Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

De feestdagen staan voor de deur, en terwijl velen van ons genieten van de gezelligheid en festiviteiten, is het ook de perfecte tijd om na te denken over een opgeruimder begin van het nieuwe jaar. Waarom wachten tot 1 januari om je leven te organiseren als je nu al een beetje voorbereiding kunt treffen? Hier zijn een paar redenen waarom je opgeruimd het nieuwe jaar zou moeten ingaan, zonder jezelf te overweldigen.

Voorkom overweldiging tijdens de feestdagen

December is vaak een maand van festiviteiten en samenzijn, maar het kan ook hectisch zijn. Door nu al een beetje op te ruimen, voorkom je dat je jezelf overweldigt in de drukte van cadeaus kopen, feestjes en familie-gedoe. Begin klein en creëer ruimte voor ontspanning.

Maak ruimte voor nieuwe herinneringen

Het is echt waar: een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimde geest. Als je je ruimte ordent en overbodige spullen weg doet, maak je letterlijk ruimte voor nieuwe ervaringen en herinneringen. Het is alsof je een schone lei hebt voor alles wat het nieuwe jaar te bieden heeft. Nu al dus en niet pas op 1 januari.

Start het nieuwe jaar met een georganiseerd huis

Waarom wachten tot Nieuwjaarsdag om je huis te organiseren? Begin nu al met het opruimen van die rommelige laden, kasten en kamers. Het geeft je een gevoel van voldoening en een georganiseerde start van het nieuwe jaar. Zo kun je echt genieten van de eerste dagen van januari zonder je zorgen te maken over de rommel.

👉 Lees ook: Opruimen is ZO fijn met deze tips!

Maak van schoonmaken een gewoonte voor een frisse leefomgeving

En laten we eerlijk zijn, schoonmaken is een essentieel onderdeel van het opruimproces. Begin met het stofvrij maken van je meubels en prullen, het afnemen van stoffige hoekjes en ga met de stofzuiger grondig door alle leefruimtes. En maak je geen zorgen, je hoeft echt niet de hele dag te reserveren voor een grondige schoonmaak. Maak er een gewoonte van door dagelijks kleine taken toe te voegen aan je routine. Bijvoorbeeld, ruim de afwas direct op, maak het aanrecht schoon na het koken en veeg dagelijks een paar minuten door je woonruimte. Door deze kleine schoonmaak rituelen op te nemen in je dagelijkse leven, voorkom je dat vuil zich ophoopt en blijft alles wat langer netjes. Voor je het weet, zul je merken dat een opgeruimd en schoon huis de norm is, en niet langer een tijdrovende klus.

💡 TIP: Ben je toe aan een nieuwe stofzuiger? Stofzuigers vergelijken is dan een slim plan voordat je gaat shoppen!

Maak opruimen leuk en efficiënt

Opruimen hoeft zeker niet saai te zijn. Zet je favoriete muziek op, nodig een vriend(in) uit om je te helpen, of maak er een spelletje van. Door het leuk te maken, maak je opruimen minder vervelend en meer een positieve ervaring. En als iets leuk is, dan houd je het veel langer vol. Win win!

Deze playlist werkt heel goed bij het leuk maken van opruimen!

 

Ontdek verborgen schatten en doe goed

Het opruimen van oude spullen kan leuke verrassingen met zich meebrengen. Misschien ontdek je verloren gewaande schatten of kleding die je mooi kunt doneren aan het goede doel. Het is tenslotte ook that time of the year! Een opgeruimd huis kan niet alleen voor jou voordelen hebben, maar dus ook voor anderen.

Long story short, begin met kleine stapjes en bereid je voor op een opgeruimde start van het nieuwe jaar. Het kost niet veel moeite, maar de voordelen zullen enorm zijn. Op naar een opgeruimde en blije start van 2024!

 

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.