Happlify: de leukste shopping guide + blog

'Alles kan een mens gelukkig maken', een uitspraak waar ik het helemaal mee eens ben. Het kunnen de eerste voorzichtige zonnestralen zijn na een regenachtige dag, een berm vol met klaprozen of een sportieve prestatie. Ik spaar en ik koester deze geluksmomenten en probeer iedere dag weer een nieuwe te vinden. 

Vooral op reis lijken de geluksmomenten zich bij mij makkelijk aaneen te rijgen. Een andere omgeving, een vreemde taal en heerlijke geuren, ze ontlokken al snel een gelukkig gevoel bij mij. Maar wat zijn nou de meest ultieme geluksmomenten op reis? En hoe kun je zelf ook creëren?

Wakker worden middenin de natuur

Ik ben een enthousiaste kampeerder. Ik vind het namelijk heerlijk om de hele dag buiten te zijn en mijn leven aan te passen aan het ritme van de natuur. Waar ik thuis nog wel eens moeite heb om mijn bed uit te komen, gaat dat tijdens het kamperen een stuk makkelijker. De zonnestralen op mijn tent, het geluid van de vogels en de prachtige natuur die buiten de tent op me wacht zijn instant happiness voor mij. 

Het mooiste plekje waar ik wakker ben geworden? Dat was in Canada bij het afgelegen Green Lake in British Columbia. We stonden met twee andere kampeerders op dit verder verlaten terrein en keken in de ochtend uit over een spiegelglad meer. Dichterbij huis hebben de Nederlandse Natuurkampeerterreinen heel veel fijne plekjes om wakker te worden.  

Dieren in het wild spotten

Dieren in hun natuurlijke habitat tegenkomen is in het kort gezegd magisch! Of het nou herten zijn op de Veluwe of beren in Canada. Telkens weer word ik overvallen door een ultiem gevoel van geluk. Waarom? Misschien wel omdat dieren zich niet laten plannen in jouw reisschema. Je moet geluk hebben om ze tegen te komen. Je kunt hooguit de kans vergroten door plekken te bezoeken waar ze regelmatig komen. 

En wat die plekken dan zijn? Voor de Big 5 (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel) moet je natuurlijk naar Afrika. En beren en walvissen spotte ik in Canada. Maar mijn meest dierbare herinnering heb ik aan Egypte. Waar ik totaal onverwachts dolfijnen tegenkwam op een duiktrip. En laten deze vanaf kinds af aan nou net mijn favoriete dieren zijn.

Een Gipfelkreuz bereiken

Wie vaker in de bergen gaat wandelen herkent de ervaring. Er ligt een pittige klim op je te wachten tijdens de wandeling en boven wacht een fantastisch uitzicht. Maar het eerste wat je ziet is het Gipfelkreuz dat de top van de berg markeert. Zodra het Gipfelkreuz in zicht komt gaat het lopen makkelijker. Hoe uitgeput je ook bent, dat kruis geeft nieuwe energie. 

Nog veel beter is het bereiken van de top. Het moment dat je naast dat Gipfelkreuz staat en het uitzicht in je opneemt is echt onbeschrijfelijk en doet je alle pijn van de tocht naar boven vergeten. Dat ultieme geluksmoment zorgt er telkens weer voor dat ik aan een nieuwe wandeling naar de top begin. 

Wat de belevenis extra leuk maakt is dat je onderweg vaak andere wandelaars tegenkomt. De ene keer haal je hun in, de andere keer halen ze jou in en soms loop je samen op. Ik heb inmiddels heel veel foto’s van verschillende Gipfelkreuzes met mij, mijn man en de wandelaars met wie we de ervaring deelden. En ook de foto’s geven mij dat fijne geluksgevoel.

Geluksmomenten op reis creëren

Omdat ik weet dat deze dingen mij een geluksmoment bezorgen, probeer ik ze op reis ook actief op te zoeken. Ik ga graag naar bergachtig gebied en verblijf graag in of dichtbij natuurparken. Zo’n ultiem geluksmoment gaat namelijk echt nooit vervelen.

Vertel, wat zijn jouw ultieme geluksmoment op reis? En weet jij ze ook bewust op te zoeken?

Over de auteur

Cindy Veldhuis - van Hunen van Backpackfever

Als gepassioneerd reiziger en wereldverwonderaar heeft Cindy al veel mooie plekken op deze wereld mogen ontdekken en droomt ze nog over minstens even zoveel bestemmingen. Breng haar naar een onbekende plek en ze is in haar  element. Al haar zintuigen gaan direct aan de slag. Wat ruikt er hier zo lekker? Wat staat er op dat bord? Waar gaan al deze mensen heen? Wat wil ik hier doen? Oftewel de Backpackfever slaat toe en ze wil het liefst alles tegelijk zien, doen en ervaren. Op Backpackfever.nl deelt Cindy haar reisverhalen met andere avontuurlijke reizigers.

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.