Happlify: de leukste shopping guide + blog

Op 8 augustus is het internationale kattendag. En als je je bedenkt dat de kat één van de meest geliefde huisdieren ter wereld is, dan is het ook niet zo gek dat ze hun eigen feestdag hebben gekregen!

Hoewel statistisch gezien meer mannen een kat hebben dan vrouwen (ja echt waar), krijgen vrouwen met een voorliefde voor katten vaak het stempel ‘kattenvrouwtje’ opgedrukt. Dat heeft een beetje een stoffig imago, maar daar moeten we vanaf want kattenvrouwtjes snappen gewoon dat katten simpelweg awesome zijn! En wel om de volgende redenen: 

Reden 1 - Ze zijn té cute

Het is bijna onmogelijk om niet weg te smelten bij de aanblik van zo’n fluffy wezen. Met pluizig haar waar je in wilt verdwijnen en ogen die je betoveren. Om nog niet eens te spreken van de lieve geluidjes die ze maken. Van kleine miauwtjes, tot hartstochtelijk knorren wanneer ze op schoot liggen. Niet te doen gewoon!

Reden 2 - Ze zijn lekker eigenwijs

Wat je ook van katten vindt, eigenwijs zijn ze zeker. Waar honden alles zullen doen om hun baasje te pleasen, doen katten dit zeker niet. Sterker nog katten zullen juist eerder verwachten dat jij hen pleast. Dat betekent dat ze vaak om half 6 ’s ochtends al beginnen te miauwen omdat ze honger krijgen en dan vinden ze dat je maar op moet staan om voer te regelen (kan ik ook iemand krijgen die dat voor mij op commando doet?). En ze komen alleen maar op schoot zitten als ze daar zelf zin in hebben. Maar ja ach dat eigenwijze gedrag maakt ze dan ook juist weer zo leuk nietwaar?!

Reden 3 - Ze zorgen voor vermaak

Geef maar toe, hoeveel uur heb jij al besteed aan het kijken van kattenfilmpjes op youtube? Het is hilarisch om te zien hoe katten zich in de meest kleine doosjes wurmen of hoe ze zelfs de grootste hond uit hun mand jagen om er vervolgens lekker zelf te gaan slapen. En dan heb ik het nog niet eens over alle filmpjes met kittens die zo schattig zijn dat je hart er bijna van ontploft. Nee van kattenfilmpjes kun je nooit genoeg hebben!

Nu hoor ik je denken: zij katten dan alleen maar geweldig?

Nee, ze kunnen ook zeker een pain in the ass zijn als ze weer eens op je toetsenbord komen liggen terwijl je net lekker aan het werk bent, of wanneer ze in de wasmand met schone was plassen. Maar één aanblik van je harige huisgenoot die zelfs Puss in Boots doet verbleken en je bent het allemaal weer vergeten. 

 

De auteur - Rinske Claus

Rinske is het brein achter de super toffe webshop Gekkiggeit (geeft humor aan je interieur!). Ze maakt een moderne versie van de good old tegeltjeswijsheden met een grappige twist. Daarnaast knuffelt ze het liefst met haar kat en is ze dol op pizza. De blogposts van Rinske >

 

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.