Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Fietsen in Nederland wordt vaak gezien als een noodzakelijke vorm van vervoer, iets voor de dagelijkse rit naar werk of school. Misschien zelfs een beetje ouderwets. Maar het kan ook helemaal anders. Fietsen kan jouw oplossing zijn om sleur te doorbreken, om de natuur te herontdekkenn, en om op een leuke manier meer te bewegen. In dit artikel lees je hoe fietsen in de lente allesbehalve suf is. We delen mooie routes, tips voor de perfecte picknick op twee wielen, en hoeveel calorieën je verbrand met een uurtje trappen. Klaar voor de start?

Verborgen juweeltjes verkennen

Nederland, met een mega netwerk van fietspaden, biedt enkele van de meest gevarieerde fietsroutes ter wereld. Van de glooiende heuvels in het zuiden tot de uitgestrekte polders en historische steden, er is voor elke fietser wat wils.

Een van de hoogtepunten is de LF Maasroute (lang!), die je meeneemt langs de kronkelende Maas door pittoreske dorpen en adembenemende natuur. Dan is er de Rondje Deltawerken route, waarbij je de indrukwekkende Nederlandse strijd tegen het water van dichtbij beleeft, een tocht die zowel ontzagwekkend als inspirerend is. Niet te vergeten, de route door de Hoge Veluwe, waar de combinatie van kunst, cultuur en natuur een unieke fietservaring biedt. En voor wie de bloemenpracht van Nederland wil ervaren, is de Bollenstreekroute een must, vooral in de lente wanneer de velden in een explosie van kleuren tot leven komen. Deze routes tonen Nederland op zijn best, en maken van elke fietstocht een onvergetelijke ervaring. Bron: Stayokay

bollenvelden verkennen op de fiets

Picknick-perfectie

Wat is een lentefietstocht zonder een heerlijke picknick? Met een beetje voorbereiding kun je van je fietstocht een culinair avontuur maken:

  • Picknickmand, maar dan anders
    Transformeer je fietstas of mand in de ultieme picknickdrager. Gebruik koeltassen om je hapjes vers te houden en vergeet de deken niet voor dat zachte plekje in het gras.

  • Lokale lekkernijen
    Vul je picknickmand met producten van lokale markten of boerderijen. Denk aan versgebakken brood, ambachtelijke kazen, en seizoensfruit. Goed voor de lokale economie en onweerstaanbaar lekker! Super leuk om daar dus ook een leuke route voor uit te stippelen.

  • Duurzaam genieten
    Verminder afval door herbruikbare verpakkingen en bestek mee te nemen. Zo zorg je niet alleen voor een lekkere, maar ook voor een groene picknick.

Een goed geplande picknick geeft je fietstocht een extra doel en geeft je ook een perfect moment om te ontspannen en te genieten van de omgeving.

Lees ook 👉 Picknicken: de leukste herinnering-maker van de zomer (7 tips)

Fietsen is SUPER gezond

Vergeet niet dat, naast avontuur en sightseeing, fietsen ook heel gezond is. Het is een effectieve, laagdrempelige manier om aan je dagelijkse beweging te komen, je hart gezond te houden en je mentale welzijn te boosten. Heb jij enig idee hoeveel calorieën je verbrandt met een uurtje trappen? Gemiddeld verbrandt een persoon ongeveer 400 tot 700 calorieën per uur met fietsen. Dat is vergelijkbaar met een stevige sessie in de sportschool, maar dan in de frisse lucht!

Sterker nog, door regelmatig te fietsen, kun je je risico op chronische ziekten verlagen en werk je tegelijkertijd aan een positievere gemoedstoestand. En laten we eerlijk zijn, de kans om buiten te zijn en de lente te ervaren, maakt elke fietstocht zoveel meer dan alleen een workout.

Bonus tip for safety

Het gebruik van een goede telefoonhouder op je fiets transformeert je smartphone in een veilige en handige navigatie. In plaats van je telefoon steeds onhandig uit je zak te moeten halen of te stoppen om richtingen te checken, zorgt een telefoonhouder voor je fiets ervoor dat je scherm goed zichtbaar is zonder dat dit ten koste gaat van je veiligheid op de weg. Dit stelt je in staat om je ogen op de weg te houden terwijl je makkelijk je route volgt. Bovendien helpt het je om handsfree te blijven, waardoor je beide handen aan het stuur kunt houden.

Long story short

Fietsen in de lente is een belevenis die verder gaat dan gewoon van A naar B komen. Het is een kans om het seizoen te ervaren, om nieuwe plekken te ontdekken en om te genieten van de vrijheid op twee wielen. Met deze tips maak je van elke fietstocht een avontuur dat allesbehalve suf is. Stap deze lente op de fiets en laat je verrassen door wat Nederland te bieden heeft. Wie weet welke verborgen juweeltjes en onvergetelijke momenten je onderweg zal vinden!

Beeld: Unsplash

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.