De herfst is het perfecte seizoen om je woning een opknapbeurt te geven. De dagen worden korter en we brengen steeds meer tijd binnen door. Wat is er dan fijner dan thuiskomen in een huis dat warmte en gezelligheid uitstraalt? Of je nu kleine aanpassingen wilt doen of groots wilt uitpakken, je bent pas echt blij met het eindresultaat als je de juiste stappen zet. Elke renovatie is uniek, maar er zijn een paar tips die altijd van pas komen. Lees je mee?

Onderdelen die je bij moet houden

Het is verstandig om de onderdelen op te knappen die je bij moet houden bij je woning. Zo zijn bepaalde onderdelen sneller versleten dan andere, bijvoorbeeld door weersomstandigheden. Een plat dak kan aan vervanging toe zijn, om een bekend voorbeeld te noemen. Dat geldt ook voor je kozijnen. Houten kozijnen hebben relatief veel onderhoud nodig, denk aan verven. Kies je liever voor meer gemak? Dan zijn kunststof kozijnen zeker een uitkomst. Daar hoef je namelijk niet tot nauwelijks naar om te kijken. Ga op die manier op zoek naar slimme oplossingen, die je ook op de lange termijn het beste resultaat opleveren.

Entree van de woning

Bij de entree van je woning kom je iedere dag weer thuis. Ook verlaat je hier je woning steevast. Dan is het wel zo leuk als deze omgeving je al meteen vrolijk maakt. Geef de entree daarom een beetje liefde en aandacht. Je kunt de hal opknappen, door er een nieuwe vloer te leggen of behang op de muur te plakken. Misschien is de trap wel aan nieuwe bekleding toe, voor een frisse look. Of pak het wat groter aan, met een andere voordeur. Een kunststof voordeur is onderhoudsvrij en inbraakveilig. Je kunt uit allerlei designs kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een raam in je deur, of juist liever niet? Het is maar net wat je mooi vindt staan. Kleed de hal meteen gezelliger aan, met een kapstok, spiegel en bankje. Ook een leuke deurmat is natuurlijk welkom.

Sfeer en karakter

Je woning mag best wat sfeer en karakter kennen. Bij een renovatie kun je dan ook bewuste stappen zetten om dit te realiseren. Kies bijvoorbeeld voor warme, natuurlijke materialen in je woning. Welke kamer je ook gaat verbouwen, dit staat eigenlijk altijd goed. Denk bijvoorbeeld aan hout, wat je op veel plekken kwijt kunt. Niet alleen qua meubilair, maar ook op de vloeren en plafonds. Ook veel daglicht is welkom in je huis. Een hal maak je bijvoorbeeld lichter met een nieuwe deur inclusief ramen. Maar ook andere ruimtes in huis kun je van meer daglicht voorzien, met een extra raam of andere slimme oplossingen.

Mee met de tijd

Ga bij een verbouwing mee met de tijd. Zo maak je je woning immers tijdloos. En dat maakt weer dat je er over vijf, tien of twintig jaar ook nog blij mee bent. Het is natuurlijk moeilijk om in te schatten wat tegen die tijd trendy keuzes zijn wat betreft de inrichting van een woning. Maar wat we vrij zeker weten, is dat bepaalde designs en inrichtingen altijd wel in de smaak vallen. Denk aan de natuurlijke materialen, die we hierboven al noemden. Ook op neutrale kleuren raak je niet uitgekeken, waaronder wit, zand, beige, crème, groen en bruin. Die kun je dus prima toevoegen aan je woning. Maak met name in de keuken en badkamer tijdloze keuzes, want met deze ruimtes wil je relatief lang doen. Je kunt hier natuurlijk ook veel inspiratie over opzoeken. Hoe pakken anderen het aan bij de verbouwing.

Jouw unieke stijl

Hoe je verbouwing er ook uitziet, houd altijd rekening met jouw unieke stijl. Je bent namelijk pas gelukkig met je huis als je je er daadwerkelijk thuis voelt. Het huis kan volgens het plaatje nog zo perfect zijn… als jij het niet voelt, is het niet helemaal af of goed. Durf dus zeker een eigen twist te geven aan de inrichting. Misschien wil je wel een uitgesproken kleur een hoofdrol geven. Of zit je er juist aan te denken om een toilet in een bepaald thema in te richten. We noemen maar wat opties! Gebruik natuurlijk vooral je creativiteit bij het uitwerken van de plannen. En we noemen het nog een keer: zoek vooraf altijd inspiratie op. Je hoeft namelijk het wiel niet opnieuw uit te vinden, als je daar geen tijd voor of zin in hebt.

Renoveer je woning op de manier die jou gelukkig maakt. Dit kan voor de een heel anders zijn dan voor de ander. En dat is nu zo leuk aan je eigen woning opknappen: je hebt een heleboel mogelijkheden. Zie jij je renovatieplannen al (bijna) voor je?

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.