Happlify: de leukste shopping guide + blog

Lipsticks in elke kleur, soort en substantie: het eindeloze aanbod maakt dat het soms heel lastig is om te kiezen. Daarnaast zoek je waarschijnlijk een lippenstift die goed past bij de ondertoon van je huid en die je glimlach extra laat stralen. Met al die keuzes is soms door de bomen het bos niet meer te zien. Daarom lees je in dit artikel een aantal handige tips om jouw nieuwe favoriete lipstick te scoren.

De ondertoon van je huid

Wil je ontdekken welke kleuren goed bij jou passen? Probeer dan eerst te ontdekken wat de ondertoon van je huid is.  Een makkelijke manier om te bepalen of je een warme of koele ondertoon hebt, is door te kijken welke sieraden het best bij je passen. Staat goud je het mooist? Dan heb je meestal een warme ondertoon. Vrouwen die zilver dragen hebben over het algemeen een koele ondertoon.

Een andere truc is door te kijken naar je polsen. Een gele/groene tint rond je polsen betekent vaak dat je een warme ondertoon hebt. Als je aders rond je pols hebt die naar blauw of paars neigen, duidt dit op een koele ondertoon.

Kleuren matchen met je huid

Als je weet wat de ondertoon van je huid is, kan je gaan kijken naar verschillende lipstick kleuren. Met een koele huid kan je het best terecht bij lipsticks die een blauwe ondertoon hebben. Oranje-rode lippenstift kan je beter laten liggen, terwijl kersenrood en mauve je juist prachtig zullen staan.

Voor warme huidtypes is het omgekeerde het geval: fel rood, oranje en koraal kleuren zijn het helemaal voor jou. Ook goud- en bruintinten staan bij een warme huid erg mooi. Dat geldt trouwens niet alleen voor lippenstift, maar ook voor andere make-up.

Wittere tanden door lippenstift

Je kan natuurlijk aan de slag met whitening strips of andere tijdrovende manieren om je tanden witter te laten lijken, maar ook de kleur van je lippenstift kan hierbij helpen. Als jij graag wilt dat jouw tanden extra in het oog springen, kan je ook als warm huidtype het best kiezen voor een lippenstift met een blauwe ondertoon. Een dieprode lippenstift zorgt ervoor dat jouw tanden extra wit lijken en ziet er daarnaast ook op en top chique uit.

Smalle of volle lippen

Niet alleen de tint van je huid, maar ook hoe je lippen eruit zien heeft invloed op wat voor soort lipstick het best bij je past. Smalle lippen laat je makkelijk groter lijken door een mooie glanzende lippenstift uit te kiezen. Van volle lippen droomt bijna elke vrouw, en deze mogen dus ook zeker geaccentueerd worden. Houd je het liever subtiel? Dan kan je met volle lippen ook voor een matte of crème lippenstift kiezen.

Een stralende lach

Door het zorgvuldig kiezen van een kleur lippenstift vind jij vast en zeker een kleur die niet alleen goed bij je huid en lippen past, maar die ook je tanden laat stralen. Zo stap je helemaal zelfverzekerd de deur uit!

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.