Happlify: de leukste shopping guide + blog

Ben je ooit een afbeelding tegengekomen van een schattig personage met grote ogen, zachte kleuren en een ronde vorm? Dan heb je waarschijnlijk kennisgemaakt met de Japanse esthetiek genaamd "kawaii". In deze blogpost lees je wat kawaii is, hoe lang het al bestaat, waar het precies vandaan komt en waarom we het zo leuk vinden.

Wat is Kawaii?

Kawaii is een Japanse term die wordt gebruikt om iets schattigs, charmants of lieflijks te beschrijven. Het wordt vaak geassocieerd met een bepaalde stijl van kunst, zoals anime of manga, die schattige en knuffelige personages met grote ogen en kleine neuzen en monden bevat. Kawaii kan ook verwijzen naar een specifiek type mode dat zich richt op een schattige en jeugdige esthetiek. Over het algemeen betekent kawaii gewoon schattig of lieflijk in het Japans en wordt het vaak gebruikt om iets te beschrijven dat als zodanig wordt ervaren.
  

 

Hoe lang bestaat Kawaii al?

De term "kawaii" bestaat al sinds de jaren zeventig in Japan en is sindsdien een belangrijk onderdeel geworden van de Japanse popcultuur en esthetiek. Het begon als een trend onder jonge meisjes die graag schattige en kleurrijke accessoires en kleding droegen, maar heeft zich inmiddels verspreid naar andere leeftijdsgroepen en sectoren van de Japanse samenleving. Tegenwoordig is kawaii een belangrijk onderdeel van de Japanse mode, design, entertainment en zelfs het dagelijks leven, en heeft het wereldwijd populariteit gewonnen als een unieke en schattige esthetiek.

Waar is Kawaii precies ontstaan?

Kawaii is ontstaan in Japan en heeft zijn oorsprong in de cultuur van "cute" en "adorable" die in de jaren zeventig opkwam. De term kawaii werd voor het eerst gebruikt om schattige en lieflijke kenmerken van dieren, kinderen en vrouwen te beschrijven. De populariteit van kawaii groeide snel en breidde zich uit naar verschillende aspecten van de Japanse popcultuur, waaronder anime, manga, mode, muziek en productontwerp.

Kawaii wordt vaak gezien als een uiting van de Japanse maatschappij en cultuur, die traditioneel sterk gericht is op het tonen van respect en beleefdheid. Kawaii biedt een tegenwicht aan de hiërarchische en formele aspecten van de Japanse samenleving en is een manier om emoties en individualiteit uit te drukken. De populariteit van kawaii is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde fenomeen en wordt ook buiten Japan erkend als een unieke en schattige esthetiek.

Waarom vinden we Kawaii zo leuk?

Mensen vinden kawaii vaak leuk vanwege de positieve emoties die het oproept, zoals vreugde, vertedering, en blijdschap. Kawaii-afbeeldingen, -objecten en -karakters hebben meestal grote ogen, zachte kleuren, ronde vormen, en een schattige uitstraling, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn en een gevoel van comfort en veiligheid oproepen. Daarnaast is kawaii ook populair omdat het een manier biedt om emoties te uiten en individualiteit uit te drukken. Kawaii is een vorm van zelfexpressie en kan fungeren als een tegenwicht tegen de hiërarchische en formele aspecten van de samenleving. Ten slotte kan kawaii ook worden gezien als een reactie op de stress en druk van het dagelijks leven. Door zich te omringen met schattige en lieflijke objecten kunnen mensen zich ontspannen en zich beter voelen.

Waar vind je kawaii?

Zoek je naar kawaii, dan moet je natuurlijk in Japan zijn. Maar in Nederland vind je ook heel fijne webshops waar je heel goed voor kawaii terecht kan. Zo heeft MostCutest een flink grote collectie kawaii bestaande uit Japans Snoep en Popin Cookinkawaii verrassingsboxencute stationeryschattige knuffelskawaii knutselpakketten en nog veel meer schattige cadeautjes!

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.