Als fervente BBQ-er zit je nu misschien sip binnen naar de vallende herfstbladeren te kijken. Ja, zelf de fijne nazomerdagen zijn nu echt voorbij. Maar sip-zijn hoeft echt niet want de Winter-BBQ is op dit ogenblik hip and happening. Dus heb je het barbecuetoestel al onder een hoesje in de schuur staan, dan hoef je niet tot het voorjaar te wachten om weer lekker te gaan grillen. Maar hoe organiseer je het meest historische feestje voor je vrienden zonder dat ze het koud krijgen?

Daarbij zijn voorbereidingen het halve werk. Maak voor jezelf een lijstje wat er op het bbq-menu staat. Daarbij zoek je natuurlijk eerst naar lekker maar goedkoop BBQ vlees. Denk daarbij een lekkere kippenpootjes, mini-hamburgers, de bekende vleesspiesjes met ui en paprika die je kent onder de naam Shaslick.

Gebruik de buitenkeuken voor de winter bbq

Wil je echt shinen dan mag iedereen je prachtige buitenkeuken bewonderen. Voor de liefhebber van de barbecue is heerlijk buiten grillen en bakken de ultieme bezigheid, waarbij de kookkunsten op een bijzonder manier getest worden. Daarbij is een buitenkeuken met bbq echt een droom voor iedere man die voor familie en vrienden echt wil laten zien dat hij een echte grillmeister is. Je kunt daarbij kiezen voor een permanente keuken op een veranda of onder een afdak, terwijl je ook een mobiele versie met wielen hebt die je op de meest geschikte plek kunt rollen. Het mooie van zo’n permanente buitenkeuken is dat je deze natuurlijk perfect tijdens je winter-bbq kunt gebruiken.

bbq vlees bestellen

Winterse buitenbeleving

Een winter-BBQ gaat natuurlijk niet alleen vlees en grillen het gaat om de hele beleving. Dat begint al bij een goede voorbereiding. Zorg voor een smakelijke mix van gemarineerd vlees, seizoensgroenten, frisse salades, fruit, stokbrood en natuurlijk een paar lekkere sauzen. Wie bewust wil barbecueën, kan zich laten inspireren door de Schijf van Vijf en kiezen voor een gebalanceerde samenstelling. Begin op tijd met de voorbereidingen, zeker als je het vlees wilt marineren. Dat kun je het beste een dag van tevoren doen: wikkel het vlees in folie en laat het een nacht in de koelkast rusten. Een eenvoudige marinade met ingrediënten als ui, citroensap of zelfs wat kiwi werkt verrassend goed. De zuren en enzymen in het fruit breken eiwitten af, waardoor het vlees heerlijk mals wordt. Na het grillen proef je meteen dat het sappig, zacht en vol smaak is. Dat is puur genieten, ook in hartje winter.

Hoe houd je het warm én gezellig tijdens je winter BBQ

Hoewel vlees, salades, groenten, vis en stokbrood onmisbaar zijn tijdens het samenzijn draait het natuurlijk vooral om het sociale samenzijn. Met een goed glas wijn en een bord vol grillerijen komen ook vaak de smakelijke verhalen naar boven die je ooit samen beleeft het. De gezelligheid kun je altijd verder aankleden met een sfeervolle loungehoek en Zweedse vuurblokken of tuinfakkels. Trek ook in ieder geval warm kleren aan en zorg dat er genoeg kussens en fleecedekens voorhanden zijn, zodat niemand het koud hoeft te krijgen. Hang ook wat leuke vurige stormlampen op zodat het perfecte plaatje compleet is.

winter BBQ
Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.