Happlify: der beste Einkaufsführer + Blog

Wie een rondje door een woonwinkel maakt, merkt al snel op dat met name de natuurlijke materialen, vormen en kleuren de laatste tijd weer veel terugkomen in het assortiment. Zo wint de ronde eettafel aan populariteit in de eetkamer, wordt in de woonkamer steeds vaker gekozen voor een comfortabele bank met rond zitvlak, enzovoorts. Een van de voordelen van deze ronde, organische vormen is het zachte karakter ervan. Kies je voor een rechthoekig model eettafel, dan maakt dit een ruimte al snel harder door de rechte lijnen en hoeken van deze meubels. Hierbij meer leuke tips voor een rustgevend interieur met natuurlijke vormen en materialen, iets wat eigenlijk altijd goed is - tijdloos.

Geef je interieur een natuurlijke look

Je interieur aan laten sluiten bij deze populaire trend betekent logischerwijs niet, dat je een groot deel van je bestaande meubels moet vervangen. Het verkopen van je rechthoekige eettafel om daar een rond model voor in de plaats te gebruiken is een goede eerste stap. Ook interessant kan het gebruik van een houten dressoir zijn, wanneer je de natuurlijke kleuren en materialen terug wilt laten komen in je interieur. Kijk eens naar een houten dressoir bij Profijtmeubel, om verzekerd te zijn van een kwalitatief goed product. Juist die duurzaamheid van houten meubels maakt deze natuurlijke materialen zo populair. Kleine beschadigingen zijn niet direct zichtbaar of goed te herstellen.

Organische vormen aan de wand

Wil je niet meteen grote meubels vervangen, maar toch de natuurlijke trend in huis halen? Denk dan aan het decoreren van je muren met accessoires in organische vormen. Begin met het opnieuw verven of behangen van de muren in trendy kleuren zoals azuurblauw of saliegroen. Daarna kun je de wand aankleden met grote spiegels, een combinatie van fotolijstjes of een kunstwerk in verschillende vormen. Een creatieve en speelse tip is om een foto van een kunstwerk op te knippen in kleinere stukken en deze over verschillende fotolijstjes te verdelen, zodat er een mozaïek ontstaat.

Populaire materialen: beton, marmerlook en graniet

Naast hout zien we ook een toename in het gebruik van materialen zoals beton, marmerlook en graniet. Deze materialen geven een moderne en toch natuurlijke uitstraling aan je interieur. Denk aan een aanrechtblad van graniet of composiet, een dik betonnen blad of een subtiele marmerlook. In keukens en badkamers is het chroom dat nu de toon zet, waar voorheen vaak gekozen werd voor gouden accenten.

Kleine veranderingen, groot effect

Het zijn vaak de kleine veranderingen die een groot effect hebben. Denk aan het toevoegen van natuurlijke accessoires zoals planten, kussens met botanische prints of een kleed van natuurlijke materialen. Door te spelen met texturen en kleuren, kun je een harmonieuze en natuurlijke sfeer in huis creëren zonder grote investeringen.

Begin vandaag nog met het opfrissen van je interieur

Nu je weet hoe je jouw interieur kunt afstemmen op de (tijdloze) trend van natuurlijke materialen en vormen, is het tijd om aan de slag te gaan! Begin met kleine veranderingen en werk stap voor stap naar een interieur dat rust, warmte en natuur uitstraalt. Wil je meer tips en inspiratie? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en bezoek dan regelmatig ons blog voor de laatste trends en ideeën.

Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.