Happlify: de leukste shopping guide + blog

Aan de boeken in je kast zal het niet liggen. Je boekenkast puilt inmiddels uit van de pareltjes. Ken je, ondanks dat, van veel boeken niet veel meer dan de kaft en de flaptekst? Ha, dan kunnen we elkaar de hand schudden. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Lezen is namelijk hartstikke fijn, ontspannend én leerzaam. Daarom 5 tips om meer te lezen.

Meer lezen, waarom is dat zo fijn?

Ben je weleens jaloers op de mensen om je heen die op een zonnige zomerdag een boek in één dag uitlezen? Kom je ondertussen zelf niet veel verder dan boeken voor je verjaardag vragen en vurig hopen dat er ooit een moment komt om ze te lezen? Doodzonde! Lezen is het écht waard om tijd voor te máken. Het is heel ontspannend om je volledig te verliezen in een boek. Je bent even in een andere wereld en focust je hersenen op iets anders dan alle dagelijkse beslommeringen.

Daarnaast is lezen vaak hartstikke leerzaam. Van een goed boek kun je heel wat opsteken. Niet alleen als je een zelfhulpboek of een titel als ‘Sell your stuff online’ uit je kast tevoorschijn tovert, maar ook als je er een mooie roman bij pakt. Vaak haal je uit boeken levenslessen, mooie quotes of op z’n minst dingen die je aan het denken zetten. Alleen al daarom is een goed boek je tijd meer dan waard.

Lezen, daar heb ik toch geen tijd voor?

Een overvolle agenda is een veelgehoord excuus van mensen om hun boekenkast zwaar te verwaarlozen. Misschien ben je allang blij als je hoofd na een drukke dag je kussen raakt. Laat staan dat je dan nog een half uur gaat lezen. En overdag heb je meer dan genoeg “moetjes”, waardoor er geen vrij moment overblijft om te lezen. Ha, dat zou je denken! In werkelijkheid kun je tijd máken om te lezen. Juist in deze periode waarin tropische vakanties en dagjes weg er even niet in zitten! Meer lezen is de oplossing. Met deze 5 tips gaat dat je zeker lukken.

Tip 1 - Kies het juiste boek

Je hebt ongetwijfeld een paar boeken in je kast staan die niet helemaal jouw ding zijn. Ooit gekregen voor je verjaardag, maar stiekem werd je er niet warm of koud van. De belangrijkste tip om meer te lezen is om een boek te kiezen dat je écht heel leuk vindt. Kies daarom het mooiste pareltje uit je boekenkast en begin daarmee. Ontdek je na een tijdje dat het boek toch niet helemaal jouw ding is? Leg het boek dan weg en pak er een boek bij dat je wél interesseert. Zo maak je lezen een stuk leuker voor jezelf.

Lees hier waarom The Alchemist van Paulo Coelho misschien wel jouw volgende boek is.

Tip 2 - Verlies je boek niet uit het oog

Meer lezen begint met altijd en overal een boek bij de hand hebben. Neem je boek mee als je naar bed gaat, leg het naast je neer op de salontafel en stop het in je tas als je ergens een afspraak hebt. Daardoor heb je sneller de neiging om je boek erbij te pakken als je daar de kans voor hebt. Bijvoorbeeld als je wacht totdat je bad is volgelopen of als je ongeduldig afwacht totdat je heerlijke ovenschotel eindelijk klaar is. Elke paar minuten leestijd is mooi meegenomen!

EXTRA TIP: Vind je het niet fijn om steeds een papieren boek mee te sjouwen? Trakteer jezelf dan op een e-reader. Zo heb je altijd een hele stapel boeken bij de hand, maar dan verzameld in een lichtgewicht digitaal ding.

Deze Kobo e-reader komt als populairste uit de bus bij Bol.com. Deze is compact, licht en heeft een ongekend scherpe weergave van tekst - prijs is €125,-

Tip 3 - Zet leestijd in je agenda

Een boek lezen is een fijn moment dat je helemaal voor jou alleen hebt. Lezen is hartstikke fijn, ontspannend én leerzaam. Reden genoeg dus om er tijd voor te máken. “Maar wanneer dan?”, hoor ik je denken. Goed nieuws: ik weet zeker dat jij ergens op een dag een half uur de tijd hebt om te lezen. Reken bijvoorbeeld eens uit hoeveel tijd je met je telefoon in je hand doorbrengt. Wat nu als je die telefoontijd zou veranderen in leestijd? Of als je een keer niet doelloos naar een tv-programma kijkt dat je toch niet interesseert, maar er juist dan een boek bij pakt?

Been there, done that...

Tip 4 - Stel een leesdoel voor jezelf

Maak van lezen een uitdaging. Bijvoorbeeld door jezelf voor te nemen om elke dag een bepaald aantal bladzijden te lezen. Noteer dat doel desnoods in je agenda, zodat je het aan het eind van de dag daadwerkelijk kunt afvinken. Probeer ook eens Goodreads.com. Hier kun je voor jezelf een leesdoel instellen en bijhouden welke boeken je hebt gelezen om dat doel te behalen. Een extra stok achter de deur!

Tip 5 - Neem je boek mee naar bed

We kunnen er niet omheen: het laatste halfuur voor het slapengaan is voor veel mensen het fijnste moment om te lezen. Geen drukte om je heen, alleen jij en het boek op je nachtkastje (en misschien een lieve partner naast je, die vast ook wel een fijn boek te lezen heeft). Zorg er daarom voor dat je altijd een boek op je nachtkastje hebt liggen. Ook mooi meegenomen is dat je na het lezen van een boek vaak sneller in slaap valt. Het is sowieso een stuk beter voor je ogen en hersenen dan het laatste kwartiertje scrollend door je telefoon doorbrengen.


Kom 's avonds helemaal tot rust.

Meer lezen dus. Een dikke aanrader! En helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Kijk in je boekenkast, kies jouw mooiste pareltje uit, blok een tijdstip in je agenda en geniet!

💛 Vertel, welk boek heb jij nu op je nachtkastje liggen? 

 

Romy Veul

De auteur: Romy Veul

Tekstschrijver, taalfanaat, gek op kleur en zo vaak mogelijk vrolijk. Dat is wie Romy Veul in een notendop is. Op haar blog Vaker Vrolijk neemt ze je mee in haar positieve hersenspinsels. Dit altijd met een bescheiden dosis humor en lekker kleurrijke foto's. De blogposts van Romy >

 

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

1 reactie

  • Anna
  • 1 juli 2020 om 21:38

  beste Mariko,
  ten eerste wil ik even zeggen dat ik altijd heel blij en gezellig word van jouw happlify mails! dankjewel!
  ten tweede, dit stuk gaat over meer lezen, nou dan MOET ik even reageren!
  meer lezen is voor mij eigenlijk niet mogelijk :-) ik ben al mijn hele leven verslaafd aan boeken lezen heb ik laatst besloten. op dit moment ben ik bezig in Jager van Lars Kepler, lekker spannend, daar hou ik van. verder ben ik bezig in Zoals verwacht loopt alles anders van Berthold Gunster (OMDENKEN) en Fokking druk – het ultieme anti-stressboek van Thijs Launspach. Heerlijk! Ik ben altijd meerdere boeken aan het lezen, maar waar ik echt blij van word (happiness voor mij) zijn spannende boeken (psychologische thrillers en oorlogsboeken). Ik heb dan ook nog ruim 30 nieuwe boeken in mijn boekenkast staan die ik nog niet heb gelezen!
  fijne dag, groetjes Anna

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.