Leer is een prachtig en duurzaam materiaal waarmee je eindeloze creatieve projecten kunt ondernemen. Of je nu een restje leer hebt liggen of wat stukken koopt voor een specifiek project, met leer kun je stijlvolle accessoires, cadeaus en decoraties maken die niet alleen uniek zijn, maar ook een leven lang meegaan. In dit artikel delen we een aantal leuke en eenvoudige DIY-projecten die je zelf kunt maken van leer. Perfect om thuis uit te proberen.

1. Sleutelhangers van leer

Sleutelhangers zijn niet alleen praktisch, maar ook een geweldige manier om je eigen unieke stempel te drukken op iets dat je elke dag gebruikt. Met slechts een klein stukje tuigleer, een sleutelring en een paar basisgereedschappen kun je in een handomdraai je eigen sleutelhanger maken.

2. Leren mini-mapje

Een mini-mapje/ pasjes portemonnee van leer is niet alleen heel praktisch, maar ook relatief snel gemaakt. Zorg dat er wat creditcards in kunnen, werk het mooi af, eventueel met een naam erin geslagen en je hebt een mooi, persoonlijk cadeau!

3. Leren journal/notitieboek omslag

Een stoer journal dat jaren mee moet gaan, is het beste af met een stevige, duurzame leren omslag. Je kunt kiezen voor een ruwe afwerking, een minimalistische stijl, of juist een mooi bewerkte kaft. Naarmate je het journal gebruikt, zal de kaft langzaam mee veranderen in glans en kleur.

4. Leren armband met knoopsluiting

Een leren armband is een klassieker die je in talloze varianten kunt maken. Met een simpele drukknoopsluiting en wat creativiteit creëer je snel een tijdloze accessoire. Ook hierin kun je persoonlijke teksten slaan met stalen letterstempels. 

In deze video zie je nog veel meer leuke DIY ideeën die je van leer kunt maken. 

 

 

Heb je eenmaal de slag te pakken, probeer dan je eigen stijl te ontwikkelen. Wie weet kun je er wel een eigen merk/onderneming van maken. Een webshop beginnen is zo gefixt en voor je het weet ben je live!

Je ziet het, met een beetje visie en creativiteit kun je van leer prachtige accessoires en decoraties maken die jarenlang meegaan. Het voelt extra speciaal om iets te dragen of te gebruiken dat je zelf hebt gemaakt! Probeer een van deze projecten uit en laat je inspireren door de eindeloze mogelijkheden van leer!

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.