Happlify: de leukste shopping guide + blog

Ben je ooit een koffiebar binnengelopen en dacht je bij jezelf: "Ik wou dat mijn huis er zo uit zou zien"? Dan ben je niet de enige. Deze, relatief nieuwe, woontrend, Cafécore, brengt de warmte, gezelligheid en stijl van je favoriete koffiebar naar je eigen woonruimte. Deze trend, geïnspireerd door de unieke charme van echt authentieke, kleine lunchrooms, creëert een uitnodigende en inspirerende sfeer die perfect past bij een relaxt interieur. Lees hier wat Cafécore precies inhoudt en hoe je deze stijl in je eigen huis kunt toepassen.

Wat is Cafécore?

Cafécore is een interieurontwerpstijl die de knusse, artistieke en enigszins eclectische vibe van koffiehuizen nabootst. Deze trend moedigt het gebruik aan van natuurlijke materialen, warme verlichting, en een mix van vintage en moderne meubels om een ruimte te creëren die zowel comfortabel als esthetisch aantrekkelijk is. Het gaat niet alleen om het mooie plaatje; Cafécore draait vooral om het creëren van een ontspannen en creatieve sfeer.

Hieronder een voorzetje, vlnr: Jolie Mokken van Studio PipNespresso Magimix InissaRice thermoskan Madame la PouleSea Shell lepels Madame la PouleFrisse framboos koek van Koek & KruimelsHouten onderzetters van SaPeDiVloerkleed beige • Vloerkleed groenTaartplateau terrazzo citroen geel van TOFF Label

Cafécore woontrend

Hoe creëer je een Cafécore woonruimte?

Natuurlijke materialen en texturen

Begin met het introduceren van natuurlijke materialen zoals hout, leer en natuursteen. Een houten salontafel, leren stoelen of marmeren bijzettafels kunnen je ruimte meteen een café-achtige sfeer geven. Voeg textuur toe met geweven tapijten, linnen gordijnen en gebreide plaids. 

Warm licht en gezellige hoekjes

Verlichting speelt een cruciale rol in de Cafécore-stijl. Kies voor warme, gedimde verlichting met staande lampen, tafellampen en kaarsen om een uitnodigende sfeer te creëren. Creëer gezellige hoekjes met comfortabele stoelen en een klein tafeltje, perfect voor het lezen van een boek of het genieten van een kopje koffie.

Eclectische meubels en decor

Combineer vintage vondsten met moderne stukken. Een antieke kast gecombineerd met een moderne bank kan een interessante dynamiek aan je woonruimte toevoegen. Cafécore draait om persoonlijkheid, denk hierbij aan unieke kunstwerken, boeken en planten te tonen die je verhaal vertellen. De Dopamine woontrend is een prima mix met deze.

 Met deze muzieklijst is het meteen instant gezellig!

 

Koffiehoek

Wat is een Cafécore huis zonder een speciale plek voor koffie? Richt een klein gedeelte van je keuken of woonkamer in als koffiehoek. Een compact koffiestation met een stijlvolle (N)espressomachine, je favoriete mokken en een selectie van koffiebonen of gekleurde koffiecups is dan dus niet alleen functioneel, maar maakt ook een mooi gestyleerde plek.

Open planken en artistieke elementen

Open planken vul je met mooie boeken, planten en kunst voor het creëren een ontspannen, bohemien sfeer. Voeg artistieke elementen toe, wanddecoratie zoals abstracte schilderijen, vintage posters of handgemaakte keramiek om je ruimte persoonlijkheid en diepte te geven.

Voeg een persoonlijke touch toe

Het belangrijkste element van Cafécore is dat het je eigen unieke smaak weerspiegelt. Combineer items die je liefhebt en die betekenis voor je hebben. Dit kan variëren van erfstukken tot reissouvenirs of handgemaakte items die je zelf hebt gemaakt. Jouw huis moet jouw verhaal vertellen, en elk item moet bijdragen aan de warme, uitnodigende sfeer die Cafécore kenmerkt.

Long story short: Cafécore

Cafécore is meer dan een trend; het is een manier om de gezelligheid en inspiratie van je favoriete koffiehuis in je dagelijkse leven te brengen. Het draait allemaal om het creëren van een ruimte waar je kunt ontspannen, opladen en genieten van de kleine dingen. Met een paar eenvoudige aanpassingen kun je de Cafécore stijl in je eigen huis introduceren en genieten van de warmte en gezelligheid die het met zich meebrengt. En vergeet niet, de sleutel tot een succesvol Cafécore interieur is het combineren van stijlen en elementen die jou persoonlijk aanspreken. Jouw huis, jouw regels.

💛 Meld je hier aan en blijf Happlify volgen voor meer tips en avonturen.


Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.