Happlify: de leukste shopping guide + blog

Buiten schilderen kan je huis meteen een frisse, nieuwe uitstraling geven en tegelijkertijd de levensduur van je woning verlengt. Het is echter belangrijk om goed voorbereid aan het werk te gaan, met de juiste materialen. We gaan je vertellen waar je rekening mee moet houden bij het schilderen van de buitenkant van je huis.

Voorbereiding is cruciaal

Voordat je begint met schilderen, is een goede voorbereiding belangrijk. Start met het schoonmaken van het oppervlak dat je gaat schilderen. Vuil, schimmel en oude verf kunnen de hechting van nieuwe verf belemmeren. Gebruik een hogedrukreiniger om alles schoon te maken en schuur losse verf weg en de rest van het oppervlak lichtjes op. Vul scheuren en gaten met een geschikte vuller en schuur de gerepareerde plekken glad. Het is daarbij ook van belang dat je de juiste weersomstandigheden kiest om te schilderen. De perfecte dag is een droge, bewolkte dag met temperaturen tussen de 10 en 25 graden. Vermijd schilderen in direct zonlicht. De verf zal dan te snel drogen en daardoor niet goed hechten. Schilderen bij een hoge luchtvochtigheid zorgt juist weer dat de verf niet goed droogt, waardoor het kan gaan bladderen.

Kies de juiste verf

Als je buiten gaat verven, is het natuurlijk belangrijk dat je dit met een goede verf doet. Een buitenverf zoals sikkens rubbol xd high gloss is een verf die speciaal ontworpen is om bestand te zijn tegen de elementen zoals zon, regen, wind en temperatuurwisselingen.   Een goede buitenverf is weerbestendig en duurzaam. Het beschermt tegen vocht, uv-straling en temperatuurschommelingen. Dit voorkomt dat de verf gaat bladderen, barsten of vervagen. Daarnaast beschermt de verf het hout natuurlijk. Het vormt een beschermende laag die houtrot en schimmelgroei voorkomt. Dit is vooral belangrijk voor houten gevels en kozijnen.

Juiste kwasten en verftechniek

Het kiezen van de juiste verf is belangrijk, maar ook de kwasten die je gebruikt en hoe je het aan gaat brengen. Zorg ervoor dat je kwasten en rollers van hoge kwaliteit gebruikt die geschikt zijn voor de verf die je hebt gekozen. Dit zorgt voor een gelijkmatige dekking en een professioneel resultaat. Ook een goede verftechniek is essentieel voor een mooi eindresultaat. Begin met het schilderen van de randen en hoeken met een kwast. Gebruik daarna pas een roller voor de grotere oppervlakken. Breng ten minste twee lagen verf aan voor een duurzame afwerking en wacht voldoende tijd tussen de lagen zodat elke laag goed kan drogen.

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.