Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Als het buiten weer wat sneller donker wordt, je natgeregend thuiskomt na een veel te drukke dag, dan heb je zin in een snelle, comfy maaltijd waar je liefst geen boodschappen meer voor hoeft te doen. 

Deze heilzame, easy noodlesoep (ramen) is daar perfect voor! Je kunt 'm maken naar het recept van Froodyz, maar dus ook zelf een beetje hatseflatsen met restjes uit de koelkast. Je kunt eindeloos variëren, als je de basis maar in huis hebt.

Ingrediënten

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min

  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 250 gr dunne noodles (ramen)
  • 2 speklapjes
  • 4 eieren
  • ½ paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje mais
  • ½ tl 5 spices poeder
  • stukje gember
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 el sojasaus
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Bak de speklappen aan beide kanten op hoog vuur een beetje krokant. Leg ze in een ovenschaal en bestrijk met de hoisinsaus aan beide kanten. Zet in een oven op 200 graden voor 20-30 minuten. Draai ze soms om en houd goed in de gaten of ze niet verbranden.
  2. Zet ± 2 liter water op. Voeg de sojasaus, knoflook, gember in stukjes, bouillonblokjes en 5 spices toe. Laat dit ± 15 min lekker pruttelen. (Ik gebruik vaak de waterkoker om het water sneller te laten koken).
  3. Klop de eieren los met een beetje sojasaus. Bak deze rustig in de olijfolie tot een grote omelet. Snijd ondertussen de paprika en paksoi in stukjes.
  4. Schep de gember en knoflook uit je bouillon. Voeg de noodles, paksoi en paprika toe en laat deze ± 4 minuten meekoken (kijk op de verpakking van je noodles).
  5. Snijd ondertussen de speklappen en omelet in stukjes. Schep al je ingrediënten in de borden. Bestrooien met mais.

Voedingswaarde per persoon

Kcal: 410 kcal

Koolhydraten: 23 g

Eiwitten: 19 g

Vet:  27 g

Niks is zo lekker als een goede kom soep. Deze noodlesoep, ook wel ramen genoemd, komt uit Japan en is een soort maaltijdsoep met allerlei verschillende ingrediënten.

Hoisin saus

Zelfgemaakte hoisinsaus in 5 minuten

De gebruikte hoisinsaus geeft een typerende smaak aan dit recept. Hoisinsaus is een zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water. Hoisin betekent 'zeedieren' in het Kantonees, vreemd genoeg worden er geen zeevruchten in de saus verwerkt en wordt hij veelal gebruikt om vleesgerechten op smaak te brengen.

Je kunt de saus kant-en-klaar kopen, maar wist je het ook best snel zelf te maken is? Meng in een kom: 2 eetlepels pindakaas, 60 ml sojasaus, 1 eetlepel honing, twee theelepels rijstazijn, 2 theelepels sesamolie, 1 teentje geraspte knoflook en een snuf zwarte peper. Voeg nog 1 theelepel misopasta toe of een halve theelepel pittige gefermenteerde bonenpasta (bron). Ook easy toch?!
 

Froodyz
Auteur - Freya Zuidervaart van Froodyz
Froodyz is een combinatie van Freya Zuidervaart en food. Twee kookboeken en duizenden recepten later heeft ze zich met Froodyz gespecialiseerd recepten te maken voor het gezin. Gerechten die de trend een beetje volgen en makkelijk te bereiden zijn met verse ingrediënten die iedereen lekker vindt. Wie wordt daar nou niet blij van!

 

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.