Een trampoline in de tuin is vaak een droom van veel kinderen. Is het deze zomer zover, en ben je overstag gegaan om er een aan te schaffen? Neem een paar dingen in gedachten tijdens het kopen van een trampoline, zodat het springen straks leuk en veilig blijft.

De vorm van de trampoline

Het advies is vaak een ronde trampoline voor jongere en minder ervaren springers. De gelijkmatige veerspanning zorgt ervoor dat de springer altijd naar het midden van de trampoline wordt getrokken, waardoor de kans om naast de trampoline te landen kleiner is. Als je kinderen al wat ervaring hebben met springen, is een rechthoekige trampoline vaak een betere keuze. Je kan er wat hoger op springen, en de vorm bespaart ruimte en wat handiger in de tuin. Bij 12springstrampolines.nl vind je een uitgebreid assortiment ronde en rechthoekige trampolines.

De maat van de trampoline

Hoe groter de trampoline, hoe meer springplezier en hoe hoger de veiligheid. Natuurlijk moet je hier wel voldoende ruimte voor hebben. Rondom de trampoline hoor je minstens 1 tot 2 meter afstand te houden. Of je hebt een veiligheidsnet om de trampoline heen gespannen. Voor kinderen jonger dan 6 jaar is een trampoline groter dan 330 cm niet heel handig, omdat ze dan moeilijker en minder hoog kunnen springen. Voor kinderen ouder dan 10 jaar is het beter om niet voor een trampoline kleiner dan 305 cm te kiezen, omdat ze hier minder ruimte op hebben en er sneller uitgekeken kunnen raken. Het is belangrijk om rekening te houden met dat trampolines officieel zijn ontworpen voor één springer tegelijk. Dit om botsingen en ongelukken te voorkomen. Als je toch overweegt een trampoline te gebruiken voor meerdere kinderen tegelijk, kies dan minstens voor een maat van 305 cm, dit is wel zo veilig.

Een trampoline op poten of ingraven

Een laatste belangrijke keuze: ga je voor een inground trampoline of een trampoline op poten? Een inground trampoline heeft het voordeel dat deze volledig geïntegreerd kan worden in je tuin. Met een rand die maar 20 cm hoog is, kunnen kinderen gemakkelijk en veilig op- en afstappen. Bovendien vermindert de lagere valhoogte het risico op verwondingen als ze naast de trampoline landen. Voor extra veiligheid zijn er ook inground trampolines verkrijgbaar inclusief veiligheidsnet. Eenmaal ingegraven kan een inground trampoline het hele jaar door gebruikt worden. Bedenk echter goed waar je deze wilt plaatsen, want eenmaal ingegraven is verplaatsen lastiger. Een trampoline op poten daarentegen is snel op te zetten en kan in de winter eenvoudig worden afgebroken of verplaatst. Door het stevige frame kan er vaak ook hoger op gesprongen worden. Het gebruik van een verankeringsset wordt aangeraden voor extra stabiliteit, vooral tijdens stormachtig weer. Bij trampolines op poten wordt tegenwoordig standaard een veiligheidsnet geleverd.

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.