Je meubels zijn dé smaakmakers van je interieur. Ze bepalen niet alleen de sfeer, maar moeten je ook een beetje blij maken elke keer als je de kamer binnenstapt. Maar hoe kies je nu precies die items waar je hart sneller van gaat kloppen? Met een paar slimme tips wordt het kiezen van de juiste meubels een stuk makkelijker én leuker. Ontdek hoe je jouw interieur net dat beetje extra geeft met meubels die helemaal passen bij jouw stijl, comfort en woonsituatie. Klaar om (weer) verliefd te worden op je interieur? Lees dan snel verder.

Jouw stijl, jouw verhaal

Kijk allereerst goed naar de stijl van een meubelstuk. Wat past er goed bij jouw interieur en wensen? Je hebt genoeg om uit te kiezen. Zo ziet de landelijke stijl er heel anders uit dan de industriële stijl. Als je van natuurlijke materialen houdt, kun je bijvoorbeeld voor een houten tv kast gaan. Combineer dit met meer houten meubels in je interieur, waaronder de eettafel en de salontafel. Maar als je liever voor een stoere uitstraling kiest, kun je voor metalen designs kiezen. Je kunt dit zelfs combineren: ga dan bijvoorbeeld voor een houten kast met een metalen onderstel. Ook de kleuren spelen een rol in de stijl. Vind je lichte, zachte kleuren mooi? Of ga je liever voor felle kleuren, of juist donkere kleuren in je interieur? Als je dit vooraf voor jezelf bedenkt, is het makkelijker om een keuze te maken.

Lees ook 👉 Dopamine decor is de meest happy woontrend ooit!

Comfort dat je omarmt

Comfort speelt uiteraard ook een rol in de meubels die je kiest. Zo wil je dat je bank en eetkamerstoelen heerlijk zitten! Daar mag je best kritisch op zijn. Probeer een bank of stoel altijd eerst uit, om zeker te weten dat je er lekker op zit. Ook bij een fauteuil telt dit mee. Dit is trouwens echt een kwestie van smaak: wat de een goed vindt zitten, vindt de ander juist niet zo prettig. Het is handig om alvast te bedenken of je een zachte of een harde bank in huis wilt hebben. En welke materiaalsoorten vind je fijn om op te zitten? Zo voelt een leren bank weer heel anders aan dan een bank in een grof geweven stof, om maar een verschil te noemen.

Kwaliteit waar je op kunt bouwen

Let altijd goed op de kwaliteit van een meubelstuk. Als je er lang van wilt genieten, kun je maar beter voor een hoogwaardige kwaliteit kiezen. Kies bijvoorbeeld een dressoirkast uit van stevige materialen, zodat de kast tegen een stootje kan. Ook de afwerking telt mee. En als je een nieuwe bank kiest, kun je onder andere letten op de Martindale score. 

Lees ook 👉 Japandi: de woontrend die Scandinavië en Japan samenbrengt

Perfecte maat voor jouw ruimte

Houd ook altijd rekening met de grootte van een meubelstuk. Meet hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor een nieuw item in huis. En ga ook na wat mooi staat in jouw interieur. Woon je ruim? Dan kun je vaak voor wat grotere items kiezen. Maar als je relatief klein woont, staat je woning al snel te vol met grote meubelstukken. Ga dan liever voor een wat subtieler exemplaar, of het nu om een kast of tafel gaat.

Je ziet het, meubels kiezen, dat is vooral een kwestie van smaak. Let verder op de kwaliteit en de grootte van de items die je op het oog hebt!

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.