijven.
  • Dienstverlening: Hoewel je in een aparthotel meer privacy en zelfvoorziening hebt, kun je nog steeds genieten van bepaalde hoteldiensten zoals schoonmaak, receptie en soms een fitnessruimte of zwembad.

Waarom kiezen voor een aparthotel?

Aparthotels zijn de perfecte keuze voor moderne reizigers die op zoek zijn naar het beste van twee werelden: de flexibiliteit en het comfort van een appartement, met de luxe en het gemak van hoteldiensten. Ze zijn ideaal voor gezinnen, zakenreizigers, en langverblijvers die een 'thuis weg van huis' willen ervaren.

Happy top 5 zonnige aparthotel adresjes

1 - Kaloni Village - Lesbos, Griekenland (cijfer: 8)

Kaloni Village ligt een prachtige groene en rustige omgeving. Via de tuin loop je zo naar het strand. Bij de verzorgde appartementen horen maar liefst 6 zwembaden en er is een restaurant. Voor vogelspotters is dit een geliefde plek want het ligt bij een van de mooiste plekken om vogels te bekijken. Vanuit Kaloni Village kun je lekker wandelen en fietsen en met een huurauto zijn veel leuke uitstapjes te maken. Vliegreis, logies en ontbijt in juli vanaf €577,-*

Kaloni Village

2 - Papillon Aparthotel - Zakynthos, Griekenland (cijfer: 8,5)

Papillon Aparthotel is een kleinschalig en gastvrij familiecomplex in het centrum van Argassi en op loopafstand van het strand. Zodra je het hotel uit loopt sta je in het centrum met vele winkels, restaurants en barretjes. Ondanks de centrale ligging, vind je in het hotel alle rust voor een welverdiende vakantie. Papillon Aparthotel is de perfecte plek voor een heerlijke vakantie voor jong en oud. Vliegreis, logies en ontbijt in juli vanaf €543,-*

Papillon Aparthotel

3 - Iberostar Malaga Playa - Costa de Sol, Spanje (cijfer: 8,8)

Dit aparthotel belooft dé ideale kindervakantie voor het hele gezin! Op een met tropische beplanting begroeid terrein (GSTC erkend duurzaamheidscertificaat) van maar liefst 18.000 m2 bevindt zich het 4-sterrenhotel Iberostar Malaga Playa met meerdere glijbanen, kinderbad én dichtbij het strand. Met een ideale ligging naast de wandelboulevard, waar ook het zandstrand aan gelegen is, hoef je eigenlijk niet meer van het complex af tijdens je vakantie. Maar toch is het achterland met prachtige natuur en authentieke dorpjes ook zo de moeite waard. Vliegreis, logies en halfpension vanaf €784,-*

Iberostar Malaga Playa

4 - SBH Costa Calma Beach Resort - Fuerteventura, Canarische eilanden (cijfer: 7,7)

Aparthotel SBH Costa Calma Beach Resort is gesitueerd op mijn persoonlijke favoriet Fuerteventura. Het is een geweldig resort met tal van faciliteiten voor jou en ook voor de kinderen is er genoeg te doen! Het resort ligt direct aan het strand en dicht bij het centrum van Costa Calma. Dit aparthotel biedt je een goede service, nette kamers en lekker eten. Wat wil je nog meer? Vliegreis, logies en all inclusive vanaf €766,-*

SBH Costa Calma Beach Resort

5 - SBH Monica Beach - Feurteventura, Canarische eilanden (cijfer: 8)

In SBH Monica Beach (ook op Fuerteventura) geniet je van een heerlijke vakantie. Dit aparthotel heeft meerdere glijbanen en een kinderbad. De Canarische zon schijnt bijna altijd en op het langgerekte zandstrand van fijn wit zand is het heerlijk vertoeven. De zee, variërend in kleur van groen tot donkerblauw, nodigt met een aangename temperatuur uit om het hele jaar door te zwemmen! Vliegreis, logies en all inclusive vanaf €807,-*

SBH Monica Beach

*genoemde prijzen zijn indicatief en opgenomen op moment van het samenstellen van dit artikel. Prijzen en beschikbaarheid kunnen daarom afwijken.

Long story short

Aparthotels bieden een unieke combinatie van comfort, ruimte en hoteldiensten, wat ze tot een uitstekende keuze maakt voor de hedendaagse reiziger. Of je nu op zoek bent naar een kort verblijf in de stad of een langdurige uitvalsbasis wenst, een aparthotel biedt je een flexibel en comfortabel thuis weg van huis. Ontdek zelf de charme van aparthotels met onze top 5 favoriete adressen en maak je volgende reis onvergetelijk.

💛 Vertel, waar ga jij heen deze lente en/of zomer?

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.