Happlify: de leukste shopping guide + blog

In mijn Happlify your life boek staat week 36 voor Kunst. Daar wordt de vraag beantwoord of kunst gelukkig maakt en waarom. Kort door de bocht kan ik je bijdeze vertellen dat kust absoluut je humeur kan verbeteren. Vooral omdat kunst je brein aan het werk zet met nieuwe indrukken.

Kunst is natuurlijk ontzettend persoonsafhankelijk. Wat de één in vervoering brengt, vindt de ander oerlelijk en andersom. Maar iets in huis hebben wat je ontroert, veel gevoelswaarde aan hecht en telkens vrolijk van wordt is eigenlijk onbetaalbaar toch?!

Mark Ryden

Mijn favoriete popart-kunstenaar is Mark Ryden. Zijn wereld is nostalgisch, lijkt lieflijk maar is tegelijkertijd ook verontrustend. Beren met te grote hoofden en glazige kijkers, prinsessen in vleesjurken en een overdosis camp symboliek overgoten met snoepkleurige pasteltinten. Als verrassing heeft mijn man Mark me eens meegelokt naar Parijs om mijn grote idool te ontmoeten. Wat was dat een feest!

Lees ook 👉 De dag dat ik mijn favoriete kunstenaar Mark Ryden ontmoette in Parijs

Zelf kunst kopen

Lijkt het je wat; kunst hebben, maar denk je dat dat te duur is? Kijk dan eens bij kunstveiling.nl daar kun je op een heel laagdrempelige manier kunst kopen. Benieuwd naar wat daar allemaal te vinden is? 

Corneille kopen Kunstveiling.nl

Een zeldzame Corneille
Deze litho is uit 1969, mooi ingelijst en handgesigneerd. Houd je van kleur? Dan is dit kunstwerk een mooie opfrisser van je interieur. Over 11 dagen sluit de veiling (op moment van schrijven).

 

 

 

kunst kopen

Michel Delacroix - La chasse d’hiver
Houd je van de winter en sneeuw? Droom dan af en toe weg bij deze litho waarvan het openingsbod maar op €30 staat. 

 

 

 

 

sieraden kopen kunstveiling.nl

Sieraden, keramiek en vinyl
Naast kunst voor aan de muur vind je er ook objecten, sieraden, design gebruiksvoorwerpen en zelfs vinyl. Wat dacht je van deze zilveren druppel ketting met een openingsbod van €35?

 

 

 

Wil je zelf kunst verkopen?

Het kan natuurlijk ook andersom. Niet alle kunst vind je misschien voor altijd mooi. Het kan ook zijn dat je nog een schilderij hebt waar je niet bijzonder veel meer mee hebt. Laat dan het object, sieraad of schilderij taxeren. Dat is veel eenvoudiger dan je denkt. En ben je er dan vervolgens aan toe om de kunst van de hand te doen, dan kun je jouw beelden, lp’s, sieraden, andere erfstukken en/of schilderijen verkopen. Ook dat kan op een heel prettige manier zonder al teveel gedoe bij Kunstveiling.nl.

Wat is Kunstveiling?
Kunstveiling is het grootste veilingplatform in Nederland en Vlaanderen dat zich richt op de online koop en verkoop van klassieke én moderne en hedendaagse kunst en design. Als lid van Kunstveiling kun je zelf items in de veiling plaatsen. Is je item verkocht? Dan ontvang je, in tegenstelling tot bij andere (online) veilinghuizen, geen verkoperscommissie!

Vertel: van welke kunst word jij blij?

Waar kun je uren naar turen en waar wil je alles van weten? Welk kunstwerk heeft je hart gestolen en laat je niet los? Breng het in kaart en noteer het in jouw eigen geluksdocument: Happlify your life (€20,- inclusief online reminder).

Mariko Naber

Auteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.