Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Kaarsjes klaar? Winter vieren maar! Of nou ja… ik weet niet hoe het met jou zit, maar de donkere dagen zijn niet mijn favoriete periode van het jaar. Gelukkig kun je wel een hoop vrolijkheid in huis brengen om deze periode leuker te maken. Hoe? Door je huis gezellig te maken. Ik deel graag 7 interieurtips met je om jouw huis winterproof te decoreren. Maakt thuis zitten (nog) fijner!

Tip 1 - Kies voor kleine lampjes en kaarsen

Zoutsteenlamp maan

Dat het buiten al vroeg donker is, betekent niet dat je ook binnen in het pikdonker moet zitten. In plaats van de felle hanglamp aan te doen, kun je het met kleine lampjes in huis gezellig maken. Koop bijvoorbeeld één van die mooie zoutsteenlampen die je ’s avonds aanzet. Doe jezelf een echte blikvangerlamp cadeau voor op tafel die een subtiel lichtje afgeeft. 

Met een kleine lamp in elke hoek van de kamer kun je zelf altijd de juiste sfeer creëren. 

Natuurlijk zijn kaarsjes ook een mooie en sfeervolle lichtbron. Zeker als ze nog lekker ruiken ook. 

Tip 2 - Zeg het met bloemen

Terwijl de takken buiten kaal zijn en de sneeuwklokjes zich nog niet boven de grond laten zien, kun je gelukkig wel wat fleurigheid in huis halen. Doe jezelf regelmatig een mooi boeket cadeau om op tafel te laten stralen. Een beetje kleur in huis doet iedereen goed in deze tijd en is een leuke manier om je huis gezellig te maken. 

En pak je het liever iets duurzamer aan? Ga dan voor droogbloemen of voor (hoe gaaf!) een boeket van LEGO. Daar heb je eindeloos lang plezier van. 

  

 

  

Tip 3 - Stel je mooie vondsten tentoon

Altaar van Acacia hout | SaPeDi

Het is zonde om al je spullen achter slot en grondel op te bergen. Laat je persoonlijke spullen juist zien. Zet je lievelingsfoto’s van afgelopen zomervakantie op een plank neer. Verzamel kastanjes of dennenappels in het bos en maak daarmee een mooi najaarsstukje. Of richt je open kast in met allerlei souvenirs en andere spullen die je dierbaar zijn. Zo kun je niet alleen je huis gezellig maken, maar ook zomerse herinneringen ophalen. Je kunt hiervoor prima het hier afgebeelde Acacia houten altaar gebruiken.

 

  

Tip 4 - Ga voor nieuwe kussens

Je hoeft geen compleet nieuwe bank of stoel aan te schaffen om de gezelligheid in huis te halen. Een kleine aanpassing kan al wonderen doen. Mijn favoriete tip? Voorzie je bank van nieuwe kussens. Ga voor een ander kleurtje kussenhoezen, kies voor iets heerlijk zachts en teddy-achtigs of voor een gaaf printje waar jij blij van wordt. Zo geef je je interieur met weinig moeite een geheel nieuwe uitstraling. Wat dacht je van deze furry Llama?

Furry Llama kussen

Tip 5 - Haal een warme plaid in huis

Onder een dekentje op de bank ben ik op mijn allergelukkigst in de winter. Jij ook? Dan mag een fijne fleece deken niet ontbreken om je huis gezellig te maken. Zo heb je nooit last van koude voeten en kun je ultiem cocoonen als de regen buiten tegen de ramen tikt. Bovendien staat zo’n plaid hartstikke gezellig. Laat hem dus gerust over je bankleuning of op je bed liggen om je zitplek lekker cozy te maken.

Woondekens

Tip 6 - Laat je huis gezellig ruiken

Je neus wil ook wat. En dus zijn een geurkaars of geurstokjes wat mij betreft ook onlosmakelijk met de winter verbonden. Er gaat niets boven je woonkamer binnenstappen en direct verwelkomd worden door de heerlijke geur van vanille, kaneel of iets zoetigs. Je hoeft niet eens een lekkere appeltaart te bakken om je huis zich met een heerlijke geur te laten vullen. Voor welke geur ga jij?

Happy Scents: Reed diffuser + papieren vaas

Tip 7 - Gebruik kleur om je huis gezellig te maken

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben altijd in voor een interieurmake-over. Omdat ik het tegelijkertijd zonde vind om daarvoor wekelijks geld over de balk te smijten bij de woonboulevard, pak ik het graag iets kleinschaliger aan. Een pot verf kan een enorm verschil maken en kost maar een paar tientjes. 

Ga op zoek naar een mooie warme kleur om op je saaie witte muur te smeren. Je zult zien dat je huis er meteen warmer en gezelliger van wordt. Spannend, zo’n nieuwe kleur? Ik prent mezelf als remedie tegen die verfkriebels van tevoren in dat je het altijd nog kunt oververven als het resultaat toch tegenvalt. Beter spijt hebben van wat je hebt geprobeerd dan van wat je niet hebt gedaan!

Wist je dat je van de juiste kleuren in huis ietsje gelukkiger wordt? Dit, en nog 51 gelukkigmakers vind je in het nieuwe (jaar)geluksboek van Mariko Happlify your life. Alle beetjes helpen, wie weet hoe jij gelukkig dan over een jaar bent. Super tof cadeau!

Happlify your life geluksboek

Dus: je huis gezellig maken in de winter?

Viltbloemist sneeuwklokje

Zo zijn er nog veel meer manieren om je huis gezellig te maken in de winter. Een mooie kerstboom met leuke kitsch versiersels of vilten figuurtjes draagt daar natuurlijk ook aan bij. Net als vrolijke lampionnetjes of lichtslingers. Of een mooi zelfgemaakt kerststuk op tafel. 

En mis je de sneeuwklokjes nu echt heel erg? Dan kun je die altijd nog zelf maken om je huis gezelliger te maken. In deze workshop van de Viltbloemist leer je ze zelf te maken van vilt. Zo haal je niet alleen de gezelligheid, maar ook alvast de lente in huis.

En nu jij: hoe maak jij je huis gezellig? Vertel het ons in een reactie hieronder.

 

Romy Veul

De auteur: Romy Veul

Tekstschrijver, taalfanaat, gek op kleur en zo vaak mogelijk vrolijk. Dat is wie Romy Veul in een notendop is. Op haar blog Vaker Vrolijk neemt ze je mee in haar positieve hersenspinsels. Dit altijd met een bescheiden dosis humor en lekker kleurrijke foto's. De blogposts van Romy >

 

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.