Happlify: de leukste shopping guide + blog

Grijs wordt vaak geassocieerd met 'saai' en 'neutraal'. Sommige mensen noemen het zelfs een kille kleur, en willen het absoluut niet terug zien in hun interieur. Maar grijs is alles behalve kil en saai! Grijs heeft een breed palet aan tinten en laat zich prima combineren met andere kleuren en materialen. Met deze tips creëer jij een comfortabel en evenwichtig grijs interieur waarin het heerlijk wonen is.

Kies een woonstijl

In welke stijl wil jij je interieur graag inrichten? Veel grijs past niet bij iedere stijl. Een bohemien interieur heeft veel kleur. Een paar grijze items passen daar wel binnen, maar hele vlakken grijs hebben in deze stijl niet de voorkeur. Een industriële woonstijl daarentegen kent juist veel grijstinten. In dit interieur kun je grijs breed gebruiken en combineren met andere donkere tinten en aardetinten.

Een grijze woonkamer saai? Niet met deze tips!

Het interieur

Pas de rest van het interieur aan op de kleur. Bij grijs horen geen frivole kleedjes met franjes, overhangende gordijnen en retromeubelen. Bij grijs horen strakke (design) meubelen, een vouwgordijn op maat, een hoogpolig tapijt en een strakke zwarte sidetable. Het kiezen van deze elementen in het interieur zijn het verlengde van de keuze voor interieurstijl.

Combineer met andere kleuren

Om grijs wat meer energie te geven combineer je het met een andere kleur. Bedenk eerst welke uitstraling je de ruimte wilt geven. Daarbij kies je passende accentkleuren. Roze bijvoorbeeld, dat grijs iets pittiger maakt en de ruimte een romantische uitstraling geeft. Parelmoer in combinatie met grijs geeft een luxe sfeer in een ruimte. Blauw met grijs is juist heel rustgevend.

Een grijze woonkamer saai? Niet met deze tips!

Patronen

Je kunt kiezen voor een strak vlak grijs, zoals een grijze muur of grijze gordijnen. Wissel je dit af met vlakken grijs met een patroontje, dan krijg je een frisse en levendige uitstraling in de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een klassiek motief zoals bloemen en combineer grijs met pastelroze tinten voor een romantisch interieur. Wil je een modern interieur, kies dan voor geometrische patronen en combineer met wit en een hint van lichtblauw.

Een grijze woonkamer saai? Niet met deze tips!

Aaibaar grijs

Grijs hoeft geen harde kleur te zijn. Het kan ook heel aaibaar zijn. Kies voor zachte kleedjes en pluizige kussens in diverse grijstinten om de 'strakke' lijn van het grijs te verzachten, en creëer op die manier een zachte look in de ruimte.

Houd het licht

Grijs heb je in veel verschillende tinten. Probeer niet te kiezen voor te veel donkere tinten grijs, om te voorkomen dat het interieur somber wordt. Kies voor lichtere tinten en combineer bijvoorbeeld met wit en crème. Denk ook goed na over een lichtplan, zodat je geen donkere hoekjes hebt in een ruimte.

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.