Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

5 lekkere recepten voor comfort food in de herfst

  • 3 min leestijd

De herfst is hier. Dus laat de pompoensoep, appeltaart en cinnamon rolls maar komen. Maar naast die paar standaard recepten zijn er nog veel meer lekkere dingen die ik graag op mijn bordje zie belanden deze herfst. Heb jij ook zin om iets lekkers te bakken of koken? Deze 5 lekkere comfort food herfstrecepten mag je niet missen. 

Recept 1 - Gezonde apple crumble met havermout

Een stukje appeltaart heb je vast al eens gegeten deze herfst. Dé herfstlekkernij! Maar wist je dat je ook met een soort-van-appeltaart kunt ontbijten? Een gezonde variant ervan zelfs. Ik maak zelf graag apple crumble voor mijn ontbijt. Het is super simpel om te maken en doet het goed als gezonde snack of als een goed vullend ontbijtje. 

Je snijdt een appel in stukjes, strooit er wat koek- en speculaaskruiden overheen, mengt er rozijnen doorheen en voegt dan havermout en (plantaardige) melk toe. Maak het eventueel af met versnipperde pecan- of cashewnoten en schuif dan je ontbijt in de oven. Even bakken en smullen maar! 

Apple crumble havermout recept

Recept 2 - Linzen dahl 

Linzen eet ik stiekem het hele jaar door. Maar een goed gekruide linzenschotel gaat er bij mij in de herfst al helemaal in. Linzen dahl is een heerlijk herfstgerecht met lekker veel kruiden. Het maken ervan is ook nog eens een fluitje van een cent. Het is vooral een kwestie van heel lang roeren in een pan terwijl je oven zich met de lekkerste kruidige geuren vult. Ik vond zelf dit recept voor linzen dahl van Chickslovefood bijvoorbeeld verrukkelijk. Voor meer simpele recepten van deze culinaire bloggers kun je ook zeker een kijkje nemen in hun nieuwste kookboek.

In de Hello Fresh-box vind je trouwens ook regelmatig heerlijke linzengerechten. Aanrader als je zelf even Koos Inspiratieloos bent als het op het avondeten aankomt.Linzen Dahl

Recept 3 - Pindacurry met kaneel en banaan

Een gekke combinatie, I know.Maar de heerlijke zoete en warme mix van kaneel en banaan zou je zomaar kunnen verrassen. Dit recept voor pindacurry met kaneel en banaan bedacht ik zelf eens toen ik nog twee rijpe bananen had liggen waar ik iets mee moest. Het pakte zo lekker uit dat we het recept nu bijna wekelijks eten. Doordat er typische herfstkruiden als kaneel en koek- en speculaaskruiden in zitten, is het ook nog eens een echt herfstrecept. Een dikke vette aanrader! Zeker als je zoals ik een echte pindakaaslover bent. 

Pindakaas curry Vaker vrolijk

Recept 4 - Pumpkin pie

Oh my, doe mij een pumpkin pie! Het liefst wel nu. Ik ben helemaal geen enorme zoetekauw, maar pompoen- en worteltaart gaan er bij mij altijd in. Dit recept van Lekker & Simpel ziet er bijvoorbeeld overheerlijk uit. Ik krijg er meteen zin van om aan het bakken te slaan.

En als je toch met pompoen bezig bent: je kunt van de buitenkant van de pompoen een mooie Jack ‘o Lantern maken. Of bekijk deze tutorial van Revlie om je pompoen op een andere manier te versieren. 

En de binnenkant van de pompoen? Die kun je dus prima in een pumpkin pie of een lekkere pompoensoep kwijt. Twee vliegen in één klap!

Pumkin pie recept

Recept 5 - Stroopwafelmuffins

Toen ik deze stroopwafelmuffins tegenkwam, moest ik me inhouden om niet meteen de keuken in te duiken. Stroopwafels doen me altijd denken aan mijn oma, die nog elke zondag stroopwafels op de 'koekschaal' heeft liggen. Om een of andere reden is karamel echt zo’n herfstsmaak. Heb je zin om iets lekkers te maken? Bak dan iets lekkers met stroopwafels, zoals deze muffins of een lekkere cake. Strooi er rijkelijk wat extra karamel overheen en je zult zonder twijfel heerlijk smullen. 

Stroopwafelmuffins Laura's Bakery

Vergeet je kopje thee niet

En als je toch iets lekkers voor jezelf hebt gemaakt, vergeet ook niet om er hét herfstdrankje bij te drinken. Je kunt natuurlijk gaan voor een overheerlijke pumpkin spice latte. Maar misschien ben je net als ik vooral een enorme theeleut en gaat er voor jou niets boven een kopje thee. 

Wil je je laten verrassen door iets anders dan die eeuwige rooibos- of bosbessenthee? Deze thee-adventskalender is dé decemberverrassing voor echte theeleuten. *staat meteen genoteerd op mijn Sint-lijstje*.

🥧 Wat is jouw favoriete comfort food in de herfst?

Vaker Vrolijk
Auteur - Romy Veul van Vaker Vrolijk
Tekstschrijver, taalfanaat, gek op kleur en zo vaak mogelijk vrolijk. Dat is wie Romy Veul in een notendop is. Op haar blog Vaker Vrolijk neemt ze je mee in haar positieve hersenspinsels. Dit altijd met een bescheiden dosis humor en lekker kleurrijke foto's.

 

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Zoeken