Happlify: de leukste shopping guide + blog van Nederland en België 💛

Dat een bezoek aan Londen hoog op je bucketlist staat, is niet zo gek. Deze stad is gelegen aan de Theems. En dankzij het bruisende leven, is dit de perfecte plek voor een onvergetelijke tijd. De stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis, maar je bent hier ook aan het juiste adres voor iconische bezienswaardigheden. Tel daar de kindvriendelijke attracties, parken en activiteiten bij op. Het is dan helemaal niet zo gek dat deze plek erg in trek is onder gezinnen. Om het maken van je vakantieplanning net even wat makkelijker te maken, hebben we een paar leuke tips voor je op een rijtje gezet.

Maak de leukste vakantiefoto’s bij Buckingham Palace en Kensington Palace

In Londen maak je je eigen koninklijke avontuur mee. Een bezoek aan de prachtige paleizen van Londen, zoals Buckingham Palace en Kensington Palace, zijn een echte must. Je staat oog in oog met prachtige architectuur. En ondertussen kijken de kinderen hun ogen uit door de pracht en praal. En kom je precies op het juiste tijdstip? Dan kunnen jullie zelfs de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace bijwonen. Dit gaat vast en zeker een leven lang herinnerd worden.

Stap aan boord van de London Eye en bekijk de stad op hoge hoogtes

Een van de leukste manieren om de stad te verkennen? Dat is toch wel vanuit de lucht. Een bezoek aan de London Eye is daardoor een van de perfecte eerste activiteiten, nadat je in de stad aan bent gekomen. Stap daarom zeker een keer aan boord van de London Eye. Dit iconische reuzenrad is gelegen aan de oever van de Theems. Naarmate je de hoogte in gaat, geniet je van een adembenemend uitzicht over de stad. Vanuit de glazen capsules geniet je van een prachtig panoramisch uitzicht.

London Eye

Bekijk de betoverende wereld van Harry Potter

Zijn een of meerdere gezinsleden een groot fan van de boeken en films van Harry Potter? Dan staan jullie waarschijnlijk te springen om een bezoek aan Londen te brengen. In de stad betreed je de betoverende wereld van Harry Potter tijdens een bezoek aan de Warner Bros Studios. Hier kun je de studio's zien waar de Harry Potter films zijn gemaakt. Je stapt meteen binnen in de magische wereld van Zweinstein. Tijdens een tour neem je een kijkje achter de schermen van de filmsets. En hier bewonder je ook meteen de indrukwekkende rekwisieten en kostuums die werden gebruikt in de films. Een absolute must-see dus voor de fans uit jouw huishouden van de boeken en films!

Harry Potter Studios Park | ©Karen Roe

Harry Potter Studios Park | ©Karen Roe

Lekker spelen en ravotten in de parken van de stad

Een dag slenteren door de stad kan soms een beetje vermoeid zijn. Vooral tijdens de zomermaanden, wanneer de temperaturen aardig op kunnen lopen. Het is dan wel een erg fijne gedachte dat je de nodige verkoeling in de stad op kunt zoeken. Londen staat bekend om zijn prachtige parken. En deze parken zijn perfect voor een dagje plezier in de buitenlucht. Breng een keer een bezoek aan Hyde Park voor een ontspannen picknick. Ga met de kinderen roeien op het Serpentine meer. Of laat de kinderen zich uitleven in de speeltuinen van Kensington Gardens. 

Hyde park

Bekijk de mooiste kunst in de grootste en meest bekende musea

Londen herbergt enkele van 's werelds beste musea. In deze musea kunnen jullie waar genieten van de mooiste tentoonstellingen. Breng bijvoorbeeld een keer een bezoek aan het Natural History Museum. Hier bewonderen jullie de indrukwekkende dinosaurus collectie. Of wandel een keer binnen in het Science Museum. Hier gaan de kids aan de slag met spannende experimenten en activiteiten. Andere populaire musea zijn onder meer het British Museum, het Victoria and Albert Museum en het Museum of London.

Zie alle highlights in een hoog tempo tijdens een tour met een dubbeldekker bus

Ga je maar al te graag voor een leuke en informatieve rondleiding door de stad? En doe je dat graag op een wat hoger tempo, zodat jullie daarna een keuze kunnen maken welke highlights je beter gaat bekijken? Kies voor een traditionele rode dubbeldekker bus tour. Ga voor een ontspannen boottocht over de Theems of kies voor een spannende fietstocht langs de iconische bezienswaardigheden van de stad. Hierdoor is er dus voor ieder altijd wel wat wils.

dubbeldekker bus Londen

Tip! Koop de entreetickets voor toeristische highlights alvast online

Je leest het dus goed. In Londen is er meer dan genoeg te zien en te doen tijdens de vakantie. En weet je op dit moment al goed welke activiteiten je zeker een keertje wilt hebben gedaan? Dan is het een slim idee om de benodigde tickets alvast online te kopen. Hierdoor hoef je niet in een lange rij aan te sluiten in de stad en kun je dus aardig wat tijd besparen. Maar het kan ook zomaar zo zijn dat je de tickets online met korting koopt.

Beeld: Unsplash

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.