Happlify: de leukste shopping guide + blog

Werken aan jezelf betekent aandacht geven en ruimte creëren voor groei op het gebied van voeding, emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel vlak. Gezonde gewoonten implementeren, positiever in het leven staan, je horizon verbreden, jezelf uitdagen en af en toe de wereld buiten je comfortzone verkennen; persoonlijke groei is oneindig net als de tools die je kunt inzetten. We zetten 10 interessante manieren op een rij om aan jezelf te werken. We hebben geprobeerd een unieke lijst samen te stellen met dingen die in onze eigen ervaring echt werken in je persoonlijke ontwikkeling. Welke uit dit rijtje heb jij al eens gedaan?

1 - Werk met een lifecoach

Een traject met een life coach aangaan is een hele mooie vorm van werken aan jezelf. Vooral als je nog niet zo goed weet aan welk aspect in je leven je graag wilt werken, maar wel voelt dat er iets in je leven moet veranderen, is een life coach een perfecte start. Een goede life coach helpt je om op een andere manier naar dingen te kijken, houd je een spiegel voor en daagt je uit. Het kan erg confronterend zijn en je leert er dan ook ontzettend veel over jezelf.


2 - Probeer CrossFit; een sport die je mentaal uitdaagt

Mentale kracht is een niet te onderschatten aspect wanneer het aankomt op persoonlijke groei. De mate van levensgeluk die je ervaart is namelijk afhankelijk van de kracht van je mind. Je wilt een sterke mindset waarmee je je niet uit het veld laat slaan. Er zijn meerdere manieren om mentale kracht te trainen. Eén van de meest effectieve manieren is door sport en dan specifiek CrossFit. CrossFit daagt je namelijk uit wat lijkt op fysiek niveau, maar in werkelijkheid wordt je mentale kracht uitgedaagd. Zelfs voor mensen die niet van sport houden, of specifiek van weight lifting, is dit echt een aanrader. Een mooie bijkomstigheid is dat je lichaam positief veranderd wanneer je fanatiek CrossFit, iets wat bij velen leidt tot een verhoogd zelfvertrouwen. 

3 - Laat het leven je verrassen tijdens een solo verrassingsretreat

In het diepe springen is een mooie manier om nieuwe kanten van jezelf te ontdekken. En wat is er nou prettiger dan om dit in een veilige omgeving te doen!? Deze toffe solo retreats van Mindful Surprise zijn één grote verrassing tot het allerlaatste moment. Er zijn verschillende thema’s, zoals digitale detox, happiness retreat, droombaan retreat of alleen op reis retreat waarin je met jezelf aan de slag gaat. Je ontvangt prikkelende opdrachten en onderneemt leuke activiteiten omtrent een thema in je leven waar je graag aan wilt werken. Het fijne is dat de solo verrassingsretreats in Nederland uitgevoerd worden en op individuele basis zijn. Volledig Corona-proof dus! Wanneer je de kortingscode HAPPLIFYRETREAT2020 gebruikt ontvang je € 15,- korting op jouw retreat boeking! Meer over Mindful Surprise


4 - Doe een spirituele cursus helemaal voor jezelf

Leer iets nieuws, gewoon voor jezelf en niet voor je werk. Verdiep je bijvoorbeeld in de soorten meditatie of yoga, of misschien is mindfulness wel iets wat je al veel eerder had willen onderzoeken. Het mooie is dat dit allemaal vanuit thuis te volgen is. Verbreed je horizon, kies een goede spirituele cursus en ontdek een nieuwe wereld!

5 - Daag jezelf uit door een vast te doen

Voeding is een onderdeel wat je zowel fysiek als emotioneel beïnvloed. Werken aan jezelf door een verandering in voeding door te voeren kan een mooi startpunt zijn. Een aanrader is om je darmen en lever eerst goed te reinigen, zodat het alle voedingsstoffen goed op kan nemen en je maximaal effect haalt uit je gezonde nieuwe dieet. Er zijn tal van mogelijkheden om te vasten en vaak is het slim om het onder begeleiding te doen.

6 - Doe iets wat je nog nooit gedaan hebt

Werken aan jezelf betekent dingen doen die je nog nooit gedaan hebt. Stel jezelf het doel om elke week iets te doen wat je nog nooit gedaan hebt. Je krijg dan inzichten die je nog nooit gehad hebt. Blijf je doen wat je altijd deed dan krijg je immers altijd dezelfde resultaten. Het kan zo simpel zijn om een andere route naar je werk te nemen, een nieuwe sport te proberen, aansluiten bij een vereniging of een nieuw dieet uitproberen.

7 - Vipassana: 10 uur per dag, 10 dagen lang mediteren

Het klinkt wellicht extreem: 10 dagen lang, 10 uur per dag mediteren, maar wat zijn nou eigenlijk 10 dagen. Serieus! 10 dagen de tijd nemen om bij jezelf naar binnen te kijken, te voelen en te werken aan je innerlijke wereld is een onwijs mooi cadeau wat je jezelf kunt geven. Tijdens een Vipassana Retreat leer je een meditatietechniek die erop gericht is om de externe wereld je innerlijke wereld niet te laten beïnvloeden. Het doel is niet te reageren op sensaties van buitenaf. Je oefent dit door sensaties op je lichaam (kriebeltjes, pijn, warm/koud, etc.) te constateren en observeren. Het is een gratis (!) meditatie retreat die je niet snel zult vergeten. Dat beloven we je.

- Ga alleen een avondje naar de bioscoop 

Iets wat je in je huidige omgeving kunt doen is er alleen op uit gaan. We zijn zo gewend om dingen met anderen te doen, dat we vaak niet eens overwegen om alleen naar, let’s say, de bioscoop te gaan. Doe het maar eens, je merkt al snel dat het heel onwennig voelt: je hebt het idee dat mensen naar je kijken, je haalt je in je hoofd allemaal scenario’s van wat anderen ervan vinden dat jij in je eentje in de bios zit en in de pauze weet je niet hoe snel je veilig terug moet gaan naar je stoel. Gek is dat eigenlijk, want de realiteit is dat er helemaal niemand op je let. Wanneer je vaker alleen dingen onderneemt raak je gewend aan je eigen gezelschap en merk je dat je je heel snel comfortabel in deze setting kunt voelen. 

- Schrijf elke dag voordat je naar bed gaat 3 dingen op waarvoor je dankbaar bent

We hebben in deze lijstje juist een variatie van uitdagingen gegeven die je niet in veel andere artikelen leest. Echter willen we als hekkensluiter het opschrijven van dingen waarvoor je dankbaar bent benoemen. Ondanks dat dit een tip is die je vast al weleens gehoord hebt, is dit een zeer krachtige manier om aan jezelf te ontwikkelen. Je zet jezelf namelijk elke dag weer aan het werk om naar het positieve te kijken in je leven. In de dag die geweest is. 

10 - Doe een goede persoonlijkheidstest om meer inzicht in jezelf te krijgen

Vooral als je wilt werken aan jezelf op het gebiedt van je carrière, is het fijn om je persoonlijkheid inzichtelijk te hebben. Een goede persoonlijkheidstest geeft weer wat voor type persoon je bent en in welke cultuur jij het beste tot je rechtkomt. Welke verantwoordelijkheden en taken passen het best bij je en hoe en wanneer ben je het meest productief. Wanneer je meer inzicht in jezelf hebt kun je gerichter aan de slag gaan met jezelf. 

Have yourself a Mindful Surprise

We noemden hem al even in deze lijst, maar mocht je het gemist hebben: wij mogen een korting van € 15,- weggeven aan de Happlify lezekers die een solo verrassingsretreat willen boeken bij Mindful Surprise. Voel jij dat er meer uit het leven te halen is, ben je bereid om aan jezelf te werken, sta je open voor het onbekende om je te laten verrassen en zoek je verdieping voor je eigen leven? De verschillende solo verrassingsretreats helpen je op weg binnen een bepaald thema in je leven waar je graag aan wilt werken. De retreats zijn allemaal op individuele basis en binnen Nederland. Ze zijn Corona-proof en geschikt voor iedereen die een nieuwe kant van zichzelf wil ontdekken. Met de kortingscode HAPPLIFYRETREAT ontvang je € 15,- korting. Lees meer over Mindful Surprise.

 

Auteur - Janneke Dijkhuis van Mindful Surprise
Janneke is een locatie onafhankelijke ondernemer die sinds 2012 Nederland als vaste basis verlaten heeft. Ze woonde 3 jaar op Bali, zeilde de Indische en Atlantische Oceaan over, deed 2x een 10-daagse Vipassana meditatie in Thailand, dronk Ayahuasca bij een sjamaan in Colombia en richtte haar bedrijf Mindful Surprise op waarmee ze solo retreats organiseert. Haar boek, Stel dat je hoofd je hart volgt, komt na verwachting in 2021 uit.

 

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.