Happlify: de leukste shopping guide + blog

Cocoonen is dit jaar iets wat we wellicht allemaal al veel hebben gedaan. We trokken ons terug uit het dagelijks leven en vermaakten ons thuis. Als je het zo zegt klinkt dat niet meteen super relaxt. Maar als je je omgeving cocoon-proof maakt kunnen we er de komende tijd zeker weer tegenaan! Hier daarom voor jou de ultieme tips om heerlijk te cocoonen.

Wat is cocoonen?

Cocooning is binnenshuis blijven, veilig, knus en gezellig thuis, in plaats van naar buiten te gaan. De term komt van trendvoorspeller en marketing goeroe Faith Popcorn (we love her), die bedacht ‘m al in 1981.

Cocoonen is dus niet nieuw, maar dit jaar niet alleen relaxt als het buiten stormt, ook noodzaak. Bovendien hebben we in 2020 social media, die -als we ze op een relevante manier gebruiken- ons niet compleet in sociaal isolement laten wegzakken...

1 - Maak een cocoon bucketlist

Je kunt nog zoveel ‘plannen’ voor jouw ideale cocoon-sessie, zit je er eenmaal in dan vergeet je geheid wat je ook alweer wilde doen. Print daarom deze handige Cocoon bucketlist uit en herinner jezelf aan de leuke dingen die je kunt doen als je van je huis een cocoon-hol hebt gemaakt.

2 - Ruim je rommel op

Voordat je je in de bank met een dekentje nestelt is het belangrijk dat er geen klusjes op je liggen te wachten. Je hoeft echt niet eerst je huis te Marie Kondo-en, maar een opgeruimd huis helpt wel met een opgeruimd hoofd. En met een opgeruimd hoofd kun je heerlijk relaxen. Zorg dus dat het geen rommeltje om je heen is, ruim op en maak schoon waar nodig.

3 - Zorg voor sfeer

Onder tl-licht cocoonen werkt niet. Het is buiten al lekker grijs en vroeg donker, dus laat de grote lichten uit, dim wat sfeerlampjes om je heen en steek gezellig wat kaarsjes aan. Denk ook zeker aan een mooie geurkaars zoals één van het merk Humdakin. Deze kaarsen zijn gemaakt met 100% natuurlijke, plantaardige en duurzaam geproduceerde ingrediënten. Niet giftig! De kaars die je hier ziet heet Yucca en heeft de geur van zondagochtend. De geur is clean maar niet overweldigend. Steek deze geurkaars aan wanneer je klaar bent met schoonmaken, of voor jezelf een momentje te creëeren. Verkrijgbaar bij maison KOOS - €27,95


4 - Cocoon fashion

Echt Fashion week-ready hoef je voor cocoonen niet te zijn, maar je kunt best nog eens rondkijken voor het lekkerste huispak en de fijnste pantoffels. Zo zijn wij zelf dol op de High boots van Esgii, prachtige kwaliteitssloffen die eerlijk en duurzaam gemaakt zijn van kwaliteitswol. Ze zien er mooi tijdloos uit en gaan jaren mee. Ook heel fijn: door de mix van Mongoolse wol en Merino wol krijg je wel lekkere warme voeten, maar omdat wol ventileert geen zweetvoeten! Verkrijgbaar in veel mooie kleuren bij Esgii - €59,95

Esgii sloffen

5 - Overweeg een cocoon hobby

De hele cocoon-dag Netflixen is niet echt aan te raden. Van alleen maar hangen en passief staren naar een scherm word je murf en lusteloos. Wissel daarom af met iets waar je toch een beetje bij moet nadenken en bewegen ;-) Ga bijvoorbeeld borduren, puzzelen of… leer breien. Met breien ben je en bezig én je maakt iets waar je later nog wat aan hebt. Check de online breilessen eens van Mirjam Molenbeek. De beginnerslessen starten deze maand. Je kunt aansluiten en krijgt ook het benodigde materiaal toegestuurd. Meer informatie vind je op www.mirjammolenbeek.nl

Online leren breien

6 - Extra cocoon-tips

Er is best veel te vertellen over cocoonen, dus er zal zeker nog wel eens een post voorbijkomen met deze blijmakende bezigheid. Ken je deze trick trouwens al: Maak een Happy place hut voor de kids = me-time voor jou 

1 - Geur doet wonderen

Geur doet wonderen voor je gemoedsrust. Ben je lekker aan het opruimen, maak het dan eens af met linnenparfum kaarten van Idea Toscana. Je linnenkast gaat geuren zoals de rozenstruiken tussen de Toscaanse heuvels de rijen wijnstokken omhelzen. Dompel onder in zijn betoverende geur.

Verkrijgbaar bij Bella Giornata €16,50 per 10 stuks


2 - Cocoon! boek met 16 feelgood haakprojecten

Deze passende boektitel: Cocoon! gaat over haken. Niet alleen over het resultaat - want dat is prachtig - maar vooral ook over het haken zelf. Neem de tijd om garens te kiezen en kleuren te combineren. Het genieten begint al als je je materiaal bij elkaar legt. De auteurs zijn allebei succesvolle instagrammers: Laura Borgers ken je van De Haakzolder en Janneke Termeulen van Ge_woonjans. Ze nemen je mee in het hele proces. En... chill!

Verkrijgbaar bij Bol.com - €22,50

3 - Comfort food

Ja joh, een beetje comfort food mag best met cocoonen. Wat dacht je van heerlijke Kruidige Aztec chocolade melk of verse S'mores? Bij cocoonen ga je natuurlijk niet even een kampvuurtje maken, maar deze S'mores maak jij lekker binnen in je onesie. Hoe? Met de magnetron! Hoe comfortabel wil je het hebben :-)
Cocoon food: S'mores uit de magnetron van Brenda Kookt

Bring it on, laat het gure weer maar komen. Jij kunt nu cocoonen als een baas. Vertel, heb jij nog aanvullende fijne cocoon-tips? 

 

Mariko Naber

De auteur: Mariko Naber

Branding expert en online ondernemer Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Happlify, Sell your stuff online en branding agency Loaded ink BNO. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice.

  

Happlify kan bestaan door gesponsorde content en/of advertenties. Dat betekent dat we een vergoeding krijgen voor het plaatsen van deze gesponsorde content / advertenties. We zijn extreem kritisch op de partijen waarmee we samenwerken, alleen kwalitatieve en relevante ondernemingen en organisaties krijgen toegang tot Happlify.nl. Zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.