Precies vandaag op 5 oktober is het 24 jaar geleden dat de eerste aflevering van de Gilmore Girls werd uitgezonden, in het jaar 2000. Tijd om daar wat leuks mee te doen toch?!

Buiten vallen de blaadjes, binnen staat de koffie te pruttelen, en op Netflix staat de Gilmore Girls-marathon op je te wachten. Het enige wat nog ontbreekt om dit perfecte herfsttafereel compleet te maken? Juist, een stapel warme, knapperige Pop-Tarts! Helaas trek je die hier, anders dan in Amerika, niet zo snel uit het supermarktrek. Dus, waarom niet zelf aan de slag gaan? Duik in de geschiedenis van deze iconische snack, verken de meest geliefde smaken, en maak de lekkerste Pop-Tarts gewoon eenvoudig zelf!

Of je nu een doorgewinterde Gilmore Girls-fan bent, het leuk vindt om iets nieuws te ontdekken, of gewoon nieuwsgierig bent naar deze Amerikaanse klassieker, bereid je voor op een gezellige herfst to do. Grab a coffee (or five), en laten we beginnen.

Wat zijn Pop-Tarts precies?

Pop-Tarts zijn een soort platte, rechthoekige koek-taartjes met een zoete vulling, zoals aardbeienjam of chocoladepasta, die je (eigenlijk) in een broodrooster of magnetron verwarmt. Ze zijn bedekt met een dun laagje glazuur en vaak versierd met vrolijke, gekleurde sprinkles. Je kunt ze zowel warm als koud eten, maar de meeste mensen genieten het liefst van die knapperige, net getoaste buitenkant met de zachte, zoete binnenkant.

De geschiedenis van Pop-Tart

Pop-Tarts bestaan al sinds 1964, toen ze werden gelanceerd door het Amerikaanse bedrijf Kellogg’s. In eerste instantie waren ze bedoeld als een soort ontbijtoptie die je snel en gemakkelijk kon bereiden. In de jaren zestig was 'gemak' het toverwoord in de keuken, en een ontbijt dat je alleen maar in de broodrooster hoefde te stoppen, paste perfect in dat plaatje.

De originele smaken waren bescheiden: aardbei, bosbes, appel en kaneel. Maar door de jaren heen heeft Kellogg’s de smaken flink uitgebreid, met creatieve opties zoals s'mores, cookies & cream en zelfs limited-edition smaken zoals watermeloen.

Pop-Tarts werden vooral in de VS razend populair en staan daar synoniem voor jeugdherinneringen, gemak en een makkelijke feel good snack. Het heeft het soort cultstatus, die je kunt vergelijken met wat wij in Nederland bijvoorbeeld hebben met stroopwafels of hagelslag.

Pop-Tarts en de Gilmore Girls

Als je fan bent van de serie Gilmore Girls, dan heb je waarschijnlijk al een speciale band met Pop-Tarts. Deze snack speelt namelijk een bijzondere rol in het leven van Lorelai en Rory Gilmore, de hoofdpersonages van de serie. Vooral Lorelai is dol op Pop-Tarts; ze eet ze regelmatig als ontbijt of gewoon als snelle snack. In een van de eerste afleveringen van de show zie je zelfs een ontbijt dat bestaat uit Pop-Tarts naast pannenkoeken en koffie.

De obsessie van Lorelai voor Pop-Tarts sluit perfect aan bij haar chaotische persoonlijkheid. Het symboliseert een vrij, zorgeloos, speels element in haar leven. Voor veel kijkers gaf dit de snack extra charme, en sindsdien zijn Pop-Tarts onlosmakelijk verbonden met de Gilmore Girls. 

Zelf Pop-Tarts maken: een eenvoudig recept

Pop-Tarts zijn hier en daar kant-en-klaar te koop, maar wist je dat je ze ook makkelijk zelf kunt maken? Hier is een simpel recept om thuis je eigen (veel lekkere) Pop-Tarts te maken.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • Aardbeienjam of een andere vulling naar keuze (denk aan Nutella of kaneelsuiker)
  • 1 ei (voor het bestrijken van de bovenkant)
  • Poedersuiker
  • Melk
  • Sprinkles voor de decoratie

Bereidingswijze

1 - Verwarm je oven voor op 180 graden.
2 - Rol het bladerdeeg uit en snijd het in rechthoekige stukken (ongeveer 10x7 cm).

3 - Lepel een beetje van je gekozen vulling in het midden van de helft van de stukken deeg, zorg ervoor dat je de randen vrij laat.

4 - Leg de andere helft van de deegplakjes eroverheen en druk de randen aan met een vork.
5 - Bestrijk de bovenkant met een geklutst ei voor een mooie glans.
6 - Bak de Pop-Tarts in de oven voor ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin zijn.
7 - Maak ondertussen het glazuur door poedersuiker te mengen met een paar eetlepels melk, tot je een dikke, smeerbare substantie hebt.
8 - Zodra de Pop-Tarts zijn afgekoeld, bestrijk je ze met het glazuur en decoreer je ze met sprinkles.

💛 Geniet van je zelfgemaakte, warme Pop-Tarts!

Pop-Tarts zijn meer dan alleen een snelle, zoete snack. Ze roepen een gevoel van nostalgie en plezier op, zijn heerlijk veelzijdig in smaak en kunnen dus prima zelfgemaakt worden. Of je nu een leuk bak-projectje zoekt voor in het weekend, of een Gilmore Girls-marathon plant met passende snacks, Pop-Tarts zijn altijd een goed idee!

 Zullen we weer...?

 

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.