Happlify: de leukste shopping guide + blog

Bij houd het hoofd koel denk je in zomermaanden vooral aan het létterlijk koel houden van je hoofd. Maar nu de mussen tot nu toe netjes óp het dak blijven zitten en de ventilator werkloos in de hoek van de kast staat zijn anti-hitte tips niet nodig. Waar je het wél warm van kunt krijgen? Stress... maak je je snel zorgen over dingen? Dan hier een aantal tips om niet zo gauw in de stresskip-modus te schieten.

Tip 1 - Just breathe

Voel je spanning opkomen? Richt je op je ademhaling, ken je de 4 7 8-techniek? Leg je hand op je buik, en adem 4 seconden in door je neus. Houdt je adem 7 seconden vast en adem dan in 8 seconden uit. Doe deze regelmatig en je zult steeds makkelijker en automatisch op de juiste manier ademen. Bij Happlify vind je diverse ademhalingsoefeningen en manieren om te relaxen zoals hier: Ontstressen in 5 minuten? Met deze ideeën lukt ’t je!
 

Tip 2 - Stop! Me-time

Moet je nog 127 dingen doen en loop je er al 87 achter? Stop! Neem even tijd voor jezelf. Het klinkt tegenstrijdig, want daar heb je toch helemaal geen tijd voor? Maar even een kwartiertje je telefoon uit, kopje thee erbij en genieten van de stilte brengt je rust, waardoor je daarna weer in de volle versnelling als een Max Verstappen de dag door kunt. Vind je tijd voor jezelf maken moeilijk? Plan het dan in met bijvoorbeeld een mooie planner.
 

Tip 3 - Back to nature

Onderzoek toont aan dat wanneer je tijd doorbrengt in het bos, je stressniveau flink omlaaggaat. Mooie reden voor een boswandeling! Dat hoeft niet gelijk twee uur wandelen door Nationaal Park de Hoge Veluwe te zijn. Het kleine bosje achter je huis, of het park om de hoek hebben hetzelfde effect. Lees ook deze blogpost: Terug naar de natuur waar Samatha inspirerende tips voor je heeft om de natuur op verschillende manieren te beleven.
 

Tip 4 - Stop het gepieker

Ben je een echte piekeraar? Vraag je dan tijdens het piekeren eens af: Heb ik er iets aan dat ik hier nu over pieker. Kan ik dit NU oplossen? Nee? Dan move on. Een piekerkwartiertje inplannen en alles wat er in je hoofd opkomt op een papiertje neerkladden helpt ook. Zo is het uit je hoofd en heb je weer ruimte voor andere dingen.

Wist je dat piekeren angstig maakt? En van angstig zijn wordt je niet gelukkig. Hoe je hiermee om kunt gaan, inclusief eenvoudige oefeningen vind je onder andere in het gloednieuwe Happlify your life werkboek van Mariko. Nu tijdelijk verkrijgbaar voor €20,- inclusief gratis online reminder t.w.v. €47,- Bestel hier.
 

Tip 5 - Spannende date

...met bijvoorbeeld de tandarts? Of een ander zenuwslopend item in je agenda? Probeer er van tevoren niet té veel mee bezig te zijn. In het Engels hebben ze daar een mooie uitdrukking voor: Cross that bridge when you get to it. Maak je pas zorgen als het écht zover is. Als datgene waar je bang voor bent (dat het boren pijn doet, dat je je tekst vergeet bij een presentatie) ook daadwerkelijk gebeurt. Het is zonde van alle dagen ervoor om die te laten verpesten door je zenuwen.
 

Tip 6 - Verstand op nul en doen

Dit vergt wat ervaring/oefening maar je angst is een gevoel, en alleen maar dat. Het zegt niks over wat er staat te gebeuren. Van tevoren heb je wellicht al 60 scenario’s bedacht over hoe iets zal gaan, maar hoe het echt gaat weet je nooit. Laat het los en geef je over aan het moment. Niet nadenken en gewoon gaan, dwars door de angst heen. Feel the fear and do it anyway. De angst is er, laat ze er maar zijn. Voel de angst, maar doe er verder niets mee. Maak die sprong maar, dan verschijnt het net vanzelf.
 

Tip 7 - Avontuur

Heb je stress om iets onbekends? Ga je bijvoorbeeld voor het eerst vliegen? Zie het als een avontuur in plaats van als iets ‘engs’ wat je nog nooit hebt gedaan. Door de manier waarop je naar iets kijkt te veranderen verandert ook vaak je gevoel.

Hopelijk heb je iets aan deze tips. En zo niet, onthoudt dan: Stressed spelled backwards is desserts. En daar worden we allemaal blij van.

💬 Vertel, hoe houd jij je hoofd koel?

MartiniqueAuteur - Martinique Koevoets van Martinique Translations
Gek op taal en alles wat daarmee samenhangt. Vertaler, tekstschrijver, leesfanaat, amateurfotografe, maar ook moeder, partner en kattenvrouw ;). Neemt je enthousiast mee op reis naar de leukste en meest bijzondere plekken!
 
Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

1 reactie

    • Twan Koevoets
    • 27 augustus 2021 om 10:12

    Mooi blog met tekst die heel gemakkelijk weg leest. Complimenten.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.