Happlify: de leukste shopping guide + blog

De eerste zondag van mei is het elk jaar officieel de Dag van de Lach. Ter ere van die mooie dag hierbij voor jou de beste lachfilms ever! Wij doken in de filmarchieven van MovieMeter, waar de top 250 beste komedies aller tijden is samengesteld op basis van stemmen van filmliefhebbers. Deze lijst omvat alles van klassiekers tot de nieuwste Netflix hits. Hier zijn de 5 beste lachfilms die je niet mag missen, gebaseerd op de hoogste waarderingen.

1 - Intouchables (2011)

Deze Franse film, ook bekend onder de naam 'The Intouchables', vertelt het hartverwarmende verhaal van een aristocraat die na een paragliding ongeval verlamd raakt. De film neemt een komische wending wanneer hij een jonge man uit de voorsteden inhuurt om voor hem te zorgen. Wat volgt is een serie hilarische en ontroerende momenten die bewijzen dat vriendschap geen grenzen kent. 'Intouchables' is een prachtige mix van komedie en drama die je aan het lachen maakt en tegelijkertijd diep raakt. Een logische nummer 1.

 

2 - Forrest Gump (1994)

'Forrest Gump' is niet alleen een komedie, maar een episch verhaal dat je meeneemt door de tumultueuze decennia van de hoofdpersoon, Forrest. Deze film, met Tom Hanks in de hoofdrol, combineert humor met diepere thema’s zoals liefde, oorlog en de zin van het leven. Forrest’s naïeve kijk op de wereld levert tal van komische, maar ook aangrijpende situaties op. Met een lengte van 142 minuten, biedt deze film meer dan genoeg materiaal om zowel te lachen als te leren. Hartverwarmend. 

 

3 - Fight Club (1999)

Hoewel 'Fight Club' op het eerste gezicht een man cave materiaal lijkt, is deze film doordrenkt met bijtende satire en sociaal commentaar, wat het een onvergetelijke komische ervaring maakt. De plot volgt een gedesillusioneerde jonge man die, samen met een charismatische zeepverkoper, een ondergrondse vechtclub start. Deze film is niet alleen een kritiek op onze consumptiemaatschappij maar zit ook vol met onverwachte humor. Een film die je aan het denken zet en tegelijkertijd veel fun biedt. En Brad.


Lees ook 👉 5 manieren om elke dag meer te lachen

4 - Snatch (2000)

Deze Britse film van regisseur Guy Ritchie is een briljante combinatie van misdaad en komedie. 'Snatch' brengt een ensemble cast samen, waaronder wederom Brad Pitt (helemaal niet erg), in een verhaal vol snelle actie, scherpe dialogen en onverwachte plotwendingen. Het verhaal, dat draait om een gestolen diamant en de kleurrijke figuren die daarbij betrokken zijn, zorgt voor een hectische en humoristische kijkervaring. 'Snatch' is perfect voor een avondje lol.

 

5 - Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)

Beter bekend als 'Amélie'. Deze prachtige klassieker is een ode aan het kleine geluk van het leven en had wat mij betreft op een gedeelde eerste plek mogen staan. Amélie, een naïeve Parijse serveerster, besluit om de mensen om haar heen gelukkiger te maken met kleine, anonieme gebaren. Dit leidt tot een reeks grappige en ontroerende scènes, versterkt door de geweldige cinematografie en betoverende soundtrack. Amélie’s eigen zoektocht naar liefde is zowel hartverwarmend als hilarisch. Deze romantische komedie is een heerlijke ontsnapping aan de realiteit. Maar pas op, je wilt na het kijken meteen naar Parijs! Ook niet erg.

 

Vertel, ben je het ermee eens of... wat is jouw favoriete lachfilm ever?

Voor iedereen zal deze lijst weer anders zijn. Zelf is mijn (Mariko) absolute lachfilm nummer 1 'Monty Python's Life of Brian', je kan me dan echt opvegen. En nu jij, vertel in een comment hieronder wat jouw favoriete lachfilm is. 

 

💛 Wil je nog meer inspiratie voor een blijer leven?

Vergeet dan niet je aan te melden voor de Happy Thoughts nieuwsbrief voor je regelmatige dosis geluk rechtstreeks in je inbox!

Bron: Moviemeter.nl

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.