Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Kokosolie is een fantastisch ingrediënt dat niet alleen heel lekker smaakt, maar ook een breed scala aan toepassingen biedt. Van koken en bakken tot huidverzorging en haarbehandelingen, kokosolie is een ware alleskunner. Sinds dat ik ketogeen ben gaan eten, gebruikte ik kokosolie zo'n beetje overal voor. Ik kan niet meer zonder! In dit artikel ontdek je 7 handige en leuke feitjes over kokosolie en laten we zien hoe je dit veelzijdige product in je dagelijks leven kunt gebruiken. Lees verder en sta versteld!

Gezondheidsvoordelen van kokosolie

Kokosolie staat bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Het bevat medium-chain triglyceriden (MCT's), die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen en snel energie leveren. Daarnaast heeft kokosolie antibacteriële, schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een gunstig effect kan hebben op de algehele gezondheid.

Koken en bakken met kokosolie

Kokosolie is perfect om mee te koken en bakken vanwege zijn hoge rookpunt. Dit betekent dat het bestand is tegen hoge temperaturen, waardoor het ideaal is voor frituren, roerbakken en braden. Bovendien geeft het gerechten een heerlijke tropische smaak.

Let op! Zelf houd ik van gezonde, natuurlijke onbewerkte kokosolie en heb ik altijd een mega pot kokosolie van Holland & Barret in huis (920 g). Vaak is deze in de aanbieding. Onbewerkt betekent ook dat deze kokosolie nog naar kokos smaakt. Dat vind ik zelf heerlijk, maar houd je daar niet van ga dan voor een kokosolie met een neutrale smaak. De Royal Green Org Coconut Cream Extra Virgin (1400 ml) is ook super lekker, maar iets duurder. Vita Coco Coconut Oil (750 ml) is ook een prima potje overigens.

Kokosolie test

Gezonde vervanging voor boter

Vervang boter door kokosolie in je recepten om ze gezonder te maken. Kokosolie bevat minder verzadigde vetten dan boter en biedt een heerlijke romige textuur. Het werkt uitstekend in gebak, koekjes en zelfs op toast!

Kokosolie voor je huid

Kokosolie is een geweldig natuurlijk alternatief voor commerciële huidverzorgingsproducten. Het heeft hydraterende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van droge huid, eczeem en acne. Breng het direct aan op de huid of gebruik het als basis voor zelfgemaakte scrubs en lotions. Je kunt er overigens ook prima mee scheren.

Kokosolie voor je huid

Make-up remover

Doe afstand van die agressieve make-up removers en schakel over naar kokosolie. Het verwijdert serieus moeiteloos make-up, zelfs waterproof mascara, en laat je huid tegelijkertijd gehydrateerd achter. Veeg gewoon een beetje kokosolie over je gezicht en spoel het af met water.

Kokosolie is goed voor je haar

Wil je glanzend en gezond haar? Kokosolie is je redder! Breng het aan op je haar als een diep conditionerende behandeling en laat het een paar uur (of zelfs een hele nacht) intrekken voordat je het uitspoelt. Je zult versteld staan van de zachtheid en glans die het aan je lokken geeft.

Gezonde mondverzorging

Last but not least, kan kokosolie ook je mondgezondheid bevorderen. Oil pulling, een oude Ayurvedische techniek, waarbij je kokosolie in je mond spoelt en door je tanden trekt, kan helpen bij het verminderen van tandplak, het verfrissen van je adem en het bevorderen van gezond tandvlees.

Hier vertelt Dr. Hansaji Yogendra meer over kokosolie en haar visie op de voordelen ervan.

 

 

Long story short

Kokosolie is echt een wondermiddel dat je op talloze manieren kunt gebruiken. Van koken en bakken tot huidverzorging en mondverzorging, dit veelzijdige product biedt eindeloze mogelijkheden. Haal een pot kokosolie in huis en ontdek zelf de vele voordelen en toepassingen ervan.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.