Happlify: de leukste shopping guide + blog

Er zijn duidelijk twee kampen. 'Het druk is goed'-kamp en het 'Als je het druk hebt ben je een loser'-kamp. De uitdrukking kan wel wat genuanceerder zijn maar volgens mij is er niets tussenin. Om verschillende redenen hebben beide kampen gelijk en ongelijk. Wáár wil ik nou naartoe hiermee, nou eigenlijk gewoon van druk naar geluk.

Persoonlijk heb ik het vaak (te) druk en wens ik dat dat anders zou zijn. In de loop der jaren heb ik mijn werk zo zelf kunnen vormen dat ik het écht heel erg leuk vind wat ik doe, daarom vind ik zelf 'druk zijn' niet zo erg. Maar als ik het te druk dreig te krijgen dan neem ik een stap terug en pak ik de Focus formule erbij van Janneke de Geus. Want focus is mij 'go to' als alles teveel wordt. Terug naar de basis, wat was het doel en waarom doe ik het ook alweer?

Janneke de Geus - dé Focuscoach!

Graag stel ik je voor aan Janneke de Geus. Janneke is Focuscoach én een hele goeie kan ik je uit eigen ervaring beamen. Met haar deed ik ooit de Focus formule en dat is nog steeds een fijne houvast. Hier volgt Janneke's visie op 'druk zijn':

"Ik herinner het me als de dag van gisteren; ik was kapot. Na de zoveelste gebroken nacht stond het huilen me nader dan het lachen. Toen we in vier jaar tijd de gelukkige papa en mama werden van drie jongens waren er geen roze wolken. Wel een enorme berg liefde, een evenzo grote berg wasgoed en het verlangen naar tijd om te genieten. Ik vond het lastig om te genieten van wat ik had, ook al wilde ik dat heel graag en was ik super dankbaar voor mijn mannetjes. Maar ik was gewoon op…"
Focuscoach

Where did we go wrong...?

Elke nacht moesten we minstens drie keer uit bed om een kind te troosten. Een kind dat altijd jeuk had (zo zielig), een enge droom, dorst, wakker geworden van broerlief… you name it.

En elke keer sprong ik bij de eerste de beste kik uit bed. Zonder gekreun of gesteun. Ze hadden me nodig (roar .. zei de leeuwin in mij). Toch was dat niet wat me opbrak.

Terugkijkend zie ik waar het fout ging. Drie jongens in vier jaar tijd. 2 keizersnedes. Een hoge sensitiviteit. Een baan van 3 dagen in de week. En natuurlijk … een studie ernaast. Want wat is een mens zonder studie? En dan niet eentje naast de deur, maar in Zeist. Lekker in de bossen, dat dit 2 uur reizen was, namen we voor lief. En we; dat zijn me, myself and I.

Laat je niks wijsmaken. Het krijgen en hebben van kinderen geeft stress, laat staan 3 in 4 jaar krijgen!
Kinderen geven stress

Waarom zetten we onszelf zo onder druk?

*Zucht* Ik moest zoveel van mezelf. Ik had het niet alleen druk, ik legde mezelf een enorme druk op. Jezelf onder druk zetten; ken je dat? En dan niet even, voor een paar dagen of maanden. Niet enkel om je boek te schrijven, of je opdracht af te krijgen, maar constant.

En waarom? Doen we het voor onszelf of voor anderen?

Was het combineren van mijn jonge gezin, mijn baan, mijn opleiding, mijn snelle leven wat ik echt wilde? Door alle drukte werd mijn gevoel heen en weer geslingerd als de klepel van een oorverdovende kerkklok. Ik wist het niet. Ik voelde mijn intuïtie, mijn ‘weten’ niet.

Mijn druk-druk-druk patroon was killing voor mijn innerlijke GPS. Ik voelde HET niet meer. Ik voelde niet meer waar ik energie van kreeg en waarvan niet. Wat zorgde dat ik tot mijn recht kwam en wat juist niet. Ik voelde niet wat ik wilde.
Je focus kwijt

De succes graadmeter: van druk naar geluk!

De jongens zijn inmiddels mannen, maar de leerschool nam ik mee.

Het is een natuurlijke verleiding. Die drang om alles tegelijk (nu) te willen doen. Je baan, je bedrijf, je kids, een opleiding, vrienden, sporten, reizen, nog een opleiding, een blog, een vlog, een digitaal product, het druk-druk-druk hebben.

Een soort nu of nooit gevoel dat lonkt en trekt en je aandacht vraagt.

En ik twijfel er niet aan of jij het kunt. Vast wel. Alhoewel je als sensitieve veelzijdige vrouw zult voelen dat de snelheid je niet altijd ligt en de druk je niet stimuleert.

Maar meer nog dan dat; kom je echt tot je recht? Lukt het je om naar binnen te gaan en je overtuigingen te onderzoeken. Zodat je kunt bepalen welke overtuigingen helemaal niet meer bij je passen. Zodat je ze kunt vervangen door overtuigingen die veel leuker en effectiever zijn.

Vertel, kom je echt tot je recht?
Kom je echt tot je recht?

Lukt het je om naar binnen te gaan en te voelen wat er te voelen valt. Zodat je kunt gaan kiezen welke gevoelens je wilt cultiveren. En welk recept jij kunt bedenken voor bijvoorbeeld rust, of sereniteit, of creativiteit. Want voor elke emotie is een recept.

Onze nieuwe mindset

Verandering begint met de keuze om anders tegen dingen aan te kijken. Een nieuwe mindset. Als we nu met zijn allen besluiten dat DRUK niet de graadmeter is, GELUK wel. En als we doelen kiezen die draaien om groei, geven en geluk. En daar dan een praktisch plan opzetten. HEEL PRAKTISCH 🙂

Stay focused, stay tuned, Janneke.

Digital detox

  Leuk te weten is dat Janneke ook aan het woord komt in onze Digital detoxHeb je zin in meer rust in je hoofd, echte connectie, meer creativiteit en geluksmomentjes? Kijk dan eens serieus naar de Digital detox van Happlify. Hiermee pak je je digitale leven aan. De detox levert je direct méér tijd op die je kunt besteden aan véél belangrijkere dingen. Zoals me-timen. Wat een groots cadeau om jezelf meer rust, creativiteit, geluksmomenten én tijd te geven. Het is nooit te laat om te beginnen met de digital detox. Je begint wanneer jij dat wilt. Verkrijgbaar bij Happlify €37,- klik hier

  Over de auteur

  Jannekede Geus - Focuscoach
  Janneke is Focuscoach, moeder van drie volwassen mannen, houdt enorm van zwarte koffie en is al 26 jaar samen met haar steun en toeverlaat Jerry. Haar mateloze interesse voor de werking van het brein heeft geleid tot wat ze nu is: een keigoede focuscoach! Iemand die jou helpt met structuur in je leven, het maken van een plan en vooral... FOCUS!!

   

  De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

  Laat hier iets vrolijks achter

  Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.