Happlify: de leukste shopping guide + blog

Online shoppen, wie wordt daar nou niet blij van? Het internet staat vol met webshops die mooie spullen en leuke cadeaus aanbieden. Als je op zoek gaat naar een cadeau, ga je dan voor nieuw, tweedehands of zelfs vintage of antiek?

Online cadeaus zoeken

De zoektocht naar een leuk cadeau begint vaak online: even wat inspiratie opdoen in een leuke webshop. Ga je voor een gepersonaliseerde mok of t-shirt of koop je wat leuks voor het interieur van de jarige?

Voor gepersonaliseerde cadeaus zul je al gauw uitkomen bij een nieuw product, maar voor interieur items of een mooi sieraad kun je misschien ook een gebruikt cadeau kopen.

Nieuw of tweedehands cadeaus?

Niet alle tweedehands spullen zijn geschikt om cadeau te doen. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij dat erg verkleurd is of een serviesset waar chipjes uit zijn. Omdat het om een cadeau gaat, wil je natuurlijk dat het er als nieuw uit ziet.

Producten die je heel goed tweedehands kan kopen, zijn bijvoorbeeld plantenpotjes, kandelaren of boeken. Ook een vintage vaas of een antieke kast zijn leuke cadeaus voor de echte interieurliefhebber.

Kijk bijvoorbeeld eens bij Happlify Crew Member Sofia's Brocante voor een mooie vintage vondst.

Hoe zit het financieel?

Als je een klein budget voor een cadeau hebt, kun je twee dingen doen. Maak de afweging of je een klein, nieuw presentje koopt of juist iets groters dat tweedehands is. En wil je echt uitpakken en heeft iemand iets specifieks op zijn wensenlijstje staan, dan kun je voor vintage of antiek gaan. Vaak zijn dit wel wat duurdere items.

Garantie en retour

Het voordeel van een nieuw product is dat er nog garantie op zit en je het eventueel ook kan ruilen als het niet in de smaak valt. Gebruikte producten kan je lang niet altijd retourneren bij de verkoper. Vraag dit dus altijd even na als je twijfelt.

Verzekering bij schade

Als je cadeaus in huis liggen, kan er iets gebeuren waardoor ze beschadigd raken. Denk bijvoorbeeld aan een glas drinken dat eroverheen valt, of je kind dat het cadeau omstoot waardoor het breekt.

Gelukkig vallen de cadeaus onder je inboedelverzekering. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om nieuw, tweedehands, vintage of antiek. Ook is een bonnetje meestal niet nodig: een afbeelding of rekeningafschrift is vaak voldoende om een vergoeding te krijgen van de verzekering bij schade of zelfs diefstal.

Let wel op als je een vintage of antiek cadeau hebt gekocht. Loopt zo’n waardevol product schade op, dan zul je een taxatiebewijs nodig hebben om de waarde aan te tonen en recht te hebben op een vergoeding hiervan.

De maximale vergoeding die je kan krijgen vanuit een inboedelverzekering, verschilt per verzekeraar. Je woonverzekering vergelijken kan daarom handig zijn, met name als je weleens dure cadeaus in huis haalt.

Koop je bijvoorbeeld een mooi vintage meubelstuk, dan kan het al gauw erg kostbaar zijn. De meeste woonverzekeringen bieden een maximaal verzekerd bedrag van € 5.000 voor kostbaarheden, dus controleer goed of je spullen en cadeaus hierbinnen vallen.

Happy shopping!

Door je goed te verdiepen in de wensen van de jarige, kan je een passend cadeau kopen. Of je nu gaat voor iets nieuws of tweedehands, je maakt de jarige vast blij met een leuk presentje. Happy shopping!

Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.