Happlify: der beste Einkaufsführer + Blog

Sneakers zijn een essentieel onderdeel van onze dagelijkse garderobe. Ze zijn comfortabel, stijlvol en perfect voor allerlei activiteiten. Maar na verloop van tijd kunnen ze behoorlijk vies worden. In plaats van meteen nieuwe sneakers te kopen, kun je je oude paar lekker opfrissen en ze nog een tijdje blijven dragen, zolang ze niet kapot zijn. Lekker duurzaam! Sneakers kun je best makkelijk schoonmaken in de wasmachine. Zo doe je dat:

Stap 1 - Bereid je sneakers goed voor op de wasbeurt

Begin met het verwijderen van de veters en inlegzolen van je sneakers. Dit zorgt ervoor dat elke hoek en gaatje goed schoon wordt. Borstel daarna het oppervlakkige vuil en de modder af met een zachte borstel. Dit voorkomt dat het vuil zich in de wasmachine verspreidt. Maak de zolen ook eerst goed schoon met een sopje, een beetje schuurschoonmaakmiddel en een schuursponsje.

Stap 2 -Bescherm je sneakers (en je wasmachine)

Plaats je sneakers in een waszak of een oude kussensloop. Dit beschermt zowel de schoenen als de trommel van de wasmachine. Voeg een paar oude handdoeken toe aan de wasmachine. Deze helpen om de schoenen een beetje in vorm te houden tijdens het wassen en voorkomen harde klappen tegen de trommel.

Stap 3 - Kies het juiste wasprogramma

Gebruik een mild wasmiddel en selecteer een delicaat of fijn wasprogramma op je wasmachine. Dit programma gebruikt koud water en een langzamere centrifugeersnelheid, wat beter is voor je sneakers. Als je wasmachine een speciaal sport- of schoenprogramma heeft, is dat zelfs nog beter. Zorg ervoor dat het toerental niet hoger is dan 800 toeren per minuut om beschadiging te voorkomen.

Stap 4 - Droog je sneakers op de juiste manier

Laat je sneakers aan de lucht drogen. Plaats ze op een goed geventileerde plek, uit direct zonlicht. Vermijd het gebruik van een droger, want de hitte kan de vorm van je schoenen veranderen en materialen beschadigen. Stop eventueel krantenproppen in de schoenen om de vorm te behouden en het droogproces te versnellen.

Ik gebruik zelf altijd schoenspanners om de vorm van de sneaker weer terug te krijgen, in plaats van krantenproppen, die kun je bij Bol.com bestellen - Schoenspanners €12,99

Extra tips voor stralende sneakers

  • Gebruik een mild wasmiddel zonder bleekmiddel om de kleuren te behouden.
  • Was je sneakers niet te vaak in de wasmachine om slijtage te voorkomen.
  • Voor witte sneakers kun je een beetje baking soda toevoegen aan het wasmiddel voor extra helderheid.

Met deze eenvoudige stappen kun je je sneakers in een handomdraai weer fris en schoon maken. Heb jij nog tips? Vertel het in een reactie.

Let op!

Niet alle sneakers blijven even mooi in de wasmachine. Verschillende materialen kunnen anders reageren en de sneaker kan daar dan lelijk van worden. Twijfel je, was ze dan alsnog zorgvuldig met de hand.

Toch toe in nieuwe sneakers?

Kijk eens bij Sissy-Boy voor een paar mooie kleurige. Dit zijn momenteel de meest populaire exemplaren. Naar Sissy-Boy.

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.