Jaaaren geleden, toen Google Street View nog best vers was, ontdekten we deze deur: The Secret Door. Een mystieke deur die je random toegang geeft tot Google Street View's verborgen schatten. En dat 'random' is wat het zo magisch maakt!
Achter de deur vind je prachtige interactieve panorama's van plaatsen die zijn vastgelegd met de Street View camera's en met The Secret Door kun je naar binnen. Een ideaal tijdverdrijf als je meer van de wereld wilt zien en verrast wilt worden, zonder je huis of zelfs je luie stoel te verlaten.
Diep de zee in zonder snorkel? Check!
Wat is Google Street View?
Street View door Google Maps is een virtuele weergave van onze omgeving op Google Maps, die bestaat uit miljoenen panoramische afbeeldingen. De content van Street View is afkomstig van twee bronnen: Google en bijdragers. Hierdoor krijgt de internettende mens de kans om de wereld virtueel te verkennen.
Eerder was Google's Street View gewoon een handige roadmap tool om je weg te vinden. Naar verloop van tijd breidde zich dat uit en kun je nu ook bij heel veel musea, bedrijven, (natuur)parken, pleinen en gebouwen naar binnen. Zo kun je ook het leven onder de zeespiegel, het Amazone-regenwoud, de Zwitserse Alpen en andere wonderen van de wereld in pixels ontdekken.
Random verrassing
The Secret Door toont het je allemaal random. De website opent de deur naar een willekeurig interactief panorama uit de Street View-collecties. Het geeft echt een gevoel van zowel magie als kinderlijke ontdekking, je weet nooit helemaal zeker in welk land je terechtkomt. Leuk voor jezelf, ook leuk voor kinderen die de wereld willen ontdekken. Klik gewoon op de deur en je bent compleet ergens anders. Linksboven in je beeld vind je de Maps speld waarop je kunt klikken om te zien waar je precies bent.
Note: het is een oude pagina en heeft geen 'https', waardoor sommige browsers een alert geven. En soms is 'random' ook niet heel random. We waren de deur ook jaren kwijt door privacy issues geloof ik, maar met dank aan mijn zus ❤️ vonden we 'm weer terug. Het idee blijft briljant!
Bij een volgende klik komen we uit in een piepklein rommelig winkeltje in een uithoek van Canada.
Zelf aan de slag?
Dat kan! Je kunt zelf een bijdrage leveren aan Street View met speciale software voor zowel iOS als voor Android. Wil je weten of er anytime soon een Google auto in je straat voorbij komt? Dat is ook -ongeveer- bekend. Dit en meer vind je hier op de Google Street View pagina. Wie weet kunnen we dan binnenkort ook jou virtueel bezoeken!
En er is meer
Last but not least hier een lijst met bekende musea van over de hele wereld die je virtueel kunt bezoeken. Via Google Arts & Culture kun je ze gericht doorlopen en bekijken. Wat dacht je van het British Museum in Londen of gewoon even door het Rijksmuseum in Amsterdam wandelen? En raad eens waar we hieronder zijn...
Vertel, waar kwam jij uit?
Laat een reactie achter en vertel waar jij terecht bent gekomen de allereerste keer dat je op The Secret Door hebt geklikt. En meld je HIER aan voor onze wekelijkse Happy thoughts nieuwsbrief, zodat je nooit meer iets leuks mist!
De auteur: Mariko Naber
Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.
Interessant? Deel met iemand:
2 reacties
Wat een leuke tip! Ik kwam na mijn eerste klik terecht in een soort van berghut, waar de tijd leek stil te gestaan te hebben. Toen ik naar buiten ging, was ik in een bergachtig landschap met besneeuwde bergtoppen.
Superleuk, ik kwam uit bij een Thermen Spa! Ik kon de speld niet zo gauw vinden dus ik weet niet waar het was maar het zag er heel mooi uit :-) Grappig ook dat ik uit een lift “kwam” en boven op een soort dakterras met zwembad in de openlucht uitkwam.
Ik ga m onthouden!
Transformeer je tuin naar een eigen, relaxte (!) Monkey Town. Kids blij, jij blij
De Invloed van Mercurius retrograde: hoe zit dat dan + tips