Happlify: de leukste shopping guide + blog

Reizen met de slaaptrein is een avontuur! Het moment dat je in je coupe zit, het buiten schemert en de lampjes aangaan, dan ben je eigenlijk al met vakantie. Iedereen heeft 14 uur lang zijn eigen mini-huisje en na de nacht ben je op de bestemming om het volgende feest te vieren. Wij gingen met de premiere reis van Greencitytrip naar Praag en in deze post vertel ik je daarover. Ook geef ik je praktische slaaptrein-tips mocht je zelf een slaaptreinreis willen maken. Over Praag volgt nog een andere blogpost. Want dit was zeker niet de eerste keer dat we deze prachtige stad bezochten. 

Slaaptrein

Slaaptrein met kinderen

De slaaptrein is terug van weggeweest. Toen wij 15 jaar geleden op huwelijksreis gingen naar Praag deden wij dat ook per slaaptrein. Dan ging alleen een stuk moeilijker dan afgelopen weekend. Na meerdere keren overstappen konden we ergens in Duitsland rond middernacht gaan slapen om midden in de nacht wakker gebonkt te worden door de Tsjechische grenswacht met (agressieve) hond. Al was het niet ideaal, toen we van de Greencitytrip slaaptrein hoorden, wilden we direct mee. We boekten de trip aar Praag, niet wetende dat het de allereerste treinreis van de organisatie zou zijn. Dubbel feest. Deze post is overigens niet gesponsord.

Het leuke aan de slaaptrein van Greencitytrip is dat je in Nederland op verschillende plaatsen kan instappen (Breda, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Arnhem) en dan vaak in één keer doorrijdt naar je bestemming.

Slaaptrein

De slaaptrein is gezellig, gehorig, een beetje spartaans, maar vooral een belevenis. Jong en oud reed mee en werd 's nachts in slaap gewiegd. Af en toe stonden we stil, wachtend op het juiste spoor, en de terugreis had drie uur vertraging door een technisch mankement, een internationale trein voor ons met pech en een stroomstoring in Haarlem. Dat kan gebeuren en heeft bij ons de pret niet gedrukt. Sterker nog, wij plannen de volgende reis alweer. 

👉 Bekijk de complete story-reeks, in de highlights op Instagram, van ons Praag-weekend

Praktische slaaptrein-tips

Ga je op reis met een slaaptrein? Dan hierbij wat praktische tips die je trip een stuk aangenamer maken:

 1. Neem niet teveel spullen mee, want je sleept je een ongeluk. Maar dat geldt natuurlijk bij elke reis.
 2. Installeer de Uber app. Je hotel is niet altijd in de buurt van het treinstation. Vaak is dat met het openbaar vervoer prima aan te rijden. Maar weet je niet zo gauw hoe dat werkt, dan is in veel steden het heel prettig reizen met een enkeltje Uber.
 3. Neem een pak speelkaarten mee. Of een ander spelletje. Wij deden ook 'Wat ben ik?'. Leuk toch? Er is toch geen wifi 🎉
 4. Natte doekjes zoals snoetenpoetsers zijn geen overbodige luxe. Zo fris je jezelf even makkelijk op en blijft het allemaal een beetje soort van schoon.
 5. Drinkwater. Het water in de trein kun je niet drinken, dus voor iedereen een liter water meenemen is een heel goed idee!
 6. Oordoppen. Ook al is de sfeer gemoedelijk en was iedereen na 12 uur echt wel stil, de slaaptrein is gehorig. Een kind dat 's nachts even wakker is, dat hoor je. Oordoppen maken de kans op een betere nachtrust dan een stuk groter.

Praag stedentrip

Over Praag schrijf ik graag nog eens een compleet ander blog. Want Praag heeft ons weer zoveel nieuws laten zien. Allereerst is het een prachtige stad met zo goed als alleen maar adembenemende oude gebouwen in verschillende stijlen. Het is er ook ontzettend gezellig en je kunt er heel goed winkelen. We twijfelden even of onze zoon (11) het wel leuk zou vinden, maar die twijfel was echt niet nodig. Hij heeft ontzettend genoten, heerlijk gegeten en zijn ogen uitgekeken.

Praag met kinderenPlan je een trip naar Praag?

Kijk dan eens naar een paar video's van Janec aka Hounest guide. Hij geeft je allerlei leuke tips zoals verborgen plekjes én waar je als toerist op moet letten. Na het zien van één van zijn video's over de beruchte snoepwinkels in de stad hadden wij (en vooral onze zoon) er een leuke speurtocht bij, al lopend door de straten. De hoeveelheid aan snoepwinkels van dezelfde soort als hieronder besproken is... bijna ontelbaar.

Kortom, het was een heel geslaagd lang weekend waar we alledrie met heel veel plezier op terugkijken. Zoals ik ook schreef in mijn boek: reizen schudt je geest op en maakt herinneringen voor het leven.

Meer informatie over de Greencitytrip reizen

Zoals ik hierboven al aangaf is deze post op geen enkele manier gesponsord. Greencitytrip beveel ik gewoon (zoals zoveel happy stuff) van harte aan. Ze bieden treinreizen aan naar de steden Praag, Venetië, Verona, Milaan, Innsbruck en Wenen - met en nu ook zonder hotelovernachtingen. Meer over de eerste Greencitytrip-reis waar wij mee reisden zie je in deze video

Vertel hieronder: welke bestemming zou jij kiezen?

Mariko Naber

Auteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

1 reactie

  • Hertecant San
  • 13 juli 2023 om 16:11

  Vandaag jarig, 56! Mezelf een citytrip naar Praag cadeau gedaan. Ik heb er nu al zin in!

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.