Happlify: de leukste shopping guide + blog

Of avonturen altijd groots en meeslepend moeten zijn? Welnee! Avontuur zit hem niet alleen in backpackend op reis gaan of hoge bergen beklimmen. Onderschat de fijne, kleine avonturen niet! Gewoon in eigen land of zelfs op je eigen balkon of in je eigen keuken. Wij geven je 9 leuke ideeën voor micro-avonturen. Een backpack en bergschoenen heb je er niet bij nodig.

Idee 1 - Boek een fotoshoot

Heb je altijd al eens professionele foto’s van jezelf willen hebben? Of van jou en je partner of van je gezin? In de natuur kan dat prima op afstand. Misschien is deze thuisblijfzomer daar juist wel een goed moment voor. Het is al een hele ervaring op zich om zo’n fotoshoot te doen, maar het levert ook nog eens (als het goed is) ge-wel-di-ge foto’s op. Kun je daarna lekker met een fotogalerij aan de slag. Ook een micro-avontuur op zich!

Idee 2 - Volg een (online) workshop

Altijd al wat nieuws willen leren op creatief vlak? Leuk! Grijp je kans, creabea! Bij veel webshops kun je leuke DIY-pakketjes bestellen om mee aan het knutselen te slaan. Soms zelfs inclusief videotutorials voor extra uitleg. Denk bijvoorbeeld aan zelf een macraméhanger maken, leren armbandjes maken of amigurumi’s (die leuke beestjes!) haken.

TIP: Wat dacht je van digitaal detoxen?

Digital Detox van Happlify

Idee 3 - Maak je eigen vlierbloesemsiroop

Heel wat dingen uit de natuur zijn gewoon eet- of drinkbaar. Ho wacht, nu niet direct op de eerste de beste plant afrennen om die in je mond te stoppen! Maar met sommige planten kun je heel leuke en lekkere dingen doen. Zo kun je van de vrolijke vlierbloesem die op veel plekken bloeit, zelf vlierbloesemsiroop maken (zie dit recept van Iris). Mierzoet, maar o zo lekker! En natuurlijk ideaal voor de zomerse dagen die je dit jaar in Tuinesië of op Balkonia gaat beleven. Met een fles siroop doe je zeker wel een tijdje.

Idee 4 - Maak je eigen moestuin

Over planten eten gesproken: je kunt natuurlijk ook een eigen moestuin aanleggen. Ja, zelfs als je een mini-balkon in plaats van een riante tuin hebt. Juist in de zomer groeien de groenten in een moestuintje lekker snel. Verzamel een paar potjes, plant de zaadjes voor tuinkers, cherrytomaatjes en ander lekkers in wat aarde en wachten maar! Wie weet kun jij over een paar weken al je zelf gekweekte groenten en kruiden op tafel zetten

Idee 5 - Maak je eigen bloemenkunst

Bloemen zijn altijd een feestje om op tafel te zetten. Beetje jammer alleen dat je er vaak hooguit twee weken van kunt genieten! Gelukkig is daar een oplossing voor: droogbloemen. En daar kun je dus heel mooie dingen mee doen in huis! Pluk eens wilde bloemen bij jou in de omgeving (niet uit tuinen natuurlijk; vindt de buurman niet leuk!). Trakteer jezelf op een bloempers en gebruik die om de bloemen plat te maken. Kun je ze daarna inlijsten, ophangen en er nog heel lang naar kijken.

Idee 6 - Maak een mini-roadtrip

Ook iets verder van huis zijn waarschijnlijk genoeg plekken waar je 'ooit nog eens' naartoe wilt. Nu is je kans! Pak de auto (of – nog leuker – huur een Volkswagenbusje) en verken je omgeving. Stippel bijvoorbeeld een route uit waarbij je vijf plekken en natuurgebieden binnen een straal van 50 kilometer gaat verkennen. Ha, ik krijg er zelf ook helemaal zin van om de hort op te gaan!

TIP: Je kunt er natuurlijk ook een overnachting aan vastplakken. Bekijk hier een paar leuke vakantie-adresjes in Nederland.

Idee 7 - Picknick in het wild

Je eigen omgeving ken je waarschijnlijk al als geen ander. Maar ongetwijfeld zijn er genoeg plekjes binnen 10 kilometer van jouw woonplaats af waar je niet maandelijks komt. Hoog tijd om die te ontdekken! Stap op je fiets met een goed gevulde picknickmand, nodig een vriend(in) uit en ga op zoek naar een plek in het wild waar jullie kunnen zitten. Goede gesprekken, een mand vol lekkers en een fijne plek in de natuur – wat wil je nog meer?

Idee 8 - (Her)ontdek Geocaching

Het bestaat al even (sinds 2000), maar misschien is het wel tijd om Geocaching opnieuw te ontdekken. Of als je het nog nooit hebt gedaan, lees dan even verder... Geocaching is een avontuurlijk spel voor handheld GPS en smartphone gebruikers. Het basisidee is dat personen of organisaties/verenigingen, waar ook ter wereld, caches (aka 'schat') verstoppen en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere GPS gebruikers gebruiken deze coördinaten om deze caches te vinden. De caches (dozen) zelf kunnen Tupperware doosjes zijn, oude munitiekisten, PVC buizen… Kortom, iets waar een logboek(je) in past en ruimte biedt aan leuke ruilspulletjes. Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache z’n geheimen prijs en beloont de vinder met een variëteit aan beloningen. Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten. Misschien ligt er wel één bij jou om de hoek! Kijk hier maar eens voor meer informatie.

Idee 9 - Koop allerlei producten die je nog niet kent

Grote kans dat je bij het boodschappen doen standaard met bepaalde producten thuis komt. Ik in ieder geval wel. Maar wat nu als je je karretje eens volgooit met alleen maar producten die je nog niet kent? Een nieuwe smaak ijsjes, vergeten groenten of exotische vruchten die je alleen van foto’s kent bijvoorbeeld. Probeer wat nieuws, zoek een lekker recept op en daag jezelf culinair uit. Wie weet ontdek je nieuwe favorieten. En anders heb je in ieder geval een mini-avontuur beleefd!

Eén ding is zeker: van verveling hoeft ook deze zomer absoluut geen sprake te zijn. Ik ga lekker op avontuur. Niet ver weg met een backpack en wandelschoenen, maar wel op mini-avontuur. Doe je mee?

Heb jij nog andere leuke ideeën voor micro-avonturen? Vertel!

 

Romy Veul

De auteur: Romy Veul

Tekstschrijver, taalfanaat, gek op kleur en zo vaak mogelijk vrolijk. Dat is wie Romy Veul in een notendop is. Op haar blog Vaker Vrolijk neemt ze je mee in haar positieve hersenspinsels. Dit altijd met een bescheiden dosis humor en lekker kleurrijke foto's. De blogposts van Romy >

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

1 reactie

    • Lifestyle Mommy's ~ Linda
    • 11 september 2020 om 15:09

    Wat een ontzettend leuke tips. Geocachen deden we al en ook onze tweeling van 6 jaar vindt dat helemaal geweldig. Picknicken blijft natuurlijk altijd een feestje. Zelfs als je het als ik.. letterlijk 10 cm van het picknickkleed af zit.. in de ganzenpoep.. met een witte legging aan 🤣 het was overigens wel de meest ontspannen picknick ever. De kinderen en 2 kinderen van vrienden hebben zich uren vermaakt in het park met wat voetballen enzo. Geweldig was dat.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.