Scrollend op Instagram vind je nog wel eens wat! Deze Crema di Caffé bijvoorbeeld. Je kunt het heel makkelijk maken met een leeg frisdrankflesje. Hoe leuk is dat?! Dus, ga je niet naar Italië deze zomer? Haal dan Italië bij jou in huis :)

Crema di Caffé

Crema di Caffé is een heerlijke Italiaanse koffiespecialiteit uit Italië, vooral populair in de zomer. Het is een romige, half-bevroren koffiedrank die wordt gemaakt van espresso, suiker en slagroom. Deze ingrediënten worden samen gemixt tot een luchtige, schuimige substantie die lijkt op een zachte ijskoffie. Crema di Caffé wordt vaak geserveerd in kleine glaasjes en is perfect als verfrissend toetje op warme dagen. Het biedt een perfecte balans tussen de intense smaak van espresso en de zachtheid van slagroom, waardoor het een geliefde traktatie is voor koffieliefhebbers. Hierbij voor jou het lekker makkelijke recept.

Ingrediënten

  • 1 koude expresso
  • 2 theelepels poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • snuf cacaopoeder
  • 1 lege plastic fles (0,5 liter)

Bereiding

  1. Zorg dat de expresso en de slagroom beiden heel koud zijn voordat je begint. Asl de koffie warm is gaat de room schiften, en het is ook de bedoeling dat je  Crema di Caffé zo koud mogelijk eet/drinkt.
  2. Roer de poedersuiker door de expresso.
  3. Doe daarna de expresso en slagroom in het flesje, sluit goed af met de dop (!)
  4. Daarna: schudden maar tot dat je hoort dat de inhoud niet meer echt 'klotsts' maar een dikkere substantie is geworden. 
  5. En klaar! Serveer in een mooi glaasje en top af met een beetje cacaopoeder. Enjoy!

👉 Ook super lekker: Torta al Limone: dé hemelse citroentaart uit Italië

 

    TIP: Mooi serveren

    Crema di Caffè kun je in glazen serveren, maar natuurlijk ook in een heel mooi kopje zoals één van deze prachtige exemplaren van Archive Studio, verkrijgbaar bij Happlify Crew Member Interieurliefhebster.

    Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

    Laat hier iets vrolijks achter

    Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

    Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.