Happlify: de leukste shopping guide + blog

De lente brengt niet alleen zonneschijn (als het goed is) en bloeiende natuur, maar ook het hooikoortsseizoen. Voor velen onder ons betekent dit een periode van niezen, jeukende ogen en een loopneus. Gelukkig zijn er manieren om deze klachten te verminderen. Hier zijn vijf handige tips om het hooikoortsseizoen door te komen, met een speciale focus op het belang van een goede luchtreiniger in je leefomgeving.

1 Pollen vermijden

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het zoveel mogelijk vermijden van pollen kan je symptomen aanzienlijk verminderen. Check de lokale pollenverwachting en probeer buitenactiviteiten te plannen op momenten dat de pollenconcentratie lager is, zoals na een regenbui. Houd ramen en deuren gesloten op dagen met een hoge pollenconcentratie om te voorkomen dat ze je huis binnendringen.

2 Bescherm jezelf buitenshuis

Als je naar buiten gaat, draag dan een zonnebril om je ogen te beschermen tegen rondzwevende pollen. Een hoed kan ook helpen om te voorkomen dat pollen in je haar blijven steken en later in contact komen met je gezicht of kussens. Overweeg na thuiskomst je kleding te wisselen en je handen en gezicht goed te wassen om pollen te verwijderen.

3 Versterk je immuunsysteem

Een sterk immuunsysteem kan helpen de symptomen van hooikoorts te verminderen. Zorg voor een goed gebalanceerd dieet rijk aan vitamines en mineralen, voldoende slaap en regelmatige lichaamsbeweging. Voedingsmiddelen rijk aan omega-3 vetzuren, zoals lijnzaad en walnoten, en antioxidanten zoals bessen, kunnen ook bijdragen aan een betere weerstand tegen allergieën.

4 Natuurlijke remedies

Er zijn verschillende natuurlijke remedies die verlichting kunnen bieden bij hooikoortsklachten. Zo is bekend dat lokale honing kan helpen bij het opbouwen van een weerstand tegen pollen. Ook kruiden zoals brandnetel en botanische extracten zoals quercetine zijn populair vanwege hun natuurlijke antihistamine-eigenschappen.

5 Investeer in een goede luchtreiniger

Een van de meest effectieve manieren om je blootstelling aan allergenen binnenshuis te verminderen, is het gebruik van een luchtreiniger. Kies voor een model met HEPA-filter, dat tot 99,97% van de deeltjes in de lucht kan filteren, waaronder pollen, stof en andere allergenen. Een luchtreiniger helpt de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren, waardoor je symptomen van hooikoorts kunnen afnemen.

Top 3 luchtreinigers

Rolfstone Air Balance - Luchtreiniger | 252 reviews - 4,6 van 5 - €119,-

Rolfstone Air Balance - Luchtreiniger / Air Purifier met vervangbaar HEPA 13 filter + koolstoffilter - Werkt tegen huisstofmijt, hooikoorts, allergie, stof, - CADR: 160m3/h. - 3 standen + slaapstand en automatische stand - Luchtkwaliteit indicator

Dyson HP00 Pure Hot+Cool - Luchtreiniger | 21 reviews - 4,4 van 5 - €501,36

Dyson HP00 Pure Hot+Cool - Luchtreiniger - Zilver/Wit

Zedar Luchtreiniger met app | 109 reviews - 4,6 van 5 - €99,-

Luchtreiniger / Air Purifier met APP en HEPA 13 filter + koolstoffilter - Werkt tegen huisstofmijt, hooikoorts, allergie, stof, - 210 m³/u - Zedar L600

Dus... ben je het zat om elk seizoen weer tegen hooikoorts te vechten? Overweeg dan onze tips om deze lente en zomer meer comfort te ervaren. Bekijk ook ons aanbod van luchtreinigers in de webshop en kies voor een gezonder binnenklimaat in je huis. Adem diep in en geniet van het seizoen!

Door deze eenvoudige maar effectieve maatregelen te nemen, kun je de impact van hooikoorts verminderen en genieten van alles wat de prachtige lente- en zomermaanden te bieden hebben.

Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.