Happlify: de leukste shopping guide + blog

Waar de één een vakantie boordevol avontuur wilt, vindt de ander het juist heerlijk om zoveel mogelijk tot rust te komen tijdens een reisje. Behoor je tot de tweede categorie? Dan zit je goed bij dit artikel! We delen verschillende tips over een rustige vakantie.

Rustgevende bestemming

Het kiezen van de bestemming is natuurlijk het halve werk. Ga op zoek naar een rustgevende plek om je vakantie te vieren als je toe bent aan een stukje rust. Een mooi natuurgebied is een aanrader. Je kunt een sfeervol vakantiehuis in Oostenrijk uitzoeken, omgeven door een schitterend landschap. Alleen al het uitzicht op de heuvels of bergen brengt je tot rust. Een drukke stad kan best vermoeiend zijn met al die prikkels om je heen. Daarom is de rust opzoeken altijd een goed idee. Al kan een dagje in een levendige stad juist ook een verfrissende ervaring bieden. In Oostenrijk zijn er talloze aantrekkelijke steden in de buurt, waardoor je zelf kunt kiezen wanneer je behoefte hebt aan een dagje in een stedelijke omgeving als afwisseling na een aantal rustige dagen.

Niet bereikbaar

We hebben vaak het gevoel dat we altijd maar bereikbaar moeten zijn maar in principe is dat lang niet altijd nodig. Zeker op de momenten waarop je vakantie viert! Kies er dan liever voor om je telefoon en andere apparaten op stil te zetten. Je mailbox kun je zelfs helemaal afsluiten of tijdelijk verwijderen van je toestel. Stel eventueel in dat je telefoon alleen afgaat bij berichtjes of belletjes van mensen die je wel wilt spreken. De rest staat in de vakantieperiode op mute. Wat geeft dat een rust! Met name als je telefoon normaal gezien roodgloeiend staat.

Doe waar je zin in hebt

Een goed voornemen: doe op vakantie alleen waar je zin in hebt. Zie je toch ergens tegenop? Of lijkt een plan dat je vooraf had bedacht niet meer zo interessant? Laat het gewoon varen. Het is immers jouw tijd om te genieten. Dat mag je dus helemaal naar wens inrichten. Bedenk van tevoren natuurlijk wel alvast wat je leuke activiteiten vind om te doen. Zin om te wandelen of fietsen door de natuur? Om daarna een verkoelende duik te nemen in natuurwater? Dan zit je goed met het boeken van een appartement in Zell am See. Je raakt niet uitgekeken in deze prachtige omgeving. Ook gewoon op een terrasje genieten van de zon is hier al heerlijk om te doen. En dat is een prima vakantie activiteit! Strijk neer en geniet van goed eten en drinken. Pak er eventueel een goed boek bij ter vermaak. Natuurlijk kan er ook ruimte zijn voor wat inspannende activiteiten, maar doe dat alleen als je er behoefte aan hebt. Volledig niksen en tot rust komen kan tevens een mooie invulling van een vakantie zijn. Volg hierin je gevoel.

Vrije ruimte

Hoewel het dus een aanrader is om te doen waar je zin in hebt, wil je tegelijkertijd voorkomen dat je je vakantie helemaal vol plant. Dat kan immers ook weer zorgen voor stress! Je kunt vooraf alvast een paar dingen plannen, mocht je specifieke plekken willen bezoeken of in een bepaald restaurant willen eten. Maar houd de agenda verder vrij leeg. Heb je een dagje zin om helemaal niets te doen? Of meerdere dagen achter elkaar? Dan moet dat gewoon kunnen! Ook dat is immers vakantie.

Eigen ritme

Volg tot slot nog je gevoel in het ritme dat je wilt aanhouden. Ben je erg moe en wil je iedere ochtend lekker uitslapen? Niemand die je tegenhoudt! Maar er valt ook iets voor te zeggen om je vaste ritme aan te houden, zoals je al gewend bent. Zo blijft een deel van je patroon nog gelijk, terwijl verder op reis natuurlijk al veel anders is. Het kan je net dat stukje rust en houvast geven waar je baat bij hebt.

Het is best een kunst om volledig tot rust te komen tijdens een vakantie. We hopen dat onze tips je hierin op weg helpen. Zo kijk je straks terug op een heerlijke reis. En voel je je weer de meest relaxte versie van jezelf!

Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.