De zomervakantie zit erop en de overgang naar de dagelijkse sleur van school, werk en het alledaagse leven kan soms als een flinke uitdaging voelen. Of je nu moeder bent van schoolgaande kinderen of weer vol gas aan de slag moet na een zomer vol ontspanning, het kan lastig zijn om die 'back to school/work/life'-vibe te omarmen. No worry! Met de juiste mindset en een paar praktische tips, kun je deze overgang niet alleen overleven, maar er zelfs van genieten. Lees hier hoe je weer met plezier in het ritme komt.

1 - Geef jezelf de tijd om te schakelen

Het is heel normaal om na een periode van rust moeite te hebben met de herstart. Wees daarom mild voor jezelf en geef jezelf de tijd om weer in de flow te komen. Plan de eerste paar dagen na de vakantie iets minder vol en bouw je routine langzaam op. Dit voorkomt dat je overweldigd raakt en helpt je om stapsgewijs terug te schakelen naar het gewone ritme.

2 - Creëer een fijne ochtendroutine

Een goede ochtendroutine kan het verschil maken tussen een gestreste start en een ontspannen begin van de dag. Sta iets eerder op om tijd te hebben voor jezelf voordat het gezin wakker wordt. Dit kan een moment zijn voor een kopje koffie, wat lichte rek- en strekoefeningen, of simpelweg even in stilte zitten. Door de dag rustig te beginnen, zet je een positieve toon voor de rest van de dag.

Lees ook 👉 3 Simpele tips om je dag knetter energiek te beginnen

3 - Stel realistische doelen

Na een vakantie heb je misschien de neiging om vol goede voornemens te zitten en gelijk alles weer op te willen pakken. Hoewel die motivatie geweldig is, is het belangrijk om realistisch te blijven. Stel voor jezelf haalbare doelen die passen bij je energielevel en situatie. Dit voorkomt teleurstelling en zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft.

4 - Maak van routine iets leuks

Routine hoeft helemaal niet saai te zijn! Probeer kleine aanpassingen te maken die je dagelijkse leven leuker maken. Denk bijvoorbeeld aan het luisteren van een inspirerende podcast tijdens het klaarmaken van ontbijt, of het instellen van een vrolijke wekker die je vrolijk wakker maakt. Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken in hoe je je dagelijkse routine beleeft.

5 - Zoek iets om naar uit te kijken

Plan iets leuks waar je naar uit kunt kijken zodra de dagelijkse sleur weer is begonnen. Dit kan een lunch met vriendinnen zijn, een weekendje weg, of zelfs iets kleins als een avondje op de bank met een goede film en je favoriete snack. Het hebben van iets leuks in het vooruitzicht helpt om de motivatie hoog te houden en maakt de overgang een stuk aangenamer.

6 - Maak je zomerherinnering tastbaar

Heb je een hele mooie zomer achter de rug die je nooit meer wilt vergeten? Maak die dan tastbaar met een mooi sieraad voor jezelf waar je deze herinnering voor altijd bij je kunt dragen. Dit kan een armband zijn met een bedeltje dat je herinnert aan een speciale vakantie, of een ketting die symbool staat voor de ontspannen zomerdagen. Zo draag je een stukje zomer altijd met je mee, zelfs als je weer vol aan de bak moet.

Happlify Crew member Jewels With Flair heeft prachtige sieraden die jouw zomerherinnering tastbaar kunnen maken. Kijk zelf maar.

7 - Wees niet bang om hulp te vragen

Het is oké om toe te geven dat je het lastig vindt om weer in het ritme te komen. Praat erover met vriendinnen, collega's, of je partner. Misschien worstelen zij met dezelfde gevoelens en kunnen jullie elkaar steunen. Soms is het gewoon fijn om te weten dat je niet alleen bent in dit proces.

De overgang van de zomervakantie naar het dagelijkse leven hoeft geen zware dobber te zijn. Door mild voor jezelf te zijn, een fijne routine te creëren en realistische doelen te stellen, kun je met plezier weer aan de slag. En onthoud, het is helemaal oké om het rustig aan te doen en stap voor stap weer in het ritme te komen. Voor je het weet, zit je weer lekker in je dagelijkse flow en ben je klaar om het beste uit het nieuwe seizoen te halen.

💛 Heb jij nog tips om het nieuwe schooljaar of werkseizoen met energie en plezier te beginnen? Deel ze hieronder en inspireer anderen!

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.