Vrouwen houden zich er veel mee bezig: het verzorgen van de huid. Mannen blijven daarentegen vaak toch een beetje achter. Dat kan beter, want huidverzorging levert je juist verschillende voordelen op. Nu, maar ook op de lange termijn. Benieuwd hoe dat zit?

Belang van huidverzorging

We beginnen bij het begin. Wat is nu eigenlijk het belang van je huid verzorgen? Hoewel je huid zelf ook best wat in z’n mars heeft, is de nodige ondersteuning absoluut welkom. Met de juiste producten voor gezichtsverzorging mannen bescherm en voed je je huid met belangrijke voedingsstoffen. Je helpt je huid er dus mee, om meer te stralen en er frisser uit te zien. En eigenlijk is het helemaal niet ingewikkeld om een aantal skincare stappen toe te voegen aan je dagelijkse verzorgingsroutine. Zie het net als tanden poesten: dat doe je ook elke dag twee keer, zonder moeite. Zoals je voor je gebit zorgt, kun je ook voor je huid zorgen. Op de lange termijn ben je jezelf daar alleen maar dankbaar voor.

Huid jong houden

Ben je 25 jaar of ouder? Dan neemt de productie van collageen en hyaluronzuur in je huid af. In andere woorden, je huid wordt minder elastisch. Het gevolg? Huidveroudering treedt op, en zal in de komende jaren alleen maar verder toenemen. Gelukkig kun je de huid toch jong houden, met verzorgingsproducten die werkzame ingrediënten bevatten. Denk aan een serum met retinol, waar je maar een klein beetje van hoeft aan te brengen. Wat is retinol? Het is een krachtig huidverzorgingsingrediënt, waarmee je een breed scala aan huidproblemen kunt aanpakken. Denk aan puistjes, maar ook aan vroegtijdige veroudering. Met een retinol serum kun je fijne lijntjes en diepere rimpels verminderen. Het is namelijk een vitamine A-derivaat, dat wordt ingezet om huidvernieuwing en huidregulatie aan te sporen. Retinol lost op in de natuurlijke talg van de huid. Zo kan je huid het goed opnemen en kan het ingrediënt de natuurlijke celvernieuwing ondersteunen. Het levert je een gladdere huidtextuur op.

Basisstappen in huidverzorging

Je kunt je huid dus heel gericht verzorgen. Pak onzuiverheden zoals puistjes of pigmentvlekken aan. Of ga huidveroudering tegen. Vaak is een werkzaam serum hier een goed product voor, vanwege de krachtige werking met een hoge concentratie aan ingrediënten. Daarnaast is het belangrijk om de basisstappen van huidverzorging te kennen. Dit draait om reinigen, hydrateren en beschermen. Door je huid goed te reinigen, kan het vuil dat zich gedurende de dag op de huid verzamelt minder schade aanrichten. Denk aan talg, zweetresten en vuil uit de buitenlucht. Met het dagelijks reinigen van de huid kan dit vuil niet in je poriën binnendringen. Gebruik een goede reiniger. En reinig hier 's ochtends en 's avonds je gezicht mee. Je kunt een reiniger op waterbasis of op oliebasis gebruiken, of dit combineren. Daarnaast is het zaak om je huid te hydrateren. Hier gebruik je in de basis een dagcrème of nachtcrème voor. Een crème heeft een wat vettigere textuur dan een serum, en trekt goed in. Je versterkt de huidbarrière met het hydrateren van de huid. Zo houdt de huid meer vocht vast en ziet de huid er jonger uit. Verder voelt de huid soepeler aan. Daarnaast is het nog belangrijk om je huid te beschermen tegen zonlicht. Zonnestralen kunnen namelijk veel schade aanrichten, van rimpels tot pigmentvlekken. Kies bijvoorbeeld een dagcrème met SPF erin. Of breng zonnebrandcrème aan. Het liefst het hele jaar door, dus ook in de herfst en winter.

Gezonde huid van binnenuit

Last but not least: een gezonde huid komt ook van binnenuit. Naast het gebruik van de juiste verzorgingsproducten, telt dus ook je levensstijl mee. Eet goed en gevarieerd, zodat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Daar heeft je hele lichaam iets aan: ook je huid. Door genoeg water te drinken, hydrateer je je huid. Denk aan zo’n twee liter water per dag. En slaap goed, want ook dit maakt dat je huid er jonger en frisser uitziet. Als je (veel) alcohol drinkt en rookt, gaat je huid er juist slechter uitzien. Let er dus op dat je hierin mate houdt, als dit voor jou belangrijk is.

Huidverzorging hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Met maar een paar stappen verzorg je je huid al uitstekend. Het is alleen een kwestie om het in je systeem te krijgen. En om je erin te verdiepen welke verzorgingsproducten bieden wat jouw huid nodig heeft.

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.