Járen geleden dronk ik mijn allereerste margarita op een echte epic plek: Hard Rock Hotel Las Vegas. Op aanraden van de taxichauffeur aten we daar bij restaurant de Pink Taco en daar serveerden ze dus die avond bottomless Frozen Strawberry Margarita's. Bottomless betekent dus zoveel je wilt. Nu is dat best beschaafd gebleven, maar van die avond zelf weet ik niet zo heel veel meer, behalve dat de brave lobby in een stripclub was getransformeerd toen we weer weggingen en dat de margarita's to die for waren!! Zie onderaan dit artikel :)

Maar waar komt deze populaire cocktail eigenlijk vandaan? En waarom is het zo geliefd? In deze blogpost lees je over de geschiedenis van de margarita en sluit ik graag af met een heerlijk recept voor een Spicy Mango Margarita.

De oorsprong van de margarita

De exacte oorsprong van de margarita weet niemand meer precies. Er zijn verschillende verhalen die claimen de 'eerste' te zijn. Wat we wel zeker weten is dat de margarita zijn wortels heeft in Mexico, het land van de tequila.

Een van de meest populaire verhalen gaat over een socialite genaamd Margarita Sames. Volgens de legende creëerde zij in 1948 de margarita tijdens een feestje in haar huis in Acapulco. Ze mixte tequila, Cointreau (een sinaasappellikeur) en limoensap om haar gasten te verrassen. Een andere theorie suggereert dat de margarita een afgeleide is van de 'Daisy', een cocktail met een soortgelijke mix, waarbij tequila in plaats van brandy werd gebruikt.

Waarom is de margarita zo populair?

De margarita is door de jaren heen een ontzettend populair drankje geworden en is tegenwoordig een van de meest geliefde cocktails ter wereld. Maar waarom is deze cocktail zo populair? Hier zijn enkele redenen:

  1. Verfrissende smaak: De combinatie van tequila, limoensap en sinaasappellikeur zorgt voor een perfecte balans tussen zoet, zuur en een beetje bitter. Het is een echte dorstlesser, vooral op warme zomerdagen.

  2. Variatie mogelijkheden: De margarita is heel veelzijdig. Je kunt het op de traditionele manier serveren, of experimenteren met verschillende smaken zoals aardbei, mango of passievrucht. Zowel ‘on the rocks’ als ‘frozen’ varianten zijn populair.

  3. Eenvoudig te maken: Met maar een paar ingrediënten kun je al een heerlijke margarita maken. Het is een cocktail waar je geen skills voor nodig hebt, waardoor het ideaal is voor thuisfeestjes.

  4. Culturele allure: De margarita roept een beeld op van tropische stranden, vakantie en ontspanning. Het is eigenlijk meer dan alleen een drankje; het is een ervaring.

Recept: Spicy Mango Margarita

Nu je weet waar de margarita vandaan komt en waarom het zo geliefd is, is het tijd om je eigen versie te maken. Hierbij een heerlijk recept voor de Spicy Mango Margarita, perfect voor een warme zomerdag.

Ingrediënten

Voor ongeveer 2 margarita's heb je nodig:

  • 1 kopje mangosap
  • 60 ml tequila
  • 30 ml Cointreau
  • 30 ml vers limoensap
  • 1 kopje ijsblokjes
  • Zout en een limoen in schijfjes
  • Optioneel (en naar smaak): cayennepeper, hele groene peper uit een potje

Bereidingswijze

  1. Begin met het voorbereiden van je glas. Wrijf een schijfje limoen langs de rand van een margaritaglas en dip het in een bordje met zout (en chilipeper naar smaak) om het zoute randje te creëren.
  2. Doe het mangosap, tequila, Cointreau en limoensap in een shaker.
  3. Shake goed tot het gemixt is.
  4. Giet de mango margarita in het voorbereide glas met flink wat ijsblokjes.
  5. Garneer met een schijfje limoen en (eventueel) een groene peper en serveer meteen.

💡 TIP: heb je, net als ik, graag een frozen margarita (soort slush puppy)? Gebruik dan een kopje bevroren mango stukjes in plaats van mangosap en doe alles, inclusief de ijsblokjes, in een blender in plaats van in de shaker.

🍹 Voor welke versie je ook kiest, geniet van je verfrissende Spicy Mango Margarita en laat de zomer vibes op je inwerken! Of je nu op een tropisch strand bent of in je eigen achtertuin, een margarita kan altijd een beetje extra zonneschijn brengen. Probeer dit recept uit, experimenteer met verschillende smaken en ontdek jouw eigen perfecte zomercocktail. Cheers!

Alles was die avond een beetje blurry :)

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.