Happlify: de leukste shopping guide + blog

Heb jij de voorjaarsschoonmaak van 2024 al afgerond? Traditioneel worden de maanden april, mei en juni gebruikt om het huis op te ruimen, de tuin aan te pakken en kleine verbouwingen uit te voeren. De zon schijnt, de temperatuur stijgt, men heeft de energie hervonden om aan de slag te gaan na een lange (!) sombere winterperiode. Wist je dat klussen in en rondom je huis je heel gelukkig kan maken?

Er zijn verschillende onderzoeken die dit aantonen. Een van de redenen daarvoor is het feit, dat je het resultaat van een uitgevoerde klus direct ziet! Kies voor een veilige steiger huren, bestel een pot verf en geef de wanden in je woonkamer een frisse kleur. Een klus die je in een of twee dagen hebt afgerond en direct een groot effect heeft op de uitstraling van de ruimte. Je woonkamer lijkt als nieuw! 

Kleuren die een positief effect hebben op je humeur

Kleuren hebben een diepgaande invloed op onze stemming en emoties. Hier zijn vijf kleuren die bekend staan om hun positieve effect op het humeur:

1 - Blauw: kalmerend en rustgevend
Blauw wordt vaak geassocieerd met de hemel en de oceaan, wat een kalmerend effect heeft. Het helpt om stress te verminderen en een gevoel van vrede en rust te bevorderen. 

2 - Groen: verfrissend en natuurlijk
Groen, de kleur van de natuur, is rustgevend voor de ogen en wordt geassocieerd met vernieuwing en groei. Het kan helpen om angst te verminderen en een gevoel van ontspanning te bevorderen. 

3 - Geel: energiek en vrolijk
Geel is een heldere en vrolijke kleur die vaak wordt geassocieerd met de zon. Het staat bekend om het verhogen van energieniveaus en het opwekken van een gevoel van geluk.

4 - Oranje: warm en uitnodigend
Oranje is een combinatie van rood en geel en wordt vaak geassocieerd met enthousiasme en energie. Het is een warme, vriendelijke kleur die sociale interactie kan bevorderen en een uitnodigend gevoel kan geven. 

5 - Lavendel: ontspannend en luxueus
Lavendel heeft een zachte, rustgevende uitstraling en wordt vaak gebruikt om een luxe en serene sfeer te creëren. Deze kleur helpt bij ontspanning en is ideaal voor ruimtes die bedoeld zijn voor rust en herstel.

Niet alleen het verven van de wanden is een klus die je zou kunnen overwegen. Denk bijvoorbeeld ook aan het verwijderen van een groene aanslag op de tegels van je terras, het creëren van een nieuwe border of bijvoorbeeld het realiseren van een ombouw voor de kast op zolder. In dit artikel lees je er meer over. 

Lees ook 👉 5 Slimme tips om je huis simpel op te frissen

Huren van gereedschap steeds gebruikelijker bij het klussen 

Klussen kan best duur zijn, wanneer je maar weinig gereedschap hebt. Naast een (klop)boormachine, wat schroevendraaiers en bijvoorbeeld een elektrische schuurmachine heb je al snel een stabiele ladder of rolsteiger en een afkort- of cirkelzaag nodig bij de uitvoering van kleine verbouwingen. In plaats van dit gereedschap zelf te kopen, kun je het ook huren bij een partij als Boels. Datzelfde geldt voor een aanhangwagen, waarmee je in een keer alle benodigde materialen in huis kunt halen. Niet alleen is dit financieel aantrekkelijk, het is ook nog eens duurzamer! Veel van dit gereedschap zal je immers maar eens per jaar of nog minder gebruiken. 

Maak een plan en deel je klussen op in kleinere projecten 

Een gevaar van het klussen in huis is het verlies van het overzicht over een project. Voorkom dit door je projecten op te knippen in kleinere klussen. Zo kun je ieder weekend iets oppakken, wat er uiteindelijk toe leidt dat het eindresultaat aansluit op jouw wensen! Het afmaken van klussen draagt bij aan het positieve gevoel wat je hierbij ervaart. Daar waar langlopende projecten juist een averechts effect zullen hebben. 

Klaar voor een opfrisbeurt van je huis én humeur deze lente? Of je nu kiest voor een nieuwe muurkleur of het terras aanpakt, elke klus groot of klein maakt een wereld van verschil. En met de mogelijkheid om gereedschap te huren, blijft het betaalbaar en duurzaam. Deel je project op en geniet met elke stap van een steeds mooier wordend thuis!

Beeld: Unsplash

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.