Happlify: de leukste shopping guide + blog

Slapen als een baby. Het klinkt zo makkelijk, maar voor sommigen is slapen (soms) een moeilijke opgave. Het is ook echt niet altijd compleet op te lossen, maar er zijn gelukkig wel heel veel dingen die je kunt proberen om beter te slapen. Hier negen hele fijne tips die ik (Mariko) in elk geval toepas als slapen hier even niet zo lekker lukt. Want een goede nachtrust draagt bij aan een vrolijke dag!

9 tips om te slapen als een baby

 1. Gebruik slaapverwekkend lavendel
 2. Word zo ontspannen als een kwal
 3. Doe de 4-7-8 ademhaling
 4. Headspace leert je slapen
 5. Houd vaste tijden aan
 6. Val in slaap met de Sleeping tapes van Jeff
 7. Droom samen over de boomhut
 8. Doe je smartphone de slaapkamer uit
 9. Zorg voor een écht lekker bed

Tip 1 - Gebruik slaapverwekkend lavendel

Lavendel is bewezen een rustgevende geur. En of het nu werkt om te slapen of niet, als je slaapkamer naar lavendel ruikt, dan ga je vanzelf in slaapmodus. Een paar druppeltjes op je kussensloop en je ontspant meteen. Gebruik wel goede, puur natuur olie zonder schadelijke stoffen, zoals deze van Happyhaves, verkrijgbaar via Bol.com - €17,-

Lavendel geur

Tip 2 - Word zo ontspannen als een kwal

De kwal is een verzinsel hier gebaseerd op een yoga ontspanningsoefening. Toen onze zoon klein was kreeg ik hem zo rustig. Kort samengevat gaat dat zo: je ligt op je rug in bed en spant vervolgens één voor één alle delen van je lichaam aan - en laat los. Van je voeten tot aan je gezicht toe. Daarna voelt je lichaam als een soort ontspannen 'pudding' (oftewel een 'kwal') en kom je makkelijker tot rust.

De kwal om te slapen

Tip 3 - Doe de 4-7-8 ademhaling

Het verhaal gaat dat deze techniek ook door soldaten in oorlog wordt toegepast die snel even een uurtje kunnen gaan slapen en daardoor geen enkele minuut verspillen. Bij zulke dingen denk ik vaak: "Ja, ja". Maar deze werkt stiekem heel goed! Herhaal de oefening in bed na een drukke dag een keer of vier en je voelt de stress wegglijden. Zo gaat deze 4-7-8 ademhaling:

 • adem gedurende 4 seconden heel rustig in door je neus
 • houd je adem 7 seconden in
 • adem heel rustig uit door je mond gedurende 8 seconden

Hoe vaker je dit oefent, des te beter het werkt.

4-7-8 adenmhaling

Tip 4 - Headspace leert je slapen

We LOVE Headspace om mee te mediteren, maar wist je dat je met deze app ook heerlijk kunt (leren) slapen? Ze hebben fijne geluiden en verhalen in de app, maar er sinds kort ook de serie Netflix' Headspace Guide to Sleep. Je krijgt handige tips en er wordt veel uitgelegd over slapen. Ter afsluiting van elke aflevering krijg je steeds een geleide ontspanningsoefening. Slaap je al?

💛 Lees ook: Mediteren kun je zo super makkelijk leren

Tip 5 - Houd vaste tijden aan

Niet te doen, ik weet het, maar als je echt rot slaapt, wil je alles wel proberen toch? Net als dat je lavendel ruikt en je hersenen denken: "O ja, als we dit ruiken gaan we slapen" - werkt het ook met op een vaste tijd gaan slapen. Probeer het maar eens, in elk geval door de week.

op tijd naar bed

Tip 6 - Val in slaap met de Sleeping tapes van Jeff

Wij zijn hier een grote fan van The Dude uit The Big Lebowski, gespeeld door de acteur Jeff Bridges. Hij heeft in 2015 voor Squarespace Dreaming with Jeff opgenomen om... jawel - te luisteren voor het slapen gaan. Op Dreamingwithjeff.com vind je alle tracks én downloads. Doen!

Tip 7 - Droom samen over de boomhut

Jeff heeft het in zijn Sleeping tapes over de dream tree, daar hebben wij thuis de boomhut van gemaakt. Als mini niet kon slapen dan beelden we samen in dat we elkaar 's nachts zouden ontmoeten in de boomhut. Die ziet eruit als de Familie Robinson boomhut in Disneyland en staat aan het strand van Fuerteventura. Om de boom heen woont een hele volksstam kabouters en op de bovenste verdieping hangt voor iedereen een hangmat. Er wonen oneindig veel kittens en 's avonds staan er duizenden sterren aan de hemel. We eten daar alleen zelfgebakken appeltaart en maken lampen van jampotten gevuld met vuurvliegjes. Denk daar maar eens over na en je slaapt binnen no time!

Slaap boomhut

Tip 8 - Doe je smartphone de slaapkamer uit

Verslaafd aan je mobiel

De laatste jaren zijn de meningen erover verdeeld: is het slapen met een mobiele telefoon op het nachtkastje slecht voor de slaap? Talloze onderzoekers hebben er onderzoek naar gedaan. Naast dat de straling van de smartphone inderdaad fysieke gevolgen heeft, heeft de smartphone ook invloed op de slaapkwaliteit vanwege psychische redenen. De prikkels die je krijgt houden je wakker en de straling van een 4G of wifi netwerk beïnvloed je nachtrust. De oplossing? De smartphone die slaapkamer uit en een boek pakken voor het slapen gaan. As simple as that! Dit en nog zoveel meer tips over het in balans krijgen van je on/offline leven wordt behandeld in de Happlify Digital Detox.

Tip 9 - Zorg voor een écht lekker bed

Lekker slapen doe je op een goed bed. Sinds kort hebben wij nieuwe matrassen en dat slaapt echt heerlijk! Ik wist niet dat dat zoveel impact zou hebben op de nachtrust. Na een vreselijk uitgebreide zoektocht zijn het Emma matrassen  geworden met een grote tweepersoons-topper. De verschillende lagen schuim zorgen voor een zachte én toch stevige ligging die perfect ondersteunt. Wie weet is een nieuwe matras ook wel wat voor jou. 

Emma matras

Heb jij nog een fijne tip?

Dit waren mijn tips, maar misschien heb jij nog een handigheidje om lekker te slapen. Vertel, heb jij nog handige tips & tricks? Je kunt ze sinds kort hieronder weer gezellig kwijt. Ik ben benieuwd!

Mariko Naber

Auteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

 

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.